Om å bo sammen: Mange generasjoner under samme tak

Om å bo sammen: Mange generasjoner under samme tak

Før i tiden var det vanlig for flere generasjoner i en familie å bo sammen i ett hus.

For noen var det av økonomiske hensyn, og for andre var det gleden av å ha en stor familie rundt seg under samme tak.

I dag er det sterke indikasjoner på at multigenerasjonsboliger er på oppadgående. Ifølge en studie i 2009, bodde 51.4 millioner amerikanere i et hus med minst en annen generasjon under samme tak.

En økning i arbeidsledighet og utsettelse av ekteskap/partnerskap har tvunget flere voksne til å flytte tilbake til foreldrenes hjem etter endt utdannelse. Dette er kalt «boomerang»-effekten, hvor 61% av amerikanere mellom 25 og 34 kjenner til venner eller familie som har flyttet tilbake til foreldrene eller slektninger.

En økning av studenter og voksne som returnerer til foreldrenes hjem har satt søkelyset på den økonomiske situasjonen, som indikerer at dette er en god måte å håndtere økte levekostnader.

Multigenerasjonsboliger er definert som familiehjem som består av tre eller flere generasjoner. Mange generasjoner som bor sammen, gir familier mulighet til å ta vare på eldre, eller oppforstre barn, og i tillegg takle høye hus og bo-kostnader.

Familier har mulighet til å ta del i hverandres liv. Besteforeldre kan bruke tid sammen med barnebarn, og den finansielle byrden er redusert for de individuelle familiemedlemmene.

Men selv om det er fordeler med denne formen for bosituasjon, finner mange dette en smule overveldende og tilhørende mangel på privatliv.

Kunne du bodd med fler enn en generasjon under samme tak? Tror du det er en god måte å dele familieminner på? Eller ønsker du heller å leve adskilt fra dine foreldre, besteforeldre og voksne barn?

Gi oss tilbakemelding, og skriv kommentarer under!