Amerikanske leger tester seg med MyHeritage DNA Helse på TV

Amerikanske leger tester seg med MyHeritage DNA Helse på TV

MyHeritage DNA ble nylig presentert på det Emmy-prisbelønte talkshowet The Doctors. Program-vertene ble vist sine MyHeritage DNA Helse-test-resultater, som inkluderte detaljert informasjon om deres genetiske risiki.

The Doctors

The Doctors bestreber seg på å opplyse seerne om enkle måter de kan sikre og bevare sin helse. Et av showets hovedformål er å gi seerne kunnskap som kan forbedre deres trivsel — og det er nettopp det MyHeritage DNA Helse har som formål. Å få kunnskap om hvordan dine gener kan har innvirkning på din egen risiko til å utvikle visse medisinske tilstander, eller overføre disse til dine barn, kan gi deg muligheten til å ta bedre helse- og livsstilsvalg. Noe som kan forbedre din fremtidige helse.

MyHeritages genetikkonsulent, Jessica Greenwood, MS, LGC, var med i programmet og presenterte resultatene for vertene — ER-legen Dr. Travis Stork, plastisk kirurg og ekspert på rekonstruktiv kirurgi Dr. Andrew Ordon og Dr. Judy Ho. 

Se hele segmentet her:

MyHeritage DNA Helse-testen tilbyr lettfattelige helserapporter som kan hjelpe med å forklare den genetiske risikoen i forhold til flere helsetilstander. Resultatene inkluderer også slektsforsknings-innsikt fra den opprinnelige MyHeritage DNA-testen: En detaljert etnisitets-beregning og treff vis a vis dine slektninger basert på delt DNA, en kromosomleser og mer.  

Her er det vi avslørte for vertene i programmet: 

Dr. Ordon

Dr. Ordon var glad for å se at hans resultater viste en noe redusert risiko for å utvikle hjertesykdom og diabetes av type 2.

hjertesykdomdiabetes type 2

Han fikk også vite at hans opprinnelse er 49,2 prosent øst-europeisk, 24,8 prosent nord- og vest-europeisk og 18,7 prosent baltisk.

Hans families opprinnelse er fra Polen, så det var en bekreftelse for ham å se sine røtter i etnisitets-beregningene. “Dette var så morsomt å få vite! Jeg har til og med besøkt General Ordons grav i Ukraina!”

Dr. Travis

Dr. Travis’ etnisitets-beregning viser svært sterke etniske opphav i to regioner. Han er 59,4 prosent nord- og vest-europeisk og 40,6 prosent skandinavisk. 

Dr. Judy

Dr. Judys helserapporter viser at hun har gjennomsnittlig risiko for å utvikle Alzheimer i sen alder og alders-relatert makula-degenerasjon. Hun fant også ut at hun har en betydelig redusert risiko for å utvikle cøliaki.

gjennomsnittlig risiko

Dessverre kunne ikke dr. Judy motta de polygeniske risiko-rapportene for brystkreft, diabetes av type 2 og hjertesykdom. Disse tre rapportene er basert på studier som foreløbig kun har blitt foretatt med europeiske befolkninger og er derfor kun tilgjengelige for personer som hovedsaklig er av europeisk opphav.  MyHeritage foretar ytterligere forskningsarbeid slik at de polygeniske rapportene vil kunne dekke et bredere spektrum av befolkninger i fremtiden.

Konklusjon

Legene hadde en svært positiv opplevelse etter å ha fått vite om sine helse-risiki, samt om sine etniske opphav. All denne informasjonen kan de nå i ro og mak utforske videre på MyHeritages nettside. 

De ble vist hvilken viktig verdi hjemme-DNA-testing har for helsen ved å tilby innsikter til familier som kan ha felles medisinske tilstander. Tester, som den fra MyHeritage, kan også være svært nyttige for personer som er adopterte eller som av andre grunner ikke kjenner sin families medisinske historie. I tillegg, kan den informasjonen MyHeritage DNA Helse-testen tilbyr hjelpe legene med å bestemme hvorvidt der er behov for å foreta ytterlige tester. Dessuten kan de hjelpe med å velge det riktige behandlingsforløpet – og til og med hjelpe pasienter til å forebygge visse sykdommer.

Har du lyst til å få vite mer om dine genetiske helse-risiki? Bestill testen eller oppgrader din MyHeritage DNA-test.