Jeg fant min egen fars hemmelige far takket være MyHeritage

Jeg fant min egen fars hemmelige far takket være MyHeritage

MyHeritage-brukeren Robyn Trickel Barret Dowd har vært hekta på slektsforskning og bygget slektstre helt siden datteren hennes kom hjem fra skolen i 8. klasse med et med et slektsforskningsprosjekt. Forskningen hennes tok en helt ny vending etter en sleng-kommentar fra et familiemedlem. Kommentarer førte til at hun avdekket en smertefull familiehemmelighet. Fast bestemt på å komme til bunns i saken, la Robyn ut på en omstendig DNA-test reise, til hun til slutt fant noen svar … og noen nye slektninger til sitt slektstre. Har du et ønske om å ta en DNA-test, bestill en her.

Her er hennes historie:

Det hele startet i 2004 da halvsøsteren min ba meg ta henne ut av mitt slektstre som jeg hadde jobbet med de siste 20 årene. “Dessuten, du forsker på feil familie uansett!”, kastet hun ut av seg.

Hva mente hun med det??

Mitt slektstre, den gangen hedde en linje tilbake til Newgate Fengsel i London i 1743. Der hadde en av våre forfedre blitt funnet skyldig og dømt til å utvises til Virginia Plantation. Mente halvsøsteren min at disse folkene ikke var min forfedre allikevel?

Vår felles far hadde gått bort på det tidspunktet, men stemoren min var fortsatt i livet. Jeg ringte henne for å spørre hva halvsøsteren min hadde ment. Stemoren min svarte at dette tilhørte fortiden, og det var ingen grunn til å grave opp gammel skitt.

Var disse ordene sanne?

Grave opp gammelt skitt

Mitt neste trekk var å ringe min fars eneste gjenlevende søster. Hun fortalte at hun kjente en familiehemmelighet, og delte den med meg. En av de fem de søsknene i farens familie hadde en annen far! Hun gråt på telefonen og innrømmet at hun alltid hadde følt at det var henne, fordi foreldrene skilte seg kort tid etter hennes fødsel.

Jeg måtte komme til bunns i dette.

Jeg deltok på den årlige Southern California Jamboree for å forbedre forskningsferdighetene mine. I et av innleggene hørte på, snakket Bennett Greenspan om genetikk. Det han hadde å fortelle, gjorde at blodet frøs til is i årene mine.

Hvis jeg bare testet to menn i familien min, kunne jeg kanskje finne ut hvem som var hvem.

Det var to levende menn som var etterfølgere av min bestemor på den tiden. Min bror og min fetter. Først måtte jeg fortelle at en av dem kanskje hadde en far som ikke var en Trickel. Min fetteres første spørsmål var: «Hvordan kan vi få svar på det?” Jeg svarte at hvis vi var heldige, ville enten han eller broren min ha treff med en annen familie etter å ha tatt en DNA-test. Da ville vi få svaret.

Har du lyst til å bygge et slektstre og forske på din familie, klikk her!

DNA-testing

Jeg kjøpte to DNA-tester og ga en til fetteren vår. Planen var å besøke broren min på 60-årsdagen hans og gi ham sin test da. Det gikk ikke slik, i begynnelsen av juni fikk jeg en telefon fra svigerinnen min, broren min hadde gått bort den samme morgenen. Jeg dro samme kveld med testen i hånden. De lot meg ta en DNA-prøve av han på likhuset, men

hva om postvesenet rotet bort testen? Jeg grep i tannbørsten hans og la den i en Ziplock-pose i tilfelle!

Noen måneder senere fikk vi svaret. Faren min var ingen Trickel, men en Barlow. Han hadde et sterkt treff med en Barlow i Georgia.

Da jeg fortalte det til tanten min, gråt hun igjen … hun hadde klandret seg selv for foreldrenes skilsmisse i alle år. Så sa hun: «Jeg er fortsatt tanten din!» Ja, det var hun.

Finne bestefaren min

Nå som vi hadde svaret, dukket det opp nye spørsmål. Hva gjør jeg nå? Hvordan går jeg frem for å finne ut hvilken Barlow-mann som var bestefaren min?

