Du vil ikke tro hvem dagens bursdagsbarn er i familie med!

Du vil ikke tro hvem dagens bursdagsbarn er i familie med!

I dag fyller Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit år, og vi gratulerer på det varmeste på fødselsdagen!

Hennes historie er ikke ulik dem som små piker ofte drømmer om. Hun har gått fa være en ukjent «sørlandspige» til å bli en elsket kronprinsesse.

I anledning fødselsdagen hennes, har vi tatt en nærmere titt på Mette-Marits familierelasjoner, og vi har gjort noen utrolige oppdagelser!

Ved hjelp av våre venner i MyHeritage-selskapet Geni, har vi funnet ut at Mette-Marit, Kronprinsesse av Norge, er i familie med en rekke andre kjente ansikter i både inn utland.

Hun er blant annet i slekt med ikke mindre enn fire amerikanske presidenter, den store Henrik Wergeland, krimdronningen Agatha Christie, Oslo-ordføreren Fabian Stang, og styliststjernen Jan Thomas!

Men, når dette først  er sagt, skal det jo ikke så mye til før vi alle sammen er i slekt – spesielt om vi ser på familiebånd som går på kryss og tvers av blodslinjer.

For at forskningen skal fremstå som seriøs og oversiktlig, er det viktig å holde fokus på rette linjer. Men selv den mest innbitte slektsforsker vil nok være enig i at det noen ganger er morsomt å leke seg litt 🙂

Og dét har vi gjort!

Stylisten Jan Thomas er for eksempel  barnebarnet til nevøen til mannen til svigerinnen til kusinen til faren til kona til svogeren til Mette-Marit!

Går vi enda lenger ut i slekta, er Mette-Marit også i familie med polfarer Fridtjof Nansen , og ikke mindre enn fire amerikanske presidenter, inkludert Richard Nixon , John F. Kennedy, og George H. W. Bush!!

Tiden flyr når man har det moro, men nå er det tilbake til mer seriøse ting, nemlig å ønske Mette-Marit en riktig god bursdag! 🙂

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Bjørn Wastvedt

  august 19, 2015

  Happy Birthday from Norwegian Americans in Mississippi!

 • Ulla

  september 27, 2015

  Det er forskjell på å være i familie med og i slekt med. Sistnevnet brukes når det er blodsbånd. Jeg er i familie med min svigerinne, men ikke i slekt med henne.

  • Trine

   oktober 5, 2015

   hei Ulla –
   Ja, det er en stor forskjell her, og dette er også grunnen til at vi benytter «i familie med» i overskriften.

   Men det er veldig mange som blander ordene «familie» og «slekt» om hverandre, og i dagligtale er jo ordene i ofte brukt om hverandre. Kanskje fordi vi som jobber med slekt og familie ikke alltid er like flinke til å understreke forskjellen?
   jeg skal i alle fall tenke meg om flere ganger neste gang jeg nevner noe om slekt eller familie 🙂

   Ha en finfin dag!

   Trine