Look-alike-konkurranse, se hvem som vant vår far og sønn fotokonkurranse

Look-alike-konkurranse, se hvem som vant vår far og sønn fotokonkurranse

Vi spurte dere om å sende inn bilder av far-barn, bestefar-barnebarn eller andre far-slektninger som deler en slående likhet. Dere skuffet ikke, vi er helt overveldet over alle de flotte bidragene!

Så først vil vi rette vår dypeste takk til alle som har sendt inn et bidrag, enten via e-post eller sosiale medier. Det var ekstremt vanskelig å gjøre et lite utvalg til denne posten! Vi ble speilet overrasket over hvor mange av bidragene som var med bilder av oldefedre og tippoldefedre. Er det ikke utrolig hvordan gener kan overføres gjennom flere generasjoner? At to ansikter med 100 års mellomrom kan være like som to dråper vann?

På grunn av den store mengden med gode bidrag, har vi bestemt oss for å dele ut 3 premier i stedet for bare én! Men før vi kunngjør vinnerne, la oss ta en titt på «The runners up».

Denne oldefar-oldebarn-sammenlikningen (!) er sendt inn av Rita Mcnabb:

Barnet på bildet er Ritas barnebarn MJ, og mannen er Basil Harrison McGuire (1880–1940), Ritas manns bestefar, dvs MJs tippoldefar.

Barnet på bildet er Ritas barnebarn MJ, og mannen er Basil Harrison McGuire (1880–1940), Ritas manns bestefar, dvs MJs tippoldefar.

“Mannen min ble adoptert og gjennom slektsforskningen har jeg funnet disse familiebildene av Basil», skriver Rita. «Vi ble sjokkert da vi så bildet første gang, det var en slående likhet med barnebarnet vårt MJ. Vi hadde alltid lurt på hvem MJ liknet, og det vet vi nå!”

Det er forbløffende å finne en slik slående familielikhet med mannens biologisk stamfedre!

Marian Rowe

Det neste paret, denne gangen en oldefar og oldebarn. De kommer fra Marian Rowe:

“Bildet til høyre er av min far George Chapman, og det er tatt i begynnelsen av første verdenskrig, da han var 18 år», skriver Marian. «Han ble født i 1897. Bildet til venstre er barnebarnet mitt på 19. Han ble født i 1996.”

“Bildet til høyre er av min far George Chapman, og det er tatt i begynnelsen av første verdenskrig, da han var 18 år», skriver Marian. «Han ble født i 1897. Bildet til venstre er barnebarnet mitt på 19. Han ble født i 1996.”

Mariam påpeker at begge nettopp startet sin karriere i militæret på den tiden da bildene ble tatt. George i City of London Yeomanry og Alex i den australske hæren. «Jeg tror det er en slående likhet mellom de to,» legger hun til.

Det er ikke bare du som tror, Marian!

Lexie Henderson

Neste par ut er et far/sønn-par fra Lexie Henderson:

Lexies far, Jeffrey, står til venstre, og faren (Lexies bestefar) Floyd til høyre. Likheten er enda mer forbløffende når du tenker på at disse to dobbeltgjengerne aldri kjente hverandre.

Lexies far, Jeffrey, står til venstre, og faren (Lexies bestefar) Floyd til høyre. Likheten er enda mer forbløffende når du tenker på at disse to dobbeltgjengerne aldri kjente hverandre.

«Faren min, Jeffery visste aldri hvem hans biologiske far var,» skriver Lexie. «Han har alltid lurt på hvem han var, og hvordan hans biologiske far var. Og om de hadde noen likheter? Og hvilke egenskaper han hadde fått fra faren sin. Den eneste han noen gang hadde visst om han, var navnet hans. Det var fordi han hadde sett moren sin skrive ‘Floyd’ på dåpsjournalen, i feltet for Far.”

Årene gikk, og Lexies hadde ikke noe håp om å finne mer informasjon om faren sin, og hans opprinnelse. Helt til en dag hun tok en DNA-test og begynte å sortere gjennom DNA-treffene sine.

