Slektsforskerdagen – hold av datoen!

Slektsforskerdagen – hold av datoen!

Høsten er her, og et av årets høydepunkter for oss slektsforskere er like om hjørnet: nemlig Slektsforskerdagen!

Vi i MyHeritage vil være på plass på Slektsforskerdagen i Riksarkivbygningen i Oslo lørdag 29. oktober – stikk innom og si hei om du er i nærheten! Og du, vil gjentar suksessen fra i fjor: Vi arrangerer gratislotteri på MyHeritage-standen, der en heldig vinner får et flunkende nytt nettbrett med seg hjem!

Vi arrrangerte lotteri, og det var ekstra hyggelig å kunne gi premien til Thale, som var på slektsforskerdagen med pappaen sin.

Slektsforskerdagen er et gratis arrangement tilpasset både nybegynnere og mer erfarne slektsforskere.

Dagen arrangeres over hele landet i regi av Slekt og Data i samarbeid med utvalgte museer og arkiver.  I år skjer det lørdag 29. oktober, og du vil finne gratis kurs, arrangementer og foredrag om slektsforskning over hele landet. Ta en titt her for å se hva som skjer i nærheten av der du bor.

Det hele er mulig takket være engasjerte, slektshistorie-interesserte frivillige fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, som alle stiller opp for å dele kunnskap, gode råd og tips.

–Slektsforskerdagen er en anledning nybegynnere til å få hjelp til å komme i gang med egen slektsforskning. For erfarne slektsforskere innbyr dagen til inspirasjon, en anledning til å møte og dele erfaringer med likesinnede –  og kanskje til og med lære noe nytt eller knekke en slektsnøtt, skriver Slekt og Data på sine hjemmesider.

Tema for årets slektsforskerdag er «kilder til kvinnenes historie», men merk at tema, foredrag og arrangement kan variere i de ulike distriktslagene.

Hva skjer egentlig på Slektsforskerdagen? Les mer og se bildene fra fjorårets arrangement her!

Du finner oppdatert informasjon om slektsforskerdagen i nærheten av der du bor på nettsidene til Slekt og data i ditt område – og hold også øye med aktivitetskalenderen.  Følg med på de enkelte distriktslags nettsider eller aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer når og hvor.

Vi gleder oss til årets Slektsforskerdag – og vi håper å se deg der også.

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Eva Bundgaard

  oktober 6, 2016

  Prøver å finne slekta mi, så langt tilbake som overhode mulig. Min danske fars slekt stammer visstnok fra Finland. Min mors slekt vet jeg veldig lite om enda. Enda hun var norsk. Ønsker å finne ut mye mer om dem begge.

  • Trine

   oktober 10, 2016

   Hei Eva! Har du forsøkt å legge ut en etterlysning om dine slektninger i MyHeritage-fellesskapet? Dette er en gratis plattform for MyHeritage-brukere fra hele verden – og mange har fått svar på sine såkalte «slektsmysterier» her 🙂

   Du kan lese mer om MyHeritage-fellesskapet og hvordan du bruker det i denne blogposten: https://blog.myheritage.no/2016/04/vi-lanserer-myheritage-fellesskapet-fa-hjelp-eller-hjelp-andre/

   Dersom du har muligheten til å ta turen innom Slektsforskerdagen i Oslo, kan vi jo også ta en prat om det der!

   Lykke til!
   Mvh Trine