Vi visste at min bestemor bodde i en teltby i oljefeltene i Pawhuska, Oklahoma på tidspunktet for min far ble unfanget. Hun og hennes to barn hadde blitt med mannen hennes dit da han skulle arbeide i feltet. Mens han arbeidet der, ble han arrestert for å produsere hjemmebrent, og forlot sin kone og barn. De måtte klare seg selv. Resten av historien overlater jeg til leserens fantasi, men faren min ble senere født i teltet!

Jeg forsket på Barlow-menn i området, og fant to brødre som var oppført på folketellingen i 1920. Den ene var en oljeformann, og den andre pumpet olje. De stod også oppført i bykatalogene. Jeg antok at deres foreldre var mine oldeforeldre, og lagde et slektstre. Dette var i 2008.

Jeg skrev til oljeformannens etterkommere, og svarene jeg fikk varierte fra skepsis til rett og slett; «Hvem i all verden er du!” Jeg fikk en følelse av at kvinnen jeg kontaktet slang på røret, selv om det var på Facebook!

Årene gikk …

Jeg tok etterhvert en DNA-test selv og fikk min fars søster, min halvbror, mine barn og min tyskfødte svigerinne til å teste seg. Jeg lastet opp dataene til forskjellige nettsteder, blant annet MyHeritage, i håp om å få et bredere nedslagsfelt.

Etter å ha sjekket DNA-opplastningene mine ukentlig, fikk jeg endelig en melding fra MyHeritage i september 2018 som fortalte om et nytt DNA-treff … Og der var han, 371.1 cM! Min Barlow fetter! Min fars nevø! Faren hans hadde gått nylig gått bort, så jeg antar at det førte til at han bestemte seg for å ta en DNA-test, og han valgte MyHeritage. Det ble offisielt bekreftet, oljepumpemannen var min farfar. Han var like opprømt som jeg var da jeg fant ham. Familien ante ikke at faren min eksisterte, og da han fikk vite det, kjørte han og broren fra Oklahoma til California for å møte meg

Jeff og Wayne Barlow (min Brick Wall Buster) og meg selv, Robyn Trickel Dowd i 2020.

Jeff og Wayne Barlow (min Brick Wall Buster) og meg selv, Robyn Trickel Dowd i 2020.

Møte med Jill Binder, en annen Barlow kusine i Oklahoma

Møte med Jill Binder, en annen Barlow kusine i Oklahoma

Mini-gjenforening

I sommer hadde vi en mini-gjenforening i Owasso i Oklahoma. Vår fetter Wayne Barlow møtte oss i Pawhuska, der hvor faren min ble født. Wayne ville at vi skulle se Barlow slekten gjennom hans øynene. Han viste oss en bro som vår oldefar, John Wesley Barlow, eller JW hadde bestilt. JW var smed med butikk i Caney, Kansas og laget vogner. Han dro til Oklahoma da oljefeltene lokket.

Han var svært innflytelsesrik i Pawhuska-samfunnet, portrettet hans henger i Pawhuska Courthouse. Det var stengt da vi var der, men det lokale museet hadde flere plaketter som viste verkene hans. JW ble drept da han arbeidet på oljefeltene i 1918, 57 år gammel, han ble truffet i hodet av en rørtrekkermaskin.

Robyns oldefar, JW Barlow

Robyns oldefar, JW Barlow

Vår mini-gjenforening i Oklahoma var sammen med de tre Barlow-etterkommere som vi møtte i 2019, Wayne og Jeff Barlow og Jill Binder. Jeg hadde et ønske om å få møte min halv onkel, men han var syk og kunne ikke komme. Jeg ble skuffet, jeg ønsket om å se om han og min far hadde de samme faktene, lik stemme eller felles interesser.

Wayne og Jeff, og deres ektefeller tok oss til graven til vår oldefar i Anderson i Missouri. Jeg ville aldri ha funnet den uten deres hjelp. Selv om jeg ikke fikk treffe min halv-onkel på turen, fikk jeg «møte» min oldefar, Alfred Barlow.

Du behøver ikke lete etter en ukjent slekning for å ta en DNA-test. Mange bruke det som et verktøy for å bekrefte sin slektsforskning. Bestill din test her!