Da ser hun at ett av DNA-treffene hennes het «Rodriguez» til etternavn, sier Lexie. Hun tok kontakt med kvinnen og fikk vite at kvinnens bestefar het «Florencio», og han gikk under navnet «Floyd.» De to utvekslet informasjon og bilder. Dessverre hadde Floyd gått bort 3 år tidligere. Lexie forteller at til tross for det, er hun og faren lykkelig over å vite at faren hans var en fantastisk mann, forteller hun.

“Faren hans visste dessverre aldri om faren min,» skriver Lexie. hun forteller videre at det var veldig interessant å se at de hadde håndskrift, og delte interesse for mye av de samme tingene. Takk for DNA-teknologi, for at du hjalp oss med å finne en viktig brikke, som vi har savnet. Vi kan nå sette sammen hele familiebilde, og har utvidet familien vår.” Jeffrey fikk også kontakt med 5 biologiske søsken.

For en fantastisk historie! Takk til Lexie som har delt den med oss.

Patti

Neste bidrag har kommet via Twitter fra Patti:

Patti har delt et bilde av seg selv sammen med sin avdøde far. Hun smilte det samme million-dollar-smilet, og ønsket faren en god farsdag i himmelen. Så vakkert.

Patti og hennes far

Patti og hennes far

Kimberly Jo Meyer Wilson

Dette neste oldefar-oldebarnparet kommer fra Kimberly Jo Meyer Wilson:

Til venstre står Kimberlys sønn, Donny, og til høyre står farfaren hennes, Anacleto Toquato Leone..

Til venstre står Kimberlys sønn, Donny, og til høyre står farfaren hennes, Anacleto Toquato Leone..

Kimbely har tatt flere DNA-tester og gjennom dem har hun funnet ut at hun har endel italiensk i seg, kan hun fortelle. Et av treffene hennes hadde et slektstre med bilde av faren hennes, og Kimberly ble slått av den likheten denne mannen hadde med sønnen hennes. Hun tok et skjermbilde av bildet, laget denne collagen og sendte den til søsteren sin.

“Hun spurte meg hva Anacletos etternavn var, og da jeg fortalte henne det, spurte hun meg om jeg husket Gene Leone. Det gjorde jeg», sier Kimberly. «Han pleide å besøke moren vår til jeg var rundt 9 år gammel.» Det viser seg at Gene var den biologiske faren til Kimberly og hennes yngre bror.

“Anacleto reiste fra Italia som ung mann, og der møtte bestemoren min, som dro til Italia som ung kvinne», skriver Kimberly. «De giftet seg og fikk tre barn, hvorav den ene var min biologiske far, forteller hun. Anacleto bodde bare ca 10 minutter fra Kimbely da de var barn, men hun fikk aldri møte ham. Anacleto døde i 1973.”

Tusen takk til Kimberly for at du delte dette med oss.

Phyllis Stupek

Nestemann er et annet oldebarn og oldefarpar fra Phyllis Stupek:

Forbausende! Takk for at du deler dette, Phyllis.

Fawn

Dette far-sønn-paret har «Fawn» postet på Twitter. En slående likhet!

Fawn har delt dette på Twitter

Fawn har delt dette på Twitter

Ann Phelan

Og til sist Ann Phelan har delt dette «barte-bildet» med oss:

Mannen til venstre er Anns sønn Nathan som er født i 1992 i Nord-Irland. mannen til høyre er Nathans oldefar Richard Mcmanussom er født i 1877 i Massachusetts.

Mannen til venstre er Anns sønn Nathan som er født i 1992 i Nord-Irland. mannen til høyre er Nathans oldefar Richard Mcmanussom er født i 1877 i Massachusetts.

Likheten er nesten skremmende! Tusen takk til Rose Ann.

