MyHeritage avslører overraskende forbindelse mellom Helen Mirren og Golda Meir

MyHeritage avslører overraskende forbindelse mellom Helen Mirren og Golda Meir

Helen Mirren, en av de mest elskede skuespillerne i den internasjonale filmindustrien, har en imponerende karriere med strålende opptredener og utallige priser. Hun er kjent for sin allsidighet og feilfrie skuespill, og Mirren har på nytt tatt rampelyset i hovedrollen i hennes nye film, «Golda». Filmen hadde premiere den 25. august 2023 i USA.

I hennes nyeste rolle spiller hun Golda Meir, den tidligere statsministeren i Israel. Filmen handler om de dramatiske hendelsene under Yom Kippur-krigen i 1973. Meir, som var statsminister på den tiden, sto overfor utfordringen med å lede landet gjennom ikke bare en krig, men også et skeptisk kabinett, et anspent forhold til USAs utenriksminister Henry Kissinger, og ansvaret for millioner av menneskers liv som hang i balansen.

Det som gjør denne rollen enda mer spesiell for Mirren, er en personlig forbindelse som vi hos MyHeritage avdekket for henne. Vårt dedikerte forskningsteam har gjort en utrolig oppdagelse: Helen Mirren er faktisk i slekt med den samme personen hun portretterer i filmen – Golda Meir.

Se en video av avsløringen her:

Født som Helen Lydia Mironoff, har den engelske skuespillerens familiebakgrunn like mangfoldige og fascinerende aspekter som hennes roller. Hennes far, Vasiliy Petrovich Mironoff, var av russisk opprinnelse, mens moren, Kathleen Alexandrina Eva Matilda, var engelsk. Helens bestefar på farsiden var en russisk aristokrat, og familiens stamtavle strekker seg også tilbake til Hviterussland. Dette er en imponerende og variert slektsrekke med forbindelser innenfor politikk, kongelige kretser og showbiz.

Ved hjelp av Geni oppdaget vi at skuespillerinnen og den avdøde politikeren faktisk er i slekt gjennom Helens fars side.

Helen Mirren's connection to Golda Meir

I løpet av forsøket på å spore Helen Mirrens slektsforhold til Golda Meir, har MyHeritage-forskningsteamet avdekket flere overraskende forbindelser. Det viser seg at Helen deler mer enn bare rampelyset med noen av Israels fremtredende skikkelser. Gjennom sin fars slektslinje er hun faktisk i slekt med ikke bare én, men to av Israels presidenter! Den første presidenten, Dr. Chaim Weizmann, og den syvende presidenten, hans nevø Ezer Weizmann, har begge en tilknytning til Helen.

Men det stopper ikke der! Den samme slektslinjen knytter også Helen til Europas kongelige familier, noe som betyr at dronning Elizabeth II er hennes 14. fetter.

Helens forfader, Prinsesse Elizaveta Aleksandrovna Lyapunova-Khovanskaya, har blitt fargelagt og forbedret med MyHeritage

Helens forfader, Prinsesse Elizaveta Aleksandrovna Lyapunova-Khovanskaya, har blitt fargelagt og forbedret med MyHeritage

MyHeritage-animasjon av Helens forfader Pyotry Vassillievich Mironov

MyHeritage-animasjon av Helens forfader Pyotry Vassillievich Mironov

På Mirrens mors side, den britiske siden av familien, var både hennes bestefar og oldefar slaktere. Henry Rogers, hennes oldefar og en «Mester Slakter», hadde æren av å være dronning Victorias personlige slakter. Etter å ha blitt enkemann etter å ha mistet sin første kone, Ann, giftet han seg på nytt i 1852. Hans andre kone, Matilda Bayley, var hele 27 år yngre enn Henry. Ti år senere, i folketellingen fra 1861, finner vi Henry og hans nye kone Matilda sammen med deres barn, Fanny, Emily og Arthur.

Henry Rogers i folketellingen for England & Wales fra 1861 på MyHeritage

Henry Rogers i folketellingen for England & Wales fra 1861 på MyHeritage

Henry sin sønn, Arthur Rogers (Mirrens morfar), inngikk ekteskap med Elizabeth Sarah Jones i 1886 i St. George Hanover Square i London, England. Dette var en kjent kirke hvor også berømte personer giftet seg. For eksempel giftet også Theodore («Teddy») Roosevelt, den fremtidige presidenten i USA, seg der samme året.

Helens bestefar, Arthur Rogers, fargelagt og forbedret på MyHeritage

Helens bestefar, Arthur Rogers, fargelagt og forbedret på MyHeritage

Denne oppdagelsen ble delt med Helen Mirren under pressekonferansen for filmen torsdag den 13. juli 2023, under Jerusalems internasjonale filmfestival. Da forbindelsen ble presentert, kunne man tydelig se at Mirren ble rørt. Hennes reaksjon vitner om den dype betydningen denne oppdagelsen hadde for henne:

Jeg vil gjerne takke forskningsteamet så mye for dette fantastiske arbeidet – det er helt utrolig. Dette viser bare at vi alle faktisk tilhører én familie, og at menneskeheten er én stor familie. I tider med konflikt og uenighet… er det viktig for oss alle å huske på dette.

Det som gjorde oppdagelsen enda mer spesiell, var at Golda Meirs barnebarn var til stede i publikum for å være vitne til det.

Denne oppdagelsen tilfører en unik dimensjon til Mirrens rolletolkning av Meir, en forbindelse som er både personlig og dyp. Når hun trer inn i Meirs sko, er det ikke bare historien hun gjenopplever; hun utforsker også sine egne røtter.

Denne oppdagelsen understreker hvor kraftig det er å utforske vår arv og hvordan det ikke bare kan berike vår forståelse av fortiden, men også kaste lys over vår personlige reise og identitet. Mens Mirren gir liv til Meirs mot og lederskap på skjermen, har hun også oppdaget en slektsforbindelse som inntil nylig var ukjent for henne. Denne forbindelsen knytter henne på en bemerkelsesverdig måte til rollen.