Fotokonkurransen er avsluttet – Se resultatene her

Fotokonkurransen er avsluttet – Se resultatene her

For å feire Valentinsdag og vår nye funksjon for fargebilderestaurering, oppfordret vi til å dele forbedrede, fargede og/eller fargerestaurerte bryllupsbilder. Alle som har deltatt i fotokonkurransen vært med i trekningen om å vinne. Vi ble overveldet av alle som har delt sine fantastiske bilder og fascinerende historier fra hele verden! Tusen Takk!

Før vi kunngjør annonserer de tre vinnerene, vil vi gjerne gi noen hederlige omtaler. Dette er bare noen få favoritter blant så mange fantastiske bilder og historier.

Julia av @julia.vdelft delte noen flotte bilder av sin bestemor og bestefar på deres bryllupsdag 18. august i 1959.

https://www.instagram.com/p/CLBNdHOnTWd/

Dette forteller hun om bryllupet deres: “Hele bryllupet deres planlagt rundt tallet 17. Invitasjonene fortalte at det ville skje på mandag den 17. De ankom Smithers der det skulle skje den 15. Da de ankom fikk de vite at kirken ikke hadde lest bookingen deres, så presten kunne ikke vie dem på lovlig vis. Bestefar måtte finne en som kunne få ordne en spesiell 3-dagers lisens. Han fant endelig en tjenestemann i en bar, men da var klokken over midnatt. De kunne ikke tilbakedatert en slik lisens. så det tidligste de kunne får gifte seg var den 18!”

Julia forteller at bestefaren hennes døde da hun var 8 år, og bestemoren på hennes 14-årsdag.

“Jeg elsker hvor tydelig bildet ble i farger, de ser så mye mer realistisk ut,» sier Julia. «Kan ikke vente med å se hva annet jeg kan gjøre!”

Det neste bildet kommer fra slektsforsker Andy Likins på @glimpsesofthepast. Det er av besteforeldrene til hans kone Heidis, da de de giftet i St. Paul i Minnesota i 1908.

https://www.instagram.com/p/CK-np1LpEJn/

Dette er historien han forteller: “Heidis besteforeldre, Christian Peder og Petra Ingara (Berge) Pederson, levde et eventyr-liv. De giftet seg i St. Paul, Minnesota i 1908. På bryllupsreise reiste de først til Norge for å møte Petras mor og søsken. Petra var født i Norge, men familien reiste til USA da hun var bare to år. Etter norgesbesøket reiste de til Alpene.  Etter Alpene seilte de gjennom Suezkanalen til Madagaskar. Christian var født på Madagaskar av norske misjonærforeldre. Christian og Petra jobbet på Madagaskar de neste fire tiårene og oppdro en familie på ni barn. Da de giftet seg var Petras familie redd for at hun ville dø ung siden hun reiste så langt bort, men hun overlevde dem alle, og døde noen måneder fra sin 100-årsdag.”

Her er et annen fra bilde fra Andy. Denne gangen er det av hans egne oldeforeldre, sannsynligvis tatt i Newton i Iowa, rundt tidspunktet for bryllupet i 1860:

https://www.instagram.com/p/B-ANyDUpZlT/

Andy sier at livet dessverre ikke var lett for dem etter at dette bildet ble tatt: “Thomas ble drept i slaget ved Atlanta i 1864, og han etterlot Margaret med to unge gutter i en alder av 20 år. Hun giftet seg på nytt og fikk tre barn til, som alle døde unge. Hun døde i en alder av 30 år. Familiene til Margarets bror og søster tok seg av de foreldreløse guttene. Våre forfedre hadde ofte store utfordringer i livene sine så vi skal være takknemlig for at vi er her i dag.”

Nedenfor er et fantastisk bilde fra Sarah Hinobayashi, med sin manns foreldre på deres bryllupsdag i Japan i  1966.

Det er utrolig å se hvor skarpe og lyse fargene har blitt, og hvor klare selv de minste detaljene er!» sier Sarah. Vi er hjertelig enige, sjekk ut det dype røde og lyse gullet på svigermorens bryllup kimono! Det er vakkert.

Bildet nedenfor er fra Henrietta Silverman Jenrette. Det er tatt av henne og hennes mann David Jenrette på bryllupsdagen deres. David var en nylig utnevnt til andre løytnant i United States Air Force på den tiden. Han var fra New Jersey og Henrietta fra Miami. De møttes i Texas gjennom felles venner da hun var førsteårsstudent ved University of Texas og han var en flykadett i USAF.

