Se bildene! Dobbeltgjengere fra fortiden

Se bildene! Dobbeltgjengere fra fortiden

Tidligere i vinter spurte vi dere om å sende oss bilder av familiemedlemmer som ligner på hverandre.

Vi fikk en rekke flotte bilder fra MyHeritage-brukere i hele Norge, og noen av personene er så like at det nesten er skummelt!

Hans og Hans 4 - 5 år gamle

Les videre for å se flere bilder og finne ut hvem som vant konkurransen!

I familien til Ingrid Louise Falkenberg er det tydelige familietrekk. De to skøyerne på bildet ovenfor heter Hans begge to, og er Ingrid Louises far (født i 1939) og hennes sønn (født i 2005)

«Jeg syns sønnen min har lignet faren min siden han ble født, og når jeg sammenligner bilder, ser jeg at de følger hverandre i ulike aldre, forteller Ingrid Louise .

Og likheten må vi virkelig gi henne rett i. På bildet ovenfor er de begge rundt 4 år. Og nedenfor er Hans’ene i niårsalderen. Hadde det ikke vært for antrekkene, ville det være svært lett å ta feil av barnebarn og bestefar!

Hans og Hans 9 år

Men det er ikke bare Hans’ene som ligner hverandre i familien Falkenberg. Det er også andre svært synlige familietrekk i slekta.

Sin oldemor opp av dage
De to bildene nedenfor skiller nesten 100 år. Louise Falkenberg Falkgård og oldemoren Ingrid Hauff Falkenberg ble født i henholdsvis 2007 og 1905. Dessverre fikk aldri Louise treffe sin oldemor, men ifølge moren har hun lignet på Ingrid i både utseende og væremåte siden hun var bitteliten.

Oldebarn og oldemor

Begge har en utstråling og et intenst blikk. I tillegg er de utrolig nok lik av natur. De er utholdende og spreke skøyere, og kan underholde alle rundt seg så lenge de ønsker. Og har en smittende latter. Begge er veldig kunstneriske og flinke med hendene. De elsker å male, tegne, sy, brodere og all slags håndarbeid med garn, og er imponerende flinke til det. Og liker å svømme og danse. Men mens Louise danser ballet, danset oldemor Foxtrot, forteller Ingrid Louise Falkenberg.

Ikke bare i direkte linje
Noen ganger ligner sønn på far og datter på mor – og dem på besteforeldre igjen. Men i andre tilfeller kan familielikheter «hoppe over» et slektsledd eller to, og et barn kan se ut som om det er skutt ut av nesa på sin oldefar eller tipp-tippoldemor.

Bildene nedenfor ble sendt inn av Asbjørn Søbye fra Kristiansand, og de vakre kvinnene er hans niese  Anniken Jørlo Fuglestad (født 1985) og søsteren til hennes farfar, Gullborg Agate Fuglestad, som ble født i 1923.

Bildet av Gullborg har stått på kommoden hjemme hos Asbjørns svigerforeldre så lenge han kan huske, og likheten mellom Gullborg og Anniken har alltid vært slående, forteller Asbjørn.

Og det må man definitivt gi ham rett i! For selv om linjen mellom de to er langt fra rett, er det tydelig hvem Anniken har arvet skjønnheten fra!

Også hos Anita Møller er det store likheter i familien. For hvem kan vel si annet enn at det er mer enn bare det klare blikket som Anita har fått fra sin far?

Anita og pappa

Og vinneren er….
Disse bildene er blant de mange som ble sendt inn som en del av en konkurranse der en heldig vinner ville få en profesjonelt trykket utgave av sitt eget slektstre til å henge på veggen.
juryen hadde en vanskelig oppgave med å kåre en vinner, og vi skulle gjerne gitt premien til alle.

Etter nøye overveielse var det likevel  Asbjørn  Søbye fra Kristiansand som ble kåret til vinneren. Vi gratulerer på det varmeste og håper at slektstreet vil bli et flott skue på veggen din!
Vant du ikke denne gang? Vi arrangerer jevnlig konkurranser her på bloggen, så hold øynene åpne – og husk også at du selv kan skrive ut eller bestille store versjoner av slektstreet ditt direkte fra MyHeritage!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Kari Anne Gislefoss

  februar 15, 2016

  Prinsesse Ingrid Alexandra er også helt lik på sin oldemor (mor til Sonja).

  • Trine

   februar 16, 2016

   Det har du sannelig rett i, Kari Anne! 🙂