MyHeritage DNA er den perfekte julegave. I følge vitenskapen.

MyHeritage DNA er den perfekte julegave. I følge vitenskapen.

Du er sikkert på jakt etter den perfekte julegave til dine kjære. Har du tenkt over hva vitenskapen kan bidra med for å hjelpe deg i så henseende?

Vitenskapen? Det å gi fornuftige gaver er uten tvil litt av en kunst, men forskning innen psykologi har gjort viktige funn om hva som skal til for å skape mest mulig glede hos mottagerne — og vi tror at MyHeritage DNA-settet møter alle disse kriteriene.

1. Hemmeligheten bak sunt og lykkelig liv: Gode forhold

En av de lengstgående undersøkelsene gjort om livet som voksen er Harvard Study of Adult Development. Undersøkelsen fulgte 268 voksne menn gjennom 75 år av deres liv for å finne ut hvilke faktorer som bidrar til sunne og lykkelige liv. I løpet av undersøkelsen kom en faktor frem som mer avgjørende enn noen annen: Gode og meningsfulle forhold. Testpersonene som tok vare på positive forhold med venner og familie, hadde bedre sjanser for å leve lenger, forbli sunnere og føle seg gladere.

Det å gi gaver er i seg selv en fin måte å pleie forhold på, men MyHeritage DNA-testen tar det skrittet videre. Testen er en gave som ikke bare lar mottageren vite at du bryr deg – den gir også vedkommende muligheten til å få vite mer om hva som gjør han eller henne til den han eller hun er som individ. I tillegg til å oppdage nye familie-koblinger, som kan vise seg til å bli ytterligere berikende og meningsfulle relasjoner!

2. Opplevelser som er bedre enn ting

Forskning utført av dr. Thomas Gilovich, professor innen psykologi ved Cornell University, viser at å investere i opplevelser gir oss større glede enn når vi kjøper ting. Han forklarer at selv om vi kanskje bevarer fysiske ting over lengre tid, forblir opplevelsen med oss på en annerledes måte: Den blir en del av de historiene vi lever med om oss selv. Opplevelser som man deler med andre er med på å knytte sterke bånd mellom mennesker. Hvilket bringer oss tilbake til det første punktet ovenfor. Vi blir fort vant med ting vi har, mens minner som formes etter erfaringer bidrar til glede for resten av livet.

Et MyHeritage DNA-sett er ikke bare en ting. Det kommer riktignok i en lekker boks og med vakkert gavepapir, men gir mottakeren først og fremst opplevelse: Opplevelsen av å lære om ens opphav og hva som gjør vedkommende til den hun eller han er.

3. Kunnskap om familiehistorie gjør oss følelsesmessig sunnere

Forskere ved Emory University kom frem til at ungdom som kjenner til historier om sine familiers fortid, viser høyere nivå av følelsesmessig trivsel. De studerte 66 ungdommer i alderen 14–16 år, alle fra middelklassen og med to foreldre. De av tenåringene som kunne flere historier om sine utvidete familier var følelsesmessig sunnere og hadde en bedre utviklet følelse av identitet. Dette kom frem selv etter at man kontrollerte for et generelt nivå av de interne familieforholdene.

“Famile-historier gir en følelse av identitet gjennom tid og hjelper barn til å forstå hvem og hva de er i verden,” forklarte forskerne i artikkelen.

Et MyHeritage DNA-sett har altså fordeler, ikke bare for personen som tar testen, men også for den yngre generasjonen i familien. Ved å gi mottageren mer informasjon om vedkommendes familiehistorier, vil du samtidig hjelpe dem med å føle en sterkere følelse av identitet og tilhørighet – som altså igjen bidrar til deres følelsesmessige trivsel.

Så benytt deg av vårt førjuls-tilbud, gi dine nærmeste noe som er vitenskapelig bevist, noe som virkelig kan gjøre dem både sunnere og lykkeligere! Kjøp et sett nå.