Gjenskapte bilder – en hyllest til familiehistorien

Gjenskapte bilder – en hyllest til familiehistorien

Du er som snytt ut av nesa på oldefaren din! Høres dette kjent ut?

For alle oss som driver med slektsgransking er det spesielt morsomt med gamle bilder. Hvem var de egentlig? Hva gjorde de? Og hvilke historier gjemmer seg bak de falmede bildene?  Det er også morsomt å oppdage likheter og ansiktstrekk som strekker seg over flere generasjoner.

Den amerikanske fotografen Christine McConnell har tatt det hele et steg lenger, og har gjenskapt bilder av sju generasjoner kvinner i sin morslinje – med seg selv som modell. Resultatet er en utrolig bildeserie, og likheten er slående.

 

Å gjenskape gamle bilder gjør at familiehistorien blir levende igjen, og er en spennende måte å bli kjent med slektninger som vi aldri har møtt.

Et bilde sier mer enn tusen ord – og gamle familiebilder sier om mulig enda mer. Å bevare disse for ettertiden er derfor veldig viktig: noe du enkelt kan gjøre på din egen MyHeritage familieside.

Har du gjenskapt noen av dine familiebilder? Eller har du oppdaget en familielikhet ved å studere gamle bilder i slektstreet ditt? Fortell oss om det i kommentarfeltet!