Vinnerne av MyHeritage LIVE 2019-konkurransen

Vinnerne av MyHeritage LIVE 2019-konkurransen

Kommentarer

Vi varmer i disse dager opp for vår andre, årlige bruker-konferanse, MyHeritage LIVE 2019, i Amsterdam, 6.–8. september.

Meld deg på nå for å reservere plass og for å benytte deg av vår «early bird»-rabatt!

Vi arrangerte nylig en konkurranse hvor premien var to gratis-billetter til konferansen, pluss en overnatting i det samme rommet hvor John Lennon og Yoko Ono holdt sin «Bed-In» for fred i 1969. Responsen var overveldende! Takk til alle dere som deltok i konkurransen og hjalp til med å gjøre den til en slik suksess!

Vinneren: Daniel Stedfast

En spesiell gratulasjon går til vår vinner, Daniel Stedfast fra USA – som er kjempefornøyd med seieren og den flotte premien!

Jeg ble begeistret for å ha vunnet billetter til MyHeritage Live! Jeg er 66 år og for et år siden fant jeg to brødre og en søster takket være DNA-testing. Noe jeg aldri ville ha opplevd hadde det ikke vært for utviklingen innen DNA-teknologi. Jeg har lett etter min biologiske familie i hele mitt liv. For ikke å snakke om alle de følelsene som har preget meg gjennom letingen… Reisen med MyHeritage-letingen har bragt meg til steder jeg aldri hadde trodd jeg ville oppleve. Jeg har en varm og støttende familie som ikke er biologisk. “Trangen til å vite” blusset opp, men ble undertrykt gjennom mesteparten av mitt liv. Mine nyfundne søsken er fra min mors side, og jeg har ennå til gode å finne min biologiske far. Vi har så mye til felles og fortsetter å få vite om det som forener oss. Dette er virkelig en velsignelse; ved hjelp av MyHeritage har jeg også funnet en datter! Alt dette er veldig nytt og dynamisk. Mitt liv er i dag mye mer komplett og rikere enn det jeg noensinne hadde forestilt meg at det kunne bli. Jeg håper alle nyter dette live-arrangementet i Amsterdam. Tusen takk, MyHeritage!
— Daniel Reed Stedfast (født Martin Clarke Decker)

Her er noen av de inspirerende innslagene fra andre innsendere:

Peggy og Chuck Weyant

Jeg lette etter min manns adopterte søsken og fant ut, ved hjelp av DNA, at den faren som oppdro han ikke var hans biologiske far. En ganske stor overraskelse for min mann å oppdage, i en alder av 73, at han faktisk stammer fra Amsterdam, fra familien Tillman, Tilemam og andre staveformer. Barney Tillman, min manns biologiske far, eide fire motorsykkel-forhandlere i Los Angeles. Min mann, Charles Weyant, vokste opp knappe 45 minutter fra sitt egentlige hjem. Det er ganske tydelig at Barney aldri hadde en sønn og alltid hadde ønsket seg en som kunne jobbe i forretningene hans. Min mann er tilfeldigvis også en motorsykkel-entusiast, med fire motorsykler. Han har en søster som han har møtt, Debra Tillman, en av de tre døtrene til Barney Tillman. Hun er den eneste som fremdeles er i live i hans nærmeste familie. Selv har jeg også noen DNA-slektninger fra Holland, så det ville vært spennende å se hvor våre liv begynte – for Tillman og for egen familie. MyHeritage har vært svært hjelpsomme, og vi har regnet ut at jeg totalt har jobbet ca. 900 timer for å finne min manns avdøde far. En meget bittersøt opplevelse, men min mann er lykkeligere etter å ha fått vite sannheten og å ha møtt en ny søster. Vi ville satt pris på denne muligheten.

Don Costello

Min far var medlem av den amerikanske, Olympia-kontigenten i Amsterdam i 1928, og jeg skulle gjerne ha gått tilbake min fars fotspor. Det skulle vært spennende å besøke arenaen hvor han og andre idrettsfolk poserte ved premie-utdelingene, bilder som er i mitt eie.

1928 Olympics poster.jpg

Wendy Goodwin

Det mest interessante stedet for meg å besøke er Van Gogh-museet nord i Holland. Den største samlingen av hans verker skal befinne seg der! Vær så snill å la meg bli en av de utvalgte, ikke kun for å delta i denne informative konferansen, men for at jeg kan få se Van Gogh-museet. Jeg fant nylig min biologiske mor. Hun døde riktignok før jeg rakk å finne henne, men jeg fant ut at hun var en kunstner. Det er utrolig, ettersom alle mine tre barn er kunstnere! Vi er alle kunst-elskere og har kjempelyst til å besøke Van Gogh-museet.

Image result for van gogh museum

Cathy

Hvis jeg skulle vinne billetter til MyHeritage LIVE, ville jeg likt å besøke Rijksmuseum, som gir et overblikk over mange hollandske kunstmaleres arbeider gjennom tidene. I tillegg ville jeg besøke byen Delft, hvor den kjente Delft-kjeramikken produseres. Og selv om jeg er klar over at tulipanene ikke vil blomstre på den tiden konferansen holdes, vil jeg gjerne se hvor de dyrkes.

Image result for delft pottery

Martha Fulford

Da min nå 26 år gamle sønn var tre år gammel, begynte vi å høre og lære om autisme. En venn ga meg en kopi av et dikt som het “Welcome to Holland” . Gjennom min sønns liv oppbevarte jeg en kopi av dette diktet. Setningene “Holland har vindmøller… og Holland har tulipaner. Holland har til og med Rembrandter” har alltid fascinert meg.

Image result for windmills in amsterdam

Carol

Jeg har brukt mye tid på å finne ut av min egen ætt, som for det meste er norsk, fransk, irsk og skotsk. Jeg har derimot ikke brukt noe tid på min manns forfedre og ville blitt kjempeglad hvis jeg kunne gjøre det der hvor hans forfedre levde. Min manns bestefar forlot Amsterdam i en alder av 17, uten noe som helst penger i lomma og uten andre familiemedlemmer. Å møte hans slektninger ville være fantastisk.

Connie L. Hute

Min avdøde mann var tidligere marine-soldat, og vi bodde i Skottland i tre år i løpet av hans tjeneste. Våre tvilling-sønner ble født der i 1973. De har selvfølgelig dobbelt statsborgerskap og en av dem dro rundt i Europa på sin bryllupsreise. Det å være foreldre til nyfødte tvillinger og et to år gammelt barn begrenset vår mulighet til å reise rundt i Europa. Å oppdra tre barn under to år var mer enn en fulltids-jobb. Min manns marinetjeneste betydde at han var mye borte ettersom dette var under krigen i Vietnam. Dette gjorde at vi ble nødt til å holde oss mye hjemme. Jeg hadde hatt veldig lyst til å se Amsterdam, ettersom vi ikke fikk sjansen mens vi bodde i Skottland. Min mann døde av kreft i 2006, så nå er jeg enke og har aldri giftet meg igjen. Jeg er en 69 år gammel pensjonert sykepleier. Mitt sterkeste ønske ville vært å se området hvor Anne Frank levde og vokste opp. Jeg leste boken for mange år siden.

Norah Schneider

Jeg studerte Holocaust i ni år for min doktorgrad og skrev avhandlingen om dette emnet. Amsterdam er en av byene som står på min liste over steder å besøke for å følge i fotsporene til de som ikke lenger lever for å fortelle historiene om det som hendte dem. Jeg vil gå til den jødiske ghettoen, til gravlundene, synagogene, Anne Franks hus og vandre på de stedene hvor hennes samtidige har vandret.

Image result for anne frank house

Esther Potgieter

Først av alt ville jeg definitivt tigget, stjålet eller lånt for å forlenge oppholdet mitt. Jeg drømmer om å kunne gå meg vill i Rijksmuseum og deretter fortsatt til Van Gogh-museet. Så ville jeg slappe av litt i Vondelpark, og deretter fortsette til Leidseplein for litt shopping. Jeg ville tatt en båttur på kanalene for å la mine ømme føtter få hvile litt. Min drøm er å spasere under trærne langs the “Grachte” mens vinden blåser i håret. Hvor jeg skulle ønske at tulipanene fortsatt kunne blomstre i Keukenhof, mens Zaanse Schans med dets imponerende vindmøller fortsatt ville blåse i skjørtet mitt. Jeg er en etterkommer av Hugenottene. De fleste av disse forlot Amsterdam på sin episke ferd til the Cape of Good Hope. Jeg skulle likt å gå i deres fotspor på havnen hvor de forlot Europa, deres familier og mine forfedre. Og selvfølgelig arkivene!

Image result for tulips in amsterdam

Christine Sforza

De flittige hollenderne har vært kraften bak så mange forbløffende prestasjoner i løpet av historien. Vi merker effekten av deres virke den dag i dag. Jeg skulle likt å møte mennesker hvis forfedre har spilt en rolle i de mange forskjellige prestasjonene fra dette lille, fremragende og energetiske landet. Jeg er interessert i å lære om karakteren til det nederlandske folk, hva de vet om sin nedarvede identitet, hva som driver dem, deres medføldte talenter og ferdigheter som gjør dem “nederlandsk”. Jeg er så nysgjerrig på den usynlige drivkraften som får dem til å yte så mange modige, intellektuelle, kunstneriske bragder og grunderbedrifter.

Rebecca

Jeg har mye personlig slektshistorie i Amsterdam. I tillegg til å delta på konferansen skulle jeg derfor hatt lyst til å utforske denne slektshistorien videre. Den flotteste delen kunne bli å høre stemmen til min avdøde oldefar, Dave Swaab (som jeg aldri fikk møtt), i arkivet ved Joods Historisch Museum — et utrolig sted som jeg anbefaler sterkt til alle som besøker byen.

Joods Historisch Museum, voorheen de Hoogduitse Synagoge

Ron A Walker

Jeg hadde hatt veldig lyst til å delta ved MyHeritage 2019 arrangementet i Amsterdam i september. Denne byens historie er unik, historisk og til tider, turbulent. Mitt favorittsted å utforske vil være stedet hvor Anne Frank gjemte seg da nazistene invaderte under Andre verdenskrig. Hennes historie om tapperhet, modige venner som hjalp familien og hennes siste dager, ville betydd mye for meg om jeg faktisk kunne se med egne øyne den situasjonen hun og familien gikk gjennom mens de som jøder gjemte seg for nazistene. I tillegg var min far der under Andre verdenskrig, som del av det kanadiske militæret, som etter hvert hjalp med å befri Amsterdam fra nazistene.

Image result for Canadian soldiers in Netherlands ww2

Takk til alle som deltok. Vi ser frem til å møtes i Amsterdam!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen