Dr. Phil lærer mer om sin genetiske risiko med MyHeritage DNA

Dr. Phil lærer mer om sin genetiske risiko med MyHeritage DNA

Etter 17 sesonger og nesten 20 000 gjester, feiret TV-personligheten Dr. Phil nettopp sin 3000. episode. Han tok også nylig en MyHeritage DNA Helse -test for å lære mer om sin genetiske risiko.

desember 2018 tok dr. Phil en MyHeritage DNA-test og oppdaget det som inntil da var ukjente detaljer om sin familiehistorie. MyHeritage besøkte igjen dr. Phil på settet for en stund siden for å presentere ham med resultatene på hans MyHeritage DNA Helse-test og diskutere hans genetiske risiko. MyHeritages genetikk-konsulent, Jessica Greenwood, MS, LGC, var med dr. Phil i studio for å dele resultatene med ham.

Se hele TV-innslaget her:

Dr. Phils resultater

Jessica forklarte Dr. Phil’s health reports.

Testen viste at han har gjennomsnittlig risiko for 11 tilstander, som bl.a. Crohns sykdom, hjertesykdom, sent innsettende Alzheimers sykdom, sent innsettende Parkinsons sykdom og alders-relatert makuladegenerasjon. Dette vil si at hans genetiske risiko i forhold til disse tilstandene er den samme som for the general population.

Dr. Phil fant ut at han har en betydelig redusert risiko for å utvikle cøliaki — en autoimmun lidelse som forårsaker følsomhet i forhold til gluten. Mennesker som, i likhet med ham, mangler den bestemte genetiske varianten koblet til cøliaki har så godt som null prosent sjanse for å utvikle sykdommen.

Selv om testen viste at han har en svakt redusert risiko for å utvikle type 2-diabetes, har dr. Phil faktisk nettopp type 2-diabetes. Dette illustrerer at selv om ditt genetiske risiko-estimat er gjennomsnittlig eller lavere enn gjennomsnittlig, er det viktig å være klar over at andre faktorer, som livsstil og miljø, kan spille inn for risikoen for å utvikle en bestemt tilstand.

MyHeritage Helse

MyHeritage DNA Helse -testen tilbyr innsikter som kan berike ditt liv, opplyse deg vedrørende din helse, og hjelpe deg med å foreta informerte livsstilsvalg. Resultatene inkluderer et titalls personlige og enkelt forståelige helse-rapporter, i tillegg til alle funksjonene som hører til den originale  MyHeritage DNA-testen – slik som etnisitets-beregninger, matching med slektninger basert på delt DNA, kromosomleseren, med mer.

MyHeritage skiller seg ut ved at vi hjelper våre brukere rundt om i verden med å forbinde deres fortid, nåtid og fremtid. Har du lyst til å finne ut mer om din genetiske helse-risiko? Bestill testen eller oppgrader MyHeritage DNA-testen som du allerede har.

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

  • Birgithe Merete Presthus

    november 7, 2019

    Hvorfor har dere kun fysiske sykdommer, hva m schizofreni og andre psykiske sykdommer?