Skolebilder – Fotokonkurranse, vinnerene er:

Skolebilder – Fotokonkurranse, vinnerene er:

Den 30. august utfordret vi dere til å grave frem gamle skolebilder, forbedre dem med MyHeritage sine fotoverktøy, og dele dem på nettet. Vi mottok bilder av alle slag fra hele verden, og vi elsket dem alle. Tusen takk til hver og en av dere som har delt bildene sine med oss!

Vi annonserer vinnerne nedenfor, men først nevner noen som har fått hederlige omtaler:

Runners up

Bildet nedenfor kommer fra John Peterson fra Nebraska i USA:

https://www.instagram.com/p/CTcd16FlbGp/?utm_source=ig_embed

Dette bildet ble tatt i 1912 i Genève i Nebraska, og der er Johns bestefar «blir brukt som armlene» på midterste rad, nr. fire fra venstre. Så søt!

Bildet nedenfor er fra Beverly Leeming fra Canada:

Beverly forteller: «Dette er et bilde av min mor, hun står helt til venstre på bakerste rad. Hun går sitt fjerde år på The Argosy. Bildet er fra årboken for sentral high school of commerce i Hamilton i Ontario i 1938. Dett var midt i depresjonen, og hun var den første i familien sin som gikk på videregående skole. Hun tok et sekretærkurs for det var den raskeste måten å kvalifisere seg til en god jobb, og hjelpe familiens økonomi. I mai 1938 var hun en av de to beste studentene i klassen, og ble sent til et jobbintervju.

Beverly delte også et sitat fra moren: «Under intervjuet spurte sjefen om jeg trodde jeg kunne kjøre maskinen. Det var jeg sikker på at jeg kunne, hvis jeg fikk muligheten til å lære meg hvordan. Jeg var den heldige og fikk jobben på kontoret til Hamilton Cotton Co, og begynte 8. mai 1938. Lønnen var 12,00 dollar i uken, noe som ikke var så ille på den tiden. Jobben min var både fast og fulltid og, og en slik jobb var det ikke lett å få under depresjonen.

Så imponerende!

«Jeg brukte MyHeritage foto forbedrer ettersom bildet var veldig kornete å mange av detaljene var usynlige,» skriver Beverly. «Jeg er veldig fornøyd med forbedringen!»

Sjenanse

Vernon Cameron fra USA har sendt oss dette bilde som er tatt av klassen hans i 1956:

«Det er jeg som sitter ved veggen med hånden foran ansiktet», skriver Vernon. «Jeg var veldig sjenert og likte ikke å bli tatt bilde av.»

Vel, vi er glade for at Vernon overvant sin sjenanse, og valgte å dele dette vakre bildet med oss!

Maria Adriaensen fra Belgia sendte oss dette bildet av sin far. Det ble tatt da han gikk på barneskolen:

Hennes far ble født i 1928 og var 10 år gammel på dette bildet, så det betyr at det ble tatt rundt 1938. Vi blir lurt av hans alvorlige ansikt, for han var skikkelig rampete. Mary sier: «Det hendte at han måtte sitte igjen pga sine påfunn …»

Dette neste bildet er fra Elizabeth Fisher, også kjentsom Eliza Jeffery fra Australia:

Hvilken skoleuniform?

Bildet viser Elizabeth med søsteren sin på hennes første skoledagen i 1959: «I 1959 begynte jeg på førskole ved Iona Presentation College i Mosman Park i Vest-Australia. Samme år startet storesøster Franceine sitt siste skoleår, Junior Year, skriver Elizabeth. «Vi brukte samme uniform, og 13 år senere i 1971 hadde jeg den fortsatt på meg da jeg ble uteksaminert fra High School og Matriculated til University.»

Her er et bilde av Elizabeth som uteksaminerer videregående skole i samme uniform:

Det ser ut som familien tok godt vare på den uniformen!

Og den siste av runner up er Jamie Johnson fra USA som har sendt oss to vakre bilder:

Det første er tatt i 1920 eller 1921, og er av bestemoren Hazel Eckard og hennes klasse ved Stony Run School i Pendleton County i West Virginia. Hazel er jenta i den mørke kjolen midt på første rad.

Nedenfor er et annet bilde av bestemoren hans, tatt noen år senere i 1924 eller 1925:

«Min oldefar Arthur Eckard er mannen ytterst til høyre, og han var læreren,» skriver Jamie. «Sønnen Vernon Eckard er foran med baseballballen. Sønnen Cameron Eckard er den høye gutten bak nummer to fra høyre. Datteren Arline Eckard er tredje fra høyre på første rad med lange, mørke strømper. Og så er det min bestemor Hazel Eckard, andre fra venstre på bakre rad.»

Virker som om skolen var en ganske familiær affære. Tusen takk til Jamie og alle andre hederlige omtaler!

Og vinnerene er …

Vår første vinner er Mary Crawford fra USA, som har delt to flotte bilder som har en bemerkelsesverdig historie. Historien forteller om hennes forfedres vilje til å oppnå utdannelse, til tross for mangel på støtte fra familien.

Bildene viser Marys bestemor, Sophie Sieczkowski, som var den første kvinnen i familien hennes som fullførte videregående.

