Digitalisering av gravplasser: MyHeritage gjør det igjen (nå, med venner)!

Digitalisering av gravplasser: MyHeritage gjør det igjen (nå, med venner)!

Som en del av det globale initiativet vi lanserte med BillionGraves tidligere i år, rekrutterte MyHeritage-teamet en gruppe entusiastiske frivillige til å fortsette arbeidet med å digitalisere gravplasser.

Etter vellykket digitalisering av en mellomstor gravplass av historisk betydning tidligere i år (se video), besluttet vi å påta oss vår største utfordring til nå: Digitalisere Israels største gravplass – med over 200 000 graver. Så, tidligere denne måneden satte vi i gang med det unike prosjektet for å fotografere alle gravsteiner på den enorme gravplassen Holon, i sentrale Israel.

Dette er en av de største fotoprosjektene i sitt slag som noensinne er organisert – i verden!

Den beste delen av prosjektet var det reelle samarbeidet mellom MyHeritage og alle ledende slektsforskningsorganisasjoner i Israel, samt noen av MyHeritages ivrigste brukere. Til sammen var det rundt 120 mennesker som sluttet seg til vårt initiativ og deltok, og i løpet av dagen ble det tatt ca 150 000 bilder av gravsteiner! Det var hjertevarmende å se et sånt samarbeid mellom så mange mennesker som bryr seg om slektsforskning. Folk fra alle aldre og alle grupperinger arbeidet sammen, for å bygge en utrolig ressurs som er gratis for alle å bruke.

Dagen begynte kl 08:30 da MyHeritage-ansatte og frivillige ankom våre lokaler, og endte kl 18:30.

Gilad

Kl. 9:00, fikk vi lett servering og en frokostbriefing. Gilad Japhet, MyHeritages grunnlegger, Adm. dir og slektsforskningsekspert, beskrev hvordan man best fotograferer gravsteiner, med fokus på kvalitet og perfeksjon. Gilad har tatt nesten 5000 gravsteinbilder selv i år, et antall andre slektsforsknings-direktører vil ha vanskeligheter med å å slå!

Frokostbriefing

Kl 9:30, kom tre busser, chartret av MyHeritage, og fraktet alle til Holon gravplass.

Kl 9:30, kom tre busser, chartret av MyHeritage, og fraktet alle til Holon kirkegård.

Et satellittbilde av den enorme Holon kirkegård (klikk for større bilde)

Fra 10:30-13:00, var alle opptatt med fotografering av gravsteiner. Folk jobbet sammen i par, som vi fordelte utover for å effektivt dekke hele gravplassen.

Holon

Holon

Vi tok en lunsjpause med piknik i en nærliggende park.

Vi tok en lunsjpause med piknik i en nærliggende park.

Deretter returnerte vi til gravplassen og fortsatte fotografering av gravsteiner til solen gikk ned.

Bussene fraktet alle tilbake til MyHeritage-kontoret for en debriefing over kaffe og forfriskninger, og alle bildene vi hadde tatt i løpet av dagen ble lastet opp til serveren. De som hadde fotografert flest gravsteiner ble premiert og seks personer mottok gavekort til Chef restaurant. Blant de MyHeritage-ansatte, var de beste bidragsyterne Lina (juridisk rådgiver) og Elad (leder av FoU) som jobbet non-stop i et overmenneskelig tempo og tok mer enn 4000 bilder hver!

Vi fikk flere gode tilbakemeldinger fra våre frivillige:

David Benaim –

Jeg vil berømme det fantastiske initiativet, investeringen og det harde arbeidet som er lagt ned for å organisere arrangementet. Jeg likte det meget godt. Jo flere prosjekter som dette, jo bedre. Godt jobbet, MyHeritage!!!!

Arnon Hershkovitz –

Takk for eksemplarisk organisering og for muligheten til å bidra til et felles beste. Det var absolutt en flott dag!

Rose Feldman –

Det var litt av en opplevelse! Kombinasjonen av hjelp fra frivillige og genealogiske organisasjoner over hele landet, samt støtten fra de ansatte hos MyHeritage, bidro til denne fantastiske innsatsen med å bygge en nasjonal database av gravplasser. Det er verdt strevet å melde seg som frivillig neste gang.

Hudson Gunn, president of BillionGraves –

Takk for at vi ble inkludert i dette store prosjektet! Gratulerer til dere og deres team! Dere har offisielt skapt tidenes største gravstedsprosjekt og lastet opp flere bilder enn noe annet prosjekt i historien!

Her er et utvalg av bilder fra denne flotte dagen:

Holon-prosjektet var svært godt organisert, og alle gikk hjem på slutten av dagen med en følelse av at de hadde fullført en stor oppgave. Bildene vil bli transkribert snart og alle data vil være tilgjengelig gratis på MyHeritage og BillionGraves.

Vi planlegger å arrangere et annet endags arrangement i nær fremtid for å fulldigitalisere Holon-gravplassen.

Det er opp til vår generasjon å bevare disse gravsteinene og lagre den verdifulle informasjonen for fremtidige generasjoner. På MyHeritage tar vi det ansvaret på alvor. Vi inviterer deg til å bli med på vårt initiativ og hjelpe oss med å digitalisere verdens gravplasser og kirkegårder, sammen.

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

  • E. R. Hercz.

    januar 29, 2015

    Det skulle ikke være så stort arbeid å digitalisere våre gravplasser i Oslo og Trondheim. Vi er tross alt ikke så mange.