Historiske øyeblikk – Bilder som aldri før har blitt publisert

Historiske øyeblikk – Bilder som aldri før har blitt publisert

For ikke lenge siden oppfordret vi dere til å dele familiebilder av historiske øyeblikk. Vi ønsket å se personlige fotografier viktige historiske hendelser.

Vi fikk se to fantastiske fotografier. Det første kom fra Julie Boardman i Australia, og det andre kom fra Lou Daly fra Washington. Begge bildene fanger viktige historiske øyeblikk i luftfartshistorien.

Julie Boardman fra Australia delte et bilde som bestemoren hennes knipset for 94 år siden. Bildet er av Bert Hinkler, som var en berømt australsk flyger. Hinkler var en pioner som satte mange verdensrekorder. Han gjorde blant annet den første soloflyvningen mellom England og Australia i februar 1928, og den første soloflyvningen over Sør-Atlanteren i 1931. Tragisk nok døde han i 1933, i en alder av 40 år, da styrtet flyet hans inn i et fjell i Toscana under et forsøk på å sette ny verdensrekord.

Julie har delt dette bildet av Hinkler, det er tatt i juni 1928:

Historisk bilde av et historisk øyeblikk som vi har fått fra Julie Boardman fra Australia

Historisk bilde av et historisk øyeblikk som vi har fått fra Julie Boardman fra Australia

Og her bildet forbedret og fargelagt på MyHeritage:

Og her vi forbedret og fargelagt det samme bildet MyHeritage:

Og her vi forbedret og fargelagt det samme bildet MyHeritage:

Julie forteller oss at bestemoren hennes på farssiden, Jane Ingle Thompson nee Bone er den som tok bildet. Hun bodde sammen med familien sin i Stanthorpe, Queensland i Australia, og besteforeldrene hennes var til stede da Bert Hinkler l flyet sitt, Avro Avian G-EBOV på et åpent område på McGregor Estate 13. Han brettet vingene bakover og flyet rullet ned hovedgaten til Pierpoint &Sons. Folk stimet til for å se på. Livet var så mye enklere da, synes Julie

Julies farfar, Jack Thompson, hadde også en garasje i Stanthrope som het Thompson’s Garage – Han var dessverre ikke til stede da Bert Hinklers fly trillet gjennom gatene. Hun kan fortelle at McGregor Estate i dag består av lekeplasser og offentlige tennisbaner. Hun har fått låne dette bildet av tanten sin.

Et annet historisk bilde

Lou Daly fra Washington State i det vestlige USA har delt to bilder fra sitt familiealbum med oss. Så vidt hun vet, er det bare hun som vet at disse bildene eksisterer. Og nå deler hun dem med oss.

Bildene er tatt under en dramatisk episode i historien for 87 år siden, i august 1935.

Det første bildet er av en berømt amerikansk flyver, Wiley Post, og det andre er av Will Rogers, Sistnevnte er en skuespiller, komiker, vaudeville-utøver og sosial kommentator.

Wiley Post ble født i 1898, var den første flygeren noensinne i juli 1933, som fløy solo rundt om i verden. Han var også kjent for å ha utviklet en av de første romdraktene, for å ha og oppdaget jetstrømmen.

Et historisk øyeblikk med Wiley Post – En berømt amerikansk flyver

Et historisk øyeblikk med Wiley Post – En berømt amerikansk flyver

Will Rogers ble født i 1879, var en av de største stjernene i Hollywood og Broadway. Han spilite spilte i mer enn 70 filmer og skrev over 4000 avisspalter. På 1930-tallet var Rogers den best betalte skuespilleren i Hollywood. Han var også talsmann for den utvidelse av luftfarten i Amerika, og deltok på flere av Posts flyvninger for å skrive om dem i avisspaltene sine.

Et historisk øyeblikk med Will Rogers – Broadway stjerne, skribent og fly entusiast

Et historisk øyeblikk med Will Rogers – Broadway stjerne, skribent og fly entusiast

I august 1935, mens de fløy sammen i et Lockheed hybridfly, krasjet flyet kort tid etter at de tok av. Det krasjet inn i en lagune ved Point Barrow, Alaska, og begge døde.

Ifølge Lou ble disse bildene tatt rett før Rogers og Posts dødelige flykrasj i Alaska. Min eksmanns bestefar, Percy Daly, var en venn av Wiley Post, og han tok disse bildene.

Jeg tror aldri vi har vist disse bildene til noen utenfor familien.

Har du noen unike bilder i din familie som fanger familiemedlemmer i historiske øyeblikk? Vi vil gjerne se dem og høre historiene bak dem! Send bildet til jeanette.sandsgaard@myheritage.com.