Mary forteller at Sophie var første generasjon amerikansk statsborger, og var født av foreldre som hadde flyktet fra forfølgelse i Øst -Europa i 1887. “Foreldrene til Sophie snakket ikke engelsk, og det var forvirrende da barna snakket engelsk, de visste ikke hva de snakket om,» forteller Mary. Hun forklarer at der Sophie kom fra, var det unødvendig for en jente å ta utdannelse. Jentene skulle gifte seg i ung alder (15–16) i et arrangert ekteskap. «Det eneste kvinnene trengte å kunne, var hvordan de skulle gjøre rent, lage mat og passe barn,» sier Mary. «Imidlertid hadde unge Sophie en drøm. Hun ønsket å utdanne seg til å bli lærer.»

Tidlig på 1900-tallet gikk barna vanligvis på skolen til rundt åttende klasse, hvis familieforholdene tillot dem å bli så lenge. Men Sophie hadde andre planer.

En fantastisk historie …

“Unge Sophie klekket ut en historie og fortalte foreldrene sine at Nebraska-loven nå hadde et pålegg om at alle barn måtte uteksamineres fra videregående skole», skriver Mary. Loven sa faktisk at barn må gå på skole mellom 7 og 16 år, men fikk lov til å avslutte tidligere, i en alder av 14 år, hvis de var forventet at de skulle jobbe på gården hjemme. Men Sophie vridde på sannheten så hun kunne fortsette skolen. Foreldrene hennes var ikke spesielt fornøyd med det, og da faren forsto at hun skulle fortsette å studere, sa han at hvis hun ønsket å uteksaminere seg fra videregående skole, måtte hun gjøre det på egenhånd, og han ville ikke lenger støtte henne.

Dette skremte ikke den unge Sophie. Hun tok jobb på en husmannsplass og jobbet for kost og losji mens hun gikk på skolen. Hun ble uteksaminert fra videregående skole i 1913 i Plattsmouth i Nebraska. Nedenfor ser du hennes avgangsbildet hennes, som er forbedret fargelagt:

«Planen hennes etter endt utdanning var å praktisere som lærer og få arbeid i et lokalt skoledistrikt», skriver Mary, og det var det hun gjorde. Hun fikk en undervisningsstilling ved en ettromsskole på landet i Cass County i Nebraska. Bildet under viser henne stående i døråpningen til skolehuset der hun underviste barna fra barnehagealder til og med åttende klasse.

Døtrene gikk også på skole

Sophie giftet seg og fikk 8 barn, og var en hardtarbeidende gårdskone. Hun oppfordret alle sine 6 døtre til å få en utdannelse og uteksaminere seg fra videregående skole, på samme måte som hun hadde.

«Hun jobbet hardt for å tjene penger til å betale for rom til jentene så de kunne bo i byen og gå på videregående skole», skriver Mary.

En av disse døtrene, Marias mor, ble også lærer, og det samme gjorde Maria, så vel som Marias niese.

«Bestemoren min var en så smart og modig jente», skriver Mary. «Hun var en målbevisst og frisk ung dame som jeg respekterer og beundrer! Jeg takker henne hver dag, for hennes kamp og for å oppmuntre alle sine kvinnelige etterkommere til å gå for våre drømmer.»

Gratulerer, Mary, og mange takk for at du delte dem med oss.

En annen viser et levende bilde

Vår neste vinner er Julia Claire Stafford fra Australia. Julia har delt følgende bilde av seg selv på West Harnham Infants School i Harnham, Salisbury i Wiltshire, Storbritannia.:

«De gamle Nissen-hyttene som skolen lå i, ble overlett til militærbasen på Salisbury Plain under andre verdenskrig», skriver Julia. «Selv om dette bildet ble tatt for omtrent 57 år siden, husker jeg fortsatt læreren min Miss Smith, som hadde lange skjørt og syklet til skolen hver dag. Mine mest levende minner er at en av min beste venner gråt på vår første skoledag fordi hun ikke likte melken vi hadde om morgenen teen. Jeg husker også at vi stilte oss opp på kontoret for å få vår 5-års vaksine.  Heldigvis husker jeg bare Polio-vaksinen, som var på en sukkerbit. Jeg er jenta som går som nummer to fra venstre på bildet, den lille jenta som går og bærer en bok.

For et ekstraordinært bilde, og så levende minner! Gratulerer, Julia, og takk for at du delte!

Og helt til topps …

Og sist, men ikke minst, er den tredje vinneren er Kathryn Archer (@that90sgenealogist) fra Yorkshire:

Dette bildet viser bestefarens klasse i Goldthorpe i Yorkshire. Kathryn skriver: «Fren Hans underviste også på denne skolen, og han og underviste skuespilleren Brian Blessed i løpet av sin tid der.»

Bildet kommer virkelig til liv når det er farget med MyHeritage In Color™, helt ned til mønsteret på pultene. Forbausende! Gratulerer, Kathryn, og takk for at du delte dette!

Mary, Julia og Kathryn vil alle få et MyHeritage Komplett-abonnement. Gratulerer igjen og kos dere- og takk igjen til alle som har delt sine fantastiske bilder.

Selv om konkurransen over, men du kan forbedre dine gamle familiebilder og få fantastiske resultater når som helst ved hjelp av MyHeritage sine fotoverktøy. Forbedre, fargelegg eller animer bildene dine i dag!