Jeg fikk et bilde av oldemor takket være et DNA-treff på MyHeritage

Jeg fikk et bilde av oldemor takket være et DNA-treff på MyHeritage

Karla Saravia er en 54 år gammel MyHeritage bruker fra New York. Hun la igjen en kommentar ved en av våre Facebook Live-økter og fortalte om et spesielt bilde hun oppdaget, takket være et DNA-treff på MyHeritage. Her er hennes historie:

Jeg fikk et DNA-treff med en firmening. En dag fikk jeg en melding fra ham, vi hadde et felles etternavn, og fant ut at vi var slektninger gjennom oldeforeldrene mine. Han er deres oldebarn.

Vi holdt kontakten, og en dag delte han et bilde av vår felles oldemor. Med en gang jeg så bildet, la jeg merke til en slående likhet med moren min. Det var fascinerende å se det bildet, fordi det var første gang jeg «møtte» denne oldemoren!

Dette er bildet  som Karlas firemening delte, var av deres felles oldemor Maria Francisca Aristizabal (født Perez)

Jeg fargela bildet med MyHeritage In Color™ og delte det med hele familien min, alle ble begeistret.

Denne linjen av familien kommer fra Colombia. Moren min var operasanger, og en sangkontrakt brakte henne til USA. Der ble hun. Det var slik vi endte opp her, og min mor fyller 90 år i år. Da hun fikk se bildet elsket hun det. Hun elsker slektsforskning, og hver gang jeg deler alle disse tingene med henne, blir hun veldig glad. 

På bildet: Karlas mor Dolly Cadavid

På dette bildet ser vi Karlas mor Dolly Cadavid

Det beste med denne historien er at personen jeg hadde matchet med bor i nærheten av meg. Han er fra New Jersey, og jeg er fra New York. Det er omtrent 45 minutter til en time unna. Vi skulle faktisk møtes, men kunne ikke på grunn av COVID. Han sier han har flere slektsforsker ting å vise meg, så jeg gleder meg til å treffes når vi får sjansen til det.

 Pic: Karla Saravia

Bilde av Karla Saravia

Har du lyst til å ta en DNA-test for å se hva den vil bringe? Bestill en her.