Moren var adoptert – Nancy fant hennes familie ved hjelp av MyHeritage DNA

Moren var adoptert – Nancy fant hennes familie ved hjelp av MyHeritage DNA

«Mor, er du adoptert?»

Da Nancy Bonno fra La Verne, California var 13 år, fant hun ut at moren var adoptert. Hun hadde overhørt en samtale mellom moren Kathy og bestemoren om Kathys fødselssertifikat. Nancy spurte moren: “Er du adoptert?” og moren svarte: “Ja, jeg er adoptert, men du spør for mange spørsmål”. Nancy var nyskjerrig, men forstod at det var best å la være å bringe opp dette emnet igjen.

Da hun ble 21, våget Nancy endelig å spørre Kathy igjen om hennes biologiske foreldre. Kathy sa at hun ikke visste mye, men at hun nå var blitt ivrig etter å finne dem. Og de to klarte etterhvert å løse deler av puslespillet om Kathys bakgrunn:

Nancy forteller: “Min mors biologiske mor forsvant, for senere å komme tilbake, fraktet Kathy til hennes biologiske far – og så forsvant hun igjen, rett og slett for godt. Det endte med at Kathy vokste opp uten noen av sine biologiske foreldre – hun ble nemlig adoptert bort.”

I 2018 døde Kathy, uten å ha møtt sine biologiske foreldre.

Nancy bestemte seg for å fortsette letingen etter Kathys biologiske foreldre, for å hedre sin mors minne. Hun visste at moren hadde ønsket det slik og følte at det var viktig å avslutte dette kapittelet.

Etter å ha sett en episode av 20/20, som viste en familiegjenforening gjort mulig ved hjelp av en DNA-test, bestemte Nancy at det var på tide å forsøke å finne sin egen familie ved hjelp av en DNA-test. Hun tok flere DNA-tester og lastet dem opp til alle gratis nettsider hun kunne finne, inkludert MyHeritage.

Nancy visste ikke at Judy Cruz, Nancys tante, også hadde tatt en MyHeritage DNA-test.

“En venn brukte MyHeritage og sa: ‘Det er helt utrolig! Du kan finne familiemedlemmer du ikke engang vet at du har’”, sa Judy.

MyHeritage DNA gir resultater

Judy ble henrykt da hun mottok resultatene sine bare få uker etter å ha sendt DNA-prøven sin. I tillegg til etnisitetsberegningen sin, fikk hun en DNA Match med Nancy — de delte 870.8 cM DNA.

Nancy minnes øyeblikket da hun mottok mailen fra MyHeritage om DNA Matchen med Judy. “Jeg så bildet hennes og sa til meg selv, ‘Wow, hun ligner på min mor!’”

Judy og Nancy pratet på telefonen samme kveld. Litt etter litt falt flere og flere biter av puslespillet på plass, og de fant ut at Judy var Kathys søster og dermed Nancys tante. Begge var lykkelige for endelig å finne hittil savnede familiemedlemmer!

Gjenforening

De bestemte seg for å møtes for første gang på Judys bursdagsselskap, slik at Nancy kunne møte resten av storfamilien.

Se den følelsesladete gjenforeningen deres her:

«Jeg kjøpte settet mitt, sendte inn DNA-et mitt og resten er historie! Jeg har aldri gjort dette tidligere, men er så glad for at jeg gjorde det. Se – vi har funnet hverandre! Jeg er så lykkelig», stråler Nancy.

Judy ga Nancy ytterligere informasjon om hva som hadde skjedd. I følge Judy tok Kathys biologiske far og hans mor Kathy fra hennes biologiske mor og ba moren holde seg vekk. Til slutt vokste ikke Kathy opp med sin biologiske far, men ble adoptert av en helt annen familie.

Kathys mor fortsatte å feire Kathys bursdager og snakket ofte om henne. Og selv om Kathy sin mor gikk bort for ikke så lenge siden, var det en trøst for Nancy å vite at hennes bestemor hadde elsket Kathy gjennom hele sitt liv. Her er et bilde av Kathy sammen med sine biologiske foreldre:

Nancys mor og hennes biologiske foreldre

Nancys mor og hennes biologiske foreldre

Nancy og hennes tante Judy er lykkelige over å ha fått muligheten til å bli kjent og å kunne fullføre sirkelen som var brutt så lenge – til Kathys ære.