Jeg fant til slutt min far med en DNA-test, og kunne ikke vært lykkeligere

Jeg fant til slutt min far med en DNA-test, og kunne ikke vært lykkeligere

MyHeritage bruker Inez Tjarda Engelbosch fra Belgia følte aldri at hun hørte hjemme i familien sin. Da pappan hun vokst opp med endelig innrømmet at han ikke var hennes biologiske far, bestemte hun seg for å ta en DNA-test fra MyHeritage for å se hva hun kunne lære om sin biologiske fars identitet. En dag kom en DNA-match i innboksen hennes med et estimert forhold – «Far».

Dette er hennes historie:

“Hei, jeg er faren din.”

Det var det første han sa til meg, da vi hadde vår første videosamtale. 

Jeg begynte å gråte.  

Jeg så på mannen på skjermen. Det var som å se meg selv i speilet. Samme ansikt, samme krøllete hår, samme nese. Jeg følte at jeg kjente ham, selv om det var første gang vi snakket sammen. Endelig hadde jeg funnet faren min, og jeg kunne ikke være lykkeligere

Navnet mitt er Yves, og er et navn jeg har tatt i voksen alder. Mitt egentlige navn er Tjarda, og jeg bor i Belgia. Gjennom hele barndommen lurte jeg på hvorfor moren min valgte å gi meg det navnet. Var det en straff? Alle mine familiemedlemmer hadde europeiske navn. De så også europeiske ut, men det gjorde ikke jeg.

Jeg ser ikke belgisk ut, og folk pleide å spørre meg hvor jeg kom fra. En gang jeg var på nattklubb, nektet de å tro at jeg er belgisk. Jeg led mye i barndommen. Min mor behandlet meg som om jeg var et problem, og jeg følte meg aldri elsket. 

I årevis stilte jeg spørsmål om identiteten min. Jeg hadde en følelse av at pappan min ikke var min biologiske far. En gang, da moren min var innlagt på sykehus, bestemte jeg meg for å spørre henne: «Er han min virkelige far?”

“Ja,” svarte hun. «Han er faren din.»

Så jeg spurte faren min om det samme. «For å være ærlig,» svarte han, «Jeg er 80% sikker på at du ikke er datteren min.”

Da han sa de ordene, følte jeg at jeg ikke fikk puste. 

DNA-test

Så jeg bestemte meg for å ta en DNA-test. Jeg bestilte en test hos MyHeritage. Da resultatene kom, viste min etnisitetsbakgrunn 40% nordafrikansk. Hva? Hvordan er det mulig? Det var et sjokk. Jeg fikk et DNA-treff med en fjern kusine, så jeg sendte henne en melding, men hun svarte ikke. Jeg kunne ikke gjøre noe mer med det, så jeg bestemte meg for å la det ligge. 

3 år har gått siden da. Foreldrene mine nektet å fortelle meg sannheten – det var bortkastet tid å prøve å overtale dem. For halvannen måned siden bestemte jeg meg for å slutte å lete og tenke mere på det.

Det var da det skjedde. 

Mannen min fikk en e-post fra MyHeritage: «Yves, du har en match.» Han sjekket kontoen og ba meg komme. «Du må se dette,» sa han. Jeg så på skjermen hans, og der var den:

 “FAR.” 

Den kvelden hadde jeg nattskift på jobben, og jeg husker at det var umulig å jobbe. Jeg kunne ikke tenke på noe annet enn meldingen, etter alle de årene jeg hadde søkt og bedt om svar. 

Jeg prøvde, uten hell, å finne ham på Facebook, og fikk ikke sove da jeg la meg. Neste morgen så jeg at en mann med et merkelig navn hadde sendt meg en melding på Messenger.

Mannen lette etter Yves Tjarda som var navnet mitt på MyHeritage, men fant Yves Innes som var navnet mitt navn på Facebook. Han så på bildene mine og så en likhet, så han bestemte seg for å ta kontakt. «Bruker du MyHeritage?» skrev han. «Har du tatt en DNA-test?”

Jeg så beskjeden og visste at det var ham. Så jeg ringte ham straks på videocall. Vi så på hverandre i noen sekunder …

“Hei, jeg er faren din» sa han.

Han visste ikke engang at jeg eksisterte. Han drev en god restaurant, og moren min hadde spist middag der en kveld. De hadde en en-natts romanse.  Da jeg fortalte om henne, husket han henne ikke engang, det hadde vært så mange kvinner den tiden.

Han var så lei seg over å høre at jeg hadde lidd hele barndommen min. «Jeg skulle ønske jeg visste det,» sa han. «Jeg ville ha kommet og hentet deg!» Han trengte ikke å overbevise om at jeg er datteren hans, og det var ikke bare på grunn av DNA-treffet. Vi er virkelig like av utseende. Han sier at jeg er prikk lik hans eldste datter. 

Hele livet har jeg bare hatt én bror, og jeg har alltid ønsket meg en søster. Nå har jeg fire brødre og fire søstre! Jeg er så glad og takknemlig for det. Han fortalte meg at han også er glad og takknemlig for at han hadde funnet meg. Han har bedt barna mine om å kalle ham bestefar.”

Siden vi fant hverandre, har min far og jeg snakket sammen hver dag. Vi har ledd av hverandres vitser og delt historier. Han bor i Brussel, bare en time unna meg. Han kom for å besøke meg for ikke lenge siden, og vi møttes for første gang. Det var komplisert, fordi han er 75 år gammel, og det var høy risiko for COVID. Jeg kunne ikke klemme ham og måtte holde avstand i henhold til restriksjonene. Han er også muslim, og på grunn av Ramadan kunne jeg ikke engang tilby ham en drink!

Det er med stor glede jeg deler historien min. Leter du etter en ukjent slektning, eller ønsker å ta en DNA-test? Bestill din test her.

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • N

  Nina

  september 3, 2021

  Håper å finne mine halv søstre og min biologiske far.

  • J

   jeanette

   september 10, 2021

   Lykke til! Ta gjerne kontakt på hvis du lykkes og vil fortelle din historie.