Og så til vinneren! Trommevirvler …

Første vinner – Glenda Edwards

Vi ble slått av både den åpenbare likheten mellom Glenda (tv) og hennes far (th). Og vi ble ikke mindre slått av den utrolige historien bak bildet. Glenda tok en DNA-test i 2017 og fikk et treff med en ukjent fetter. Den som var mest overraskende var at hun hadde gått på skole med denne fetteren, uten å vite at de var i slekt.

Glenda lastet opp DNA-et sitt til MyHeritage og fikk en match med en ukjent fetter. Det var et treff som kunne tyde på at den faren som hadde oppdratt henne faktisk, ikke var hennes biologiske far. Hun fortsatte å grave, og etter flere undersøkelser og besøk i arkivene i Sydney, klarte hun å sette sammen hele slektstreet sitt. Hun fant en slektning som hadde kjent faren hennes, og som gav henne et bilde av han.
Glenda forteller at han dessverre døde i 1997. Men de som kjente han har fortalt henne om livet hans, og at han var en vennlig person. Nå hjelper hun andre som har tatt en DNA-test og som leter etter sine ukjente, og hun har hjulpet mange med å finne ut hvor de hører hjemme.

Hun sier hun har vært med på å skrive andres familiehistorie, og hvert funn er en berikelse for verden. Takk for at dere lar gjør det mulig for alle å laste opp sitt DNA-resultat til MyHeritage
Vi er beæret over å ha hjulpet Glenda med å finne den sanne identiteten til faren. Det er slike historier som historier gjør at vi lar brukerne laste opp DNA-dataene sine til MyHeritage, motta DNA-treff fra databasen vår og kontakte disse treffene helt gratis. Gratulerer, Glenda, og mange takk for at du delte din fantastiske historie med oss!

Andre vinner – Karen Freeland

Den neste vinneren er Karen Freeland, som har sent oss disse nydelige bildene av et oldefar-oldebarn par. Hun har også delt en hjertevarmende og hjerteskjærende historie:

Det eldre bildet er av Karens far i begynnelsen av 20-årene, og det nyere er av barnebarnet hennes på nesten 16 år. Karen forteller at de to aldri møttes: «Min far døde av blærekreft dagen etter at vi fant ut at datteren min ventet en sønn», skriver hun. De er så like i væremåte. Begge er menn av få ord. Mitt barnebarn ligner veldig mye på sin far, og etter hvert som årene går, ser vi også min far tydelig i han.»

Det gjør vi også! Gratulerer, Karen, og takk for at du delte denne vakre historien med oss.

Tredje vinner – Andrea & Tim Eustace

Sist, men ikke minst, disse bildene, og denne historien fra Andrea og Tim Eustace har imponert oss:

«Min mann Tim Eustace har nettopp funnet hvem faren hans var etter mange år med leting,» skriver Andrea. «Tim er et produkt av en romanse fra andre verdenskrig. Moren hans er fra Cornwall i England, og faren hans var i den amerikanske marinen med base i Cornwall fra 1943–1945. Tim kjente aldri sin biologiske far.» De visste ikke engang navnet hans, men gjennom DNA fant Tim sin far, Joseph Kappes som kom fra Maryland.

«Tim er nå 76 og hvis faren hadde vært i live, ville han vært 107!» sier Andrea. «Dessverre har halvsøsknene hans gått bort, men nevøene hans sendte oss dette bildet. Vi har alltid lurt på hvor gropen i haken kom fra. Nå er det ingen tvil om det lenger!» Ingen tvil i det hele tatt. Gratulerer til Andrea og Tim. Dere er en av vinnerne i konkurransen vår. Men uansett, ingenting kan slå den oppdagelsen dere har gjort om familien, og takk for at dere har delt den med oss! Glenda, Karen og Eustaces vil alle få ett-års MyHeritage Komplett-abonnement. Vi håper premien deres vil bidra til at de kan gjøre enda flere fantastiske funn!

Har du en ukjent person i din familie, som du har lyst til å finne? Bestill en DNA-test her.