Nå har jeg vakre fargebilder av en bestefar jeg knapt husker. Takket være MyHeritage sine fotoverktøy

Nå har jeg vakre fargebilder av en bestefar jeg knapt husker. Takket være MyHeritage sine fotoverktøy

George F. Locke fra North Carolina har nesten ingen minner om bestefaren sin som døde da han var veldig liten. Han bruker MyHeritage sine fotoverktøy, Klarte han å gjenskape noen fantastisk flotte bilder av bestefaren sin. Les historien her:

Når jeg var liten, ble jeg smittet av «slektsforsker-billen» til mine foreldre.

Det lå alltid et fotoalbum med bilder av forfedrene på bordet i stua. Jeg pleide å titte på de gamle bildene og spurte hvem folkene var. Foreldrene mine kunne fortelle de fineste historiene om våre forfedre. De fleste bildene kom fra min mors side. Faren min hadde færre bilder og visste lite sine forfedre. I 1992 begynte jeg det som var ment å være et «rask» slektsforskningsprosjekt. Jeg ville gi faren min litt informasjon om hans slektslinje i treet vårt. Nå, 30 år senere jobber jeg fortsatt med hans side av slektstreet mitt.

Jeg leste en anbefaling

Jeg leste Roberta Estes sine anmeldelser av MyHeritage og alle tjenestene selskapet tilbyr for en tid siden. Først tegnet jeg abonnement, så lastet jeg opp DNA-dataene mine til MyHeritage. Jeg har hatt my glede av MyHeritage sin fotoverktøy, spesielt foto forbedreren.

MyHeritage sine Fotoverktøy er uvurderlige for å gjenopprette gamle glemte familiebilder. Jeg har gjort nye oppdagelser og fått ny innsikt gjennom prosessen med å forbedre og fargelegge mine foreldres og besteforeldres gamle svart-hvitt-bilder. I det siste har jeg funne et helt nytt bruksområde.

I fjor høst sendte søsteren min og jeg inn flere analoge opptak, blant annet videobånd, film og lydbånd til profesjonell digitalisering. Vi fikk tilbake de første filene på Valentinsdagen i år, og ble imponert over å oppdage at hjemmevideoen fra foreldrenes bryllup ble tatt i farger. Vi hadde ingen anelse om at filmen var i farger, siden vi faktisk aldri hadde sett videoen. Foreldrene våre ble gift i 1954, og en av min mors onkler filmet både ankomst og avreise til kirken med filmkameraet sitt og hadde investert i fargefilm. 

Moren min, som nå er i 90-årene, ble imponert da hun fikk se videoen, men så fant jeg ut at jeg kunne ta det et steg videre. Jeg hadde jo tilgang til noen geniale fotoverktøy.  Jeg så videoen om igjen og om igjen hele uken, og da fikk jeg ideen om at jeg kunne ta screenshots, beskjære dem og behandle dem på MyHeritage. På den måten fikk jeg gjort dem skrapere, og jeg fikk gjenopprettet fargene i dem.

Sanne følelser

Det å fange bilder fra en film gir oppriktige bilder i motsetning til stillbilder. Du fanger de virkelige øyeblikkene som uttrykker sanne følelser. Da jeg viste dem med min mor, fikk hun tårer i øynene over å se seg selv sammen med faren sin utenfor kirken, for ikke å snakke om å se sjømannen hun hadde forelsket seg i for mer enn 70 år siden.

Georges mor og bestefar

Georges mor og bestefar

Å se disse bildene av gitt meg mye. Jeg hadde ikke fylt 3 år engang da bestefaren min døde. Nesten alle minnene jeg har om han, kommer fra svart-hvitt-bilder, og han smilte ikke på noen av dem. Det at jeg har klart å fange er øyeblikk fra en fargefilm der han smiler, er bare utrolig. Jeg har ønsket meg en kombinasjon av de to teknologiene i mange år.  Jeg hadde aldri trodd, eller drømt om at jeg skulle kunne dele slike bilder med mamma. Min avdøde far ville ha gjort hva som helst for å få sett disse bildene. 

Hele familien er i ekstase over å se disse bildene av «Bestemors pappa.”

Tusen takk til George for at han delte sin historie! MyHeritage sine fotoverktøy kan bringe gamle bilder til livet på en måte du aldri ville drømme om. Hvis du ikke allerede har gjort det, er det på tide å sjekke dem ut!