Good Morning America med DNA Quest-gjenforening

Good Morning America med DNA Quest-gjenforening

Mitch Yurkovich, 37, fra Bad Axe, Michigan, ble adoptert bort som baby. I dag er han gift og har fire barn. Han har alltid vært nyskjerrig når det gjelder sin biologiske familie og har søkt etter informasjon i årevis. Mitch’s liv ble fullstendig forandret da han fant sine biologiske foreldre, som i dag er gift og har flere barn! Funnet av hans biologiske foreldre var mulig takket være DNA Quest, MyHeritages veldedighetsinitiativ til å hjelpe adopterte som søker sine biologiske familiemedlemmer.

TAKK, MyHeritage, for at dere startet DNA Quest-prosjektet.

Jeg vet at min historie bare er en av MANGE gledelige resultater fra programmet.

Mitt liv er endret (i positiv retning) på grunn av denne testen. Jeg kan ikke få takket deres team nok!

Mitch har nettopp møtt familien sin – ansikt til ansikt – for første gang. Hans historie ble nylig vist på «Good Morning America»:

DNA Quest

Da Mitch fikk høre om MyHeritages veldedighetsprosjekt – DNA Quest – hvor adopterte ble tildelt gratis DNA-sett i håp om å bli gjenforent med sine biologiske familiemedlemmer, meldte han seg straks som kandidat. Han mottok sitt gratis MyHeritage DNA-sett i juni måned og sveipet ivrig kinnene sine.

Mitch Yurkovich

Han sendte deretter inn prøven til laboratoriet og ventet spent på resultatet.

12. juli i år mottok Mitch en email med sine DNA Matcher. Der så han alt han hadde håpet på og mer til! Han mottok mer enn 3400 matcher, deriblant to svært høye treff. Han fikk 29 prosent match med en mann (Todd) som enten kunne være en halvbror eller onkel og en 21 prosent match med en kvinne (Judy), som etter estimatet kunne være Mitch sin halvsøster eller bestemor.

Todd hadde et slektstre på MyHeritage sin nettside hvor han hadde Judy oppført som sin mor. Basert på deres aldre mente Mitch at Todd måtte være hans onkel og Judy hans bestemor. Etter å ha søkt på internet fant han en nekrolog for Judys eks-mann, Bob, noe som bekreftet at Judy og Todd var mor og sønn, og at Todd hadde en bror som het Scott Shaffer.

Tar kontakt

Ettersom Bob og Judy ikke hadde flere barn sammen, andre enn Scott og Todd, mente Mitch at Scott måtte være hans biologiske far. Mitch sendte dermed en beskjed til Scott.

Jeg hadde beskjeden klar på dataskjermen og var nervøs for å klikke «Send». Etter at min kone hjalp meg gjennom den virvelvinden av følelser jeg opplevde, sendte jeg Scott beskjeden kl 23:00 og forsøkte å få meg litt søvn. 

Neste morgen, fredag 13. juli, var Mitch på jobb da han så en melding fra Scott:

Hei Mitchell,

Alt du beskriver, høres ut som barnet din mor og jeg ga opp for adopsjon. