Har du familiehistorie i skapet?

Har du familiehistorie i skapet?

For noen år siden ga min bestemor meg en eske fyllt med noen av hennes avdøde mors gamle bilder. Jeg så raskt gjennom den, og satte den bort slik at jeg kunne sette meg ned i ro og mak for å se grundig gjennom dem senere.
Jeg  tror du vet hva som skjedde… Jeg jeg glemte den helt – helt til forrige måned!

eskee med gamle bilder

Jeg flyttet forrige måned. Og da jeg skulle pakke ned,  fikk jeg meg en overraskelse innerst i et skap. Der, bak masse skrot som jeg burde ha kastet for lenge side, fant jeg esken med bilder som jeg hadde glemt fullstendig!

Jeg tok med meg boksen til bestemor, og  jeg sammen så vi gjennom disse familieminnene. Min bestemor hadde fortalt meg historier om sin barndom, men disse bildene brakte virkelig familiehistorien min til live. Jeg fikk endelig satt ansikter på de historiene som jeg hadde hørt siden jeg var bitte liten,  og det var som om historien min kom til live foran øynene å meg.

Mens vi så på hvert bilde, begynte hun å huske mer, og å fortelle historier hun ikke hadde fortalt tidligere.

Gamle bilder bringer ikke bare tilbake nostalgi for de som ser tilbake på sin historie, men kan også lære den yngre generasjon mer om sine forfedre og hvor de kom fra.

Lagring av slikt dyrebart arvegods i esker kan være risikofylt. Gamle bilder kan gå tapt ved uhell, eller de kan misfarges og blekne over tid der de ligger bortglemt. Det er viktig å beskytte dem og bevare disse minnene digitalt. Gjør du det, kan jo også flere i familien få glede av bildene, i stedet for at de ligger bortgjemt i en skuff eller et arkiv.

Les mer: slik tar du best vare på gamle bilder og dokumenter

Når du har sørget for at originalene er lagret trygt, kan du likevel se, dele og få glede av disse familieminnene i ditt slektstre på MyHeritage.
Det er en fantastisk måte å sikre minnene, og fordi de er tigjengelige på din familieside, er det lett å dele dem med familiedlemmene dine, slik at også de kan lære om sin familiearv. Husk også at du kan velge at hvorvidt du ønsker at dine bilder skal være tigjengelige for alle, eller kun for medlemmer av familiesiden din.

Bilder av personene i slektstreet ditt gjør jo også selve treet mer spennende og vakkert. -Har du mange vakre bilder fra generasjonene bakover, kan slektstreet ditt bli et vakkert blikkfang på veggen!

Har du din familiehistorie i skapet?  Eller kanskje i en boks?
Ikke la dem forbli gjemt og glemt! Oppbevar originalene trygt, og scan bildene dine digitalt i tillegg, så kan hele familien – og de neste generasjonene – få glede av dem!

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Reidun Carstens

  februar 10, 2016

  Så flott skrevet Sara. Dette bør vi alle ha i minne og huske til vår etterslekt 🙂

  • Trine

   februar 11, 2016

   tusen takk for fine ord!, Reidun! De skal jeg bringe videre til Sara!
   Ha en fin dag!

   Med vennlig hilsen Trine