Bildet nedenfor er fra Elizabeth Handler på @elizhandler. Det er hennes besteforeldre på morssiden på bryllupsdagen i 1931:

https://twitter.com/ElizHandler/status/1357152209125933058

Elizabeth sier at paret giftet seg tidligere enn planlagt å være sikker på at hennes bestefars mor, som var syk, kunne være til stede. Moren døde mindre enn en måned senere.

Bildet nedenfor fra Michael Dornieden i Tyskland, det er av hans mor med sin første ektemann som døde i russisk fangenskap.

Michael sier: «Takket være MyHeritage, har vi funnet så mye informasjon. Det jeg spesielt liker med fotofunksjonene er at bildene er sterkt forbedret og at ansiktene er «brakt til liv» igjen.”

Bildet nedenfor kommer til oss fra Luca Anderson. Hun er en 18 år gammel slektsforsker som har forsket på familien sin de siste 2 årene. Bildet av oldeforeldre hennes er tatt på deres bryllupsdag, 22 desember 1933 i Springe, som er i Hannover-regionen i Tyskland.

“Dette bildet er veldig spesielt for meg,» sier Luca. «Det jeg liker mest med det, er at det viser det spesielle forholdet mellom de to. Det ser ut som om bruden plasserer en beskyttende arm på brudgommens skulder, og klar til å stå ved hans side som en sterk kvinne i enhver situasjon. Ifølge bestemoren min var faren hennes alltid svært imøtekommende. Dessverre falt han imidlertid i Russland i 1943.”

“Det nye livet som pustes inn i bildene er virkelig utrolig, sier han.

Det fantastiske bildet over er fra Gabriele og viser foreldrene Günther og Regina på bryllupsdagen.

“Det er nesten et mirakel at de to fant hverandre, sier Gabriele. Günther som er født 1931, vokste opp med sine to brødre i en svært velstående familie i Harzfjellene, og hadde en relativt bekymringsløs barndom og ungdom. Regina ble født i Nedre Schlesien i 1936, og ble tvunget til å flykte til Tsjekkia med sin familie. Familien led tap og motgang, men de overlevde krigen.

I 1964 dro Regina på ferie til Harz for første gang, og det var der hun møtte Günther. Gabriele sier at Regina fortalte henne at hun umiddelbart visste at dette var mannen hun ville gifte seg med. De to skrev brev i en stund, og hun flyttet til Harz-fjellene for å gifte seg med Günther og de to fikk 6 barn, 14 barnebarn og 8 oldebarn. De forble gift i nesten 60 år til Regina døde.

Bildet nedenfor er fra Manja, og det er hennes tante og onkel, som giftet seg i 1979 og står foran sin «brudebil»:

Manja var fem år da dette bryllupet fant sted, og hun husker at hun holdt på å ødelegge hele bryllupsfesten ved å falle ned trappen! Heldigvis ble hun ikke hardt skadet og festen var i stand til å fortsette.

Manja delte også dette bildet av bestemoren og bestemorens nye partner, og hun sier hun ble overrasket da hun fargela det fordi fargene var akkurat slik hun husket dem!

“Jeg er veldig glad for at jeg arvet alle disse bildene, så jeg kan holde på minnene vedlike, sier Manja. «Mange takk til dere for å gi meg muligheten til å puste nytt liv inn i de gamle svart-hvitt bilder og for å forbedre dem. Jeg er alltid overrasket over hvor realistiske bildene blir og hvor raskt minnene kommer tilbake!”

Vi elsker hvordan restaureringen fungerte på dette bildet av Gary Mokotoff og hans kone Ruth på deres bryllupsdag for 55 år siden:

Den hvite ser så lyst og skarpt!

Bildet nedenfor fra Tatiana Gimenez som er tatt i Frankrike i 1930, er av farens besteforeldre:

Bruden var fra Spania, så det var ikke mange medlemmer av hennes familie var til stede, de fleste av menneskene på bildet er fra brudgommens side. Tat forteller oss at sønnen til paret gifte seg senere med datteren til mannen til venstre!

Bildet nedenfor er en dobbel kjærlighetshistorie. En mann og en kvinne, og en kvinne og en hest! Michele Hastings sendte oss det, og det er hennes manns oldeforeldre på deres bryllupsdag i 1902 i New Mexico.

Michele skriver at bruden, Dollie, var bare 17 år gammel. «Hun besøkte sin tante og onkel på landsbygda i New Mexico da hun møtte sin fremtidige ektemann, Jim. På det samme besøket ble hun forelsket i den avbildede hesten. Dolly skal ha sagt til Jim: ‘Hvis du vil kjøpe den hesten til meg, vil jeg gifte meg med deg.’”

Og det var tydeligvis det han gjorde, selv om han ifølge familien ikke var en stor fan av hester! Hvis du ser nøye på bildet, kan du se at bruden sitter sidesadel.

Det nydelige bildet nedenfor kommer fra Corinna Dallaire, og viser hennes familiemedlemmer Jacobus og Elizabeth Hoogenhoud på deres bryllupsdag den 20 juni. De emigrerte til Canada året etter, der eide de flere gårder og oppdro 6 barn:

Bildet nedenfor fra Sandra van Heusden ble tatt i 1928 i bryllupet til Sandras grandonkel og grandtante tante i Aberdeen.

Sandra skriver: «Jeg hadde ingen gode bilder av min grandonkel og grandtante, så å kunne se dette forbedret og i farger er fantastisk. For et flott verktøy!”

Bildet nedenfor, fra Sally Olsen, ble også tatt på 1920-tallet:

Bryllup av Oliver og Clara (Ovre) Kolstad, 10. oktober 1925

Bryllup av Oliver og Clara (Ovre) Kolstad, 10. oktober 1925

Hun sendte oss også dette bildet fra et bryllup i 1946 – resultatet av fargelegging er fantastisk!

Bryllupsbilde av Bob & Emily (Short) Coffin

Bryllupsbilde av Bob & Emily (Short) Coffin

Kraften i fargerestaurering vises virkelig i dette bildet fra 1979:

Larry og Kathryn Nelsons bryllup, 19. mai 1979

Larry og Kathryn Nelsons bryllup, 19. mai 1979

Bildet nedenfor, fra Daphne Coats, den ble tatt i 1934 i Riversdale i Southand på New Zealand:

Det er bryllupet til Charles Arthur (Mick) Coats, 21 og Annie Susannah Clarke, 25, i Riversdale i Southand på New Zealandden  14. november 1934. Micks bror William er til venstre, og Annies søster Catherine (Kit) er til høyre. “Dette bildet har vi bare sett i sepia-farger,» sier Daphne. «Se hvilken forskjell fargeforbedrer-funksjonen gjør 87 år etter selve hendelsen!»

Det er bryllupet til Charles Arthur (Mick) Coats, 21 og Annie Susannah Clarke, 25, i Riversdale i Southand på New Zealandden  14. november 1934. Micks bror William er til venstre, og Annies søster Catherine (Kit) er til høyre. “Dette bildet har vi bare sett i sepia-farger,» sier Daphne. «Se hvilken forskjell fargeforbedrer-funksjonen gjør 87 år etter selve hendelsen!»

Bildet nedenfor, fra Agnieszka Piaseck. Det er hennes besteforeldre på deres bryllupsdag 10. oktober 1959, i Poznań i Polen:

Agnieszka skriver at hennes bestemor Anna var eneste datteren til hennes foreldre, og ble oppdratt forferdelig bortskjemt. Hun lærte aldri å gjøre husarbeid, så da hun giftet seg med Feliks da hun var nesten 30 år, var det eneste husarbeidet hun kunne gjøre, å lage te og eggerøre! Først var dette ikke noe problem, siden de bodde hos Feliks sine foreldre i noen år, og hans mor var en utmerket husmor. Men da de flyttet til et eget sted, var det krise i familien.

«Begge familiene (bestemor og bestefars) var så redd for at dette kan ende i skilsmisse eller verre at de holdt familieråd for å diskutere situasjonen,» skriver Agnieszka. Etter noen timer kom de endelig opp med en løsning. Det var å ansette en slektning for å hjelpe til. Anna lærte etterhvert det hun trengte av slektningen, men i mellomtiden var Feliks den som skiftet og vasket bleiene!

Det fargede og forbedrede bildet nedenfor er fra Paula Sanvito Dotson. Det ble tatt i foreldrenes bryllup i 1950:

Paula skriver: «Selv om jeg ikke er sikker på om dette er den opprinnelige fargen på forloverens kjole, er den vakker!» Vi er enige! Den ser overbevisende ut for oss, og fargeleggingen bidrar til å bringe ut den fløyelsaktige teksturen av kjolen. Det er spesielt vakkert ved siden av den skinnende hvite satengen i brudens kjole. Veldig nydelig bilde!

Nedenfor er noen flere av våre favoritter fra Twitter:

Oversettelse: Mine kjære besteforeldre som var gift i nesten 70 år før min bestefar døde i fjor sommer. Noen ganger hadde de sine små uoverensstemmelser, men ellers var de som hånd i hanske.

https://twitter.com/ignacioferna14/status/1360806349140070408

Og vinnerne av selve fotokonkurransen er …

Her er vinnerne av #LoveInFullColor konkurransen:

Janice Moerschel:

Vi elsker dette bildet Janice sendt fra foreldrenes bryllup, og vi elsker historien som følger med det:

Janices mor Grace hadde en identisk tvillingsøster, Anne. Hennes far som heter Charles, møtte dem for første gang i en kristen ungdomsgruppe i Riverside Church på Manhattan, og trodde han at han så dobbelt! Han kunne ikke bestemme hvem av de to han skulle invitere ut, og skrev til dem begge: «Kjære Grace og Anne… eller er det Anne og Grace?» Han inviterte dem begge til å sykle med ham på Central Park en søndag ettermiddag, og bare Grace dukket opp.

Resten er historie, Charles og Grace giftet seg i Riverside Church Chapel i juli 1945. 

“Charles tjenestegjorde i hæren og var ennå ikke ferdig, så han har på seg uniformen sin på dette bildet som jeg har forbedret og fargelagt på MyHeritage,» skriver Janice. «Jeg måtte bruke MyHeritage InColor™ fargeiseringsinnstillinger og valgte den alternative modellen. Jeg brukte manuell gjengivelse og justerte metningsnivået for å få bedre farge på Charles Army uniform. Jeg tror resultatet har blitt bra! Bildet ble tatt i morens leilighet i uptown Manhattan hvor bryllups-mottakelsen ble holdt.”

Dette bildet er et godt eksempel på hvordan du kan oppnå bedre resultater ved å leke med fargeinnstillingene! Gratulerer Janice, og takk!

Karina Gomez:

Det andre vinnerbildet kommer fra Karina: Det er bilde av foreldrene på deres bryllupsdag i 1964 i Singapore:

Pappa kom fra Malaysia for å studere ved NSW University i Sydney i Australia, i 1954″ skriver Karina. «Han møtte mamma, som hadde migrert fra Holland med sine foreldre i 1957. Hun studerte også ved NSW Uni i Sydney. De møttes på Uni. Hun hadde lånt en badminton racket til er lokal turnering fordi hennes egen var ødelagt, og hun hadde ikke råd til å kjøpe en ny. Det var slik det startet. De forlovet i februar, begge uteksaminert i april 1964 og giftet seg i september samme år i Singapore.”

Karina forteller oss at moren sydde den nydelige brudekjole ved å bruke nylon, skum og metalltråd for å lage flanellblomstene, og gjorde det mens hun pendlet fra nordkysten!

“Det var tøft for dem på den tiden, det var utfordrende med et blandet-rase-ekteskap, sier Karina. Men tilsynelatende lever mangfoldet i deres slektshistorie videre i andre generasjon. Alle hennes 3 søsken giftet seg med noen fra et annet land! «Deres ekteskap varte i 52 år, helt til min mor døde i 2016, min far døde 2 år senere i 2018.”

Så mye kjærlighet i denne historien, spesielt detaljene om Karinas mor som har laget kjolen på bildet. Gratulerer Karina!

John Gardiner:

John sendte oss dette bildet med en virkelig spesiell historie. Bildet ble tatt rundt 1910 og skildrer ekteskapet til hans oldemors eldre bror, Louis, i Southwark, London:

Johns oldemor Eleanor sitter på brudens høyre side.

Johns oldemor Eleanor sitter på brudens høyre side.

John har to interessante fakta å dele om dette bildet. Den første er at fargeleggingen virkelig bidro til å få frem hudtonen til min oldemor og hennes familie. De var av blandet rase, Eleanors far ble født av en britisk soldat og datter av en indisk slave på øya St. Helena i Sør-Atlanteren.

Det andre er at dette bildet ble oppdaget på en søppelfylling i St. Helena, milevis fra der bildet ble tatt i 1920! Tilsynelatende tok Eleanors eldre søster Louisa den med seg da hun kom tilbake til øya for å gifte seg med en fjern slektning i 1920. Louisa fikk to barn og den yngste døde barnløs, hans eiendeler, inkludert dette uvurderlige bildet, ble kastet.

Heldigvis besøker kuratorene fra St. Helena Museum søppeldynga fra tid til annen for å lete etter relikvier akkurat som disse, og dette bildet er et av deres funn. De fant det sammen med en sølv-medaljong som tilhørte Johns tipp-tipp-tipp oldefar!

Denne historien gir helt ny mening til uttrykket «En manns søppel er en annen manns skatt»! Gratulerer, John!

Vinnerene kan alle velge mellom et gratis Komplett abonnement med MyHeritage, eller en gratis DNA-test! Vi håper de får glede av premiene og at de bidrar til at de kan forsette med å avdekke fantastiske historier om sine forfedre.

Mange, mange takk til alle de som delte sine bilder og historier med oss!

Har du prøvd å forbedre, fargelegge eller gjenopprette fargene i de gamle familiebilder ennå? Dette innlegget gir deg en smak av hvor flotte resultater du kan få! Du kan prøve på MyHeritage In Color™ og MyHeritage Fotoforbedrer.