DNA-søk – for kandidater i alle land!

DNA-søk – for kandidater i alle land!

Forrige måned startet vi DNA-søk (/på engelsk: the «DNA Quest»), et nytt gratis initiativ for å hjelpe adopterte og deres biologiske familier til å gjenforenes ved hjelp av genetisk testing.

Initiativet, som opprinnelig ble lansert i USA, ble svært populært. MyHeritage har mottatt over 10.000 søknader om gratis DNA-sett så langt, ut ifra en kvote på 15 000 gratis DNA-sett som vi har lovet. Disse DNA-settene er tilsammen verdt mer enn en million dollar.

Innleveringsfristen for søknader utgår om tre uker – i slutten av april 2018 – og vi har mottatt mange forespørsler fra våre brukere om å utvide DNA-søk internasjonalt. Vi har derfor bestemt oss for å utvide prosjektet til å gjelde hele verden fra nå av. Man kan altså fra i dag delta i DNA-søk uavhengig av bosted og hvor adopsjonen fant sted.

DNA-søk er organisert av MyHeritage, i samarbeid med et høyt respektert rådgivende styre, som består av fremstående eksperter innen genetisk slektsforskning og adopsjon.

Informasjon om DNA-søk-initiativet, som inkluderer en detaljert liste av hyppig stilte spørsmål og en søknadsformular, er tilgjengelig på prosjekt-nettsiden, https://www.dnaquest.org/.

Du kan se den opprinnelige kunngjøringen om DNA-søk i denne videoen:

Hvem kan delta?
Deltakelse i DNA-søk er forbeholdt adopterte personer som vil finne sine biologiske familiemedlemmer, eller personer som leter etter et familiemedlem som ble adoptert bort. De som ikke har råd til å foreta genetisk testing og de som er tidlig ute, vil bli prioriterte.

Hvordan deltar man?
Adopterte og familiemedlemmer som leter etter sine biologiske slektninger kan søke om å få et gratis MyHeritage DNA-sett på denne linken DNAQuest.org innen 30. april, 2018. Deltagere vil bli valgt ut og deres DNA-sett vil bli sendt ut innen slutten av mai 2018. Resultatene forventes å være klare så tidlig som juli 2018.

Hvis du allerede har tatt DNA-test hos et annet selskap, kan du laste opp DNA-dataen din derfra gratis til MyHeritage og også på denne måten delta i dette initiativet.

Altså:
Vi er veldig glade for å kunne utvide vårt DNA-søk-initiativ internasjonalt og hjelpe flere familier med å gjenforenes ved hjelp av genetisk slektsforskning. Og vi ser frem til de gjenforeninger som kan endre livet for mange, gjort mulig takket være DNA-søk-initiativet.

Du kan svært gjerne hjelpe oss med å spre denne nyheten – om vår DNA-søk som nå er åpen internasjonalt – på sosiale medier. Inkluder i så fall en link til prosjektets nettside: www.dnaquest.org og bidra til å gjøre drømmer til virkelighet for familier verden over.