12 tegn på at du er avhengig av slektsforskning

Det å bli hekta på slektsforskning kan ha noen merkelige bivirkninger. Enten du har drevet med slektsforskning som hobby eller dedikert en betydelig del av livet ditt til det, kan det hende du har engasjert deg i en oppførsel som andre ikke helt forstår.

Utforsk slektshistorien din på MyHeritage

Se om du kjenner deg igjen i de 12 tegnene nedenfor:

1. Du bruker mye tid på å snakke om og tenke på døde mennesker

Du husker dine forfedres bursdager bedre enn bursdagene til dine levende slektninger. På familiegjenforeninger unngår alle deg fordi de vet at du enten kommer til å stille mange spørsmål (noen av dem rare) eller begynne å informere om en fjern, avdød slektning.

2. Du sjekker klokkeslettet etter å ha drevet med slektsforskning og plutselig innser at klokken er 04.00.

Du begynte klokken 18. Du skulle bare slå opp en ting. Du lovet ektefellen din at det bare skulle ta noen minutter. Ok, kanskje det ble ganske mange minutter. Det tok vel ikke mer enn en time? Kanskje to?

Du brukte mer tid enn som så. Huset var mørkt og stille. Hele familien din la seg for lenge siden. Du trakk på skuldrene og gikk tilbake til arbeidet, og da solen sto opp fant ektefellen din deg i akkurat samme stilling som da de forlot deg dagen før. De ristet på hodet, sukket og satte på kaffetrakteren.

3. Du har gjort latterlige ting for å ta det perfekte bildet av en gravstein

Du har skalert porter og kirkegårdsmurer. Du har ødelagt den beste skjorten din mens du lå i gjørma og prøvde å få akkurat den rette vinkelen på bildet. Bortsett fra noen kyr, var det ingen andre rundt som så deg. De dømte deg utvilsomt. Den aktuelle gravsteinen tilhørte ikke engang noen du kjente.

Eller kanskje du støttet deg usikkert på kanten av en murvegg da du besøkte kirkegården bare for å innse at den var stengt. Vår slektsekspert, Daniel Horowitz, dømmer ingen.

Eller kanskje du støttet deg usikkert på kanten av en murvegg da du besøkte kirkegården bare for å innse at den var stengt. Vår slektsekspert, Daniel Horowitz, dømmer ingen.

På telefonen din er det like mange bilder av gravsteiner som det er bilder av mennesker.

4. Du har funnet en familieforbindelse med en tilfeldig fremmed

Du begynte å snakke med noen på toget. Selvfølgelig spurte du om deres besteforeldres navn. Innen 10 minutter oppdaget du at dere er 14. meninger og inviterte dem til din neste familiegjenforening.

Alternativt lærte du om en kjent person med et kjent etternavn og brukte timer på å undersøke om dere er i slekt…

5. Å henge på kirkegårder er en morsom aktivitet for deg

Når du planlegger en tur, kartlegger du ruten din basert på plasseringen av kirkegårder og arkiver. Når du forteller din ektefelle at du skal til kirkegården, sier de: «Kos deg!» og du takker dem fordi det er en helt vanlig ting å si til deg. Kirkegårder er ditt ideelle sted for piknik og til og med romantiske dater. (Hvis daten din blir med, er de verdt å beholde.)

Vår landssjef i Frankrike og Belgia, Marie Cappart, har en morsom dag på Père Lachaise-kirkegården i Paris, Frankrike

Vår landssjef i Frankrike og Belgia, Marie Cappart, har en morsom dag på Père Lachaise-kirkegården i Paris, Frankrike

6. Dødsannonsen er din favorittside i avisen

Du elsker å lese dødsannonsene i lokalavisen. Det irriterer deg når de er for vage i beskrivelsene sine. Hvorfor kunne de ikke ha gitt noen flere godbiter med verdifull informasjon? Du synes synd på den fremtidige slektsforskeren som vil bli overlykkelig over å oppdage denne dødsannonsen bare for å bli skuffet over dets knappe innhold.

7. Hjemmet ditt er et museum

Du har fødsels-, døds- og vigselsattester stablet i esker på loftet, kjelleren og/eller ledige rom. Avisutklipp og gamle bilder lagres i album og skoesker. Din favoritt hjemmeinnredning? Innrammede svart-hvitt-bilder av dine forfedre (eller fargelagte og forbedrede versjoner takket være MyHeritage-fotoverktøy!), samt tilfeldige gjenstander du har arvet fra slektninger som lenge har vært døde. Et familiearvestykke er midtpunktet i hvert rom. På kontoret ditt har du et stort arkivskap. Den inneholder ingen regninger.

8. Du ser livshendelser som muligheter til å oppdatere slektstreet ditt

Når noen i familien din gifter seg eller får barn, er din første tanke: «Jeg må legge dem til treet!» Når du kommer hjem fra en familiebegravelse, er det første du bør gjøre å legge til dødsdato og gravsted i slektstreet ditt. Du ser på familiesammenkomster som en ideell mulighet til å samle mer informasjon om treet ditt, og du kan ha vært kjent for å dra intetanende eldre slektninger inn i stille rom for å spørre dem om barndommen deres.

Heldigvis er de ofte glade for å snakke med deg.

Heldigvis er de ofte glade for å snakke med deg.

9. Du blir begeistret for folketellingsutgivelser. Altså, veldig begeistret

Utgivelsen av USAs folketelling fra 1950 var høydepunktet i året. Du brukte timer på å planlegge og skrive ned navn og adresser for å slå opp i postene når de ble gjort tilgjengelige. (Alternativt sparte du mye tid ved å bruke Census Helper™.) Du flyttet alle avtaler eller møter fra 1. april 2022, og når klokken slo midnatt, satt du ved datamaskinen din og oppdaterte NARA-nettstedet gjentatte ganger i nettleseren din.

10. Du kjøper gamle bilder fra bruktbutikker og loppemarkeder

Du klarer ikke styre deg selv. Dette er bilder av noens forfedre! Du kan ikke la dem forsvinne der, uelskede og samle støv!

11. Du vet hvor alle likene er begravet

Av dine familiemedlemmer, altså.

Fordi du har dokumentert alle gravopplysningene deres.

Dette er ikke så rart som det høres ut.

Håper vi. 

12. Din morgenrutine inkluderer å sjekke MyHeritage

For du vet aldri når en spennende ny match eller en melding fra en for lengst tapt fetter i en annen tidssone dukker opp. Ja, MyHeritage sender deg en ukentlig oversikt over de nye matchene dine og alt, men du har ikke tålmodighet til å vente på det!

Hva? Har du ikke en MyHeritage-konto ennå? Det må helt klart tas tak i. Registrer deg nå for å ta forskningen din til neste nivå med tilgang til 18,7 milliarder historiske poster fra hele verden, avanserte matchingsteknologier, banebrytende bildeforbedringsverktøy og mye mer.

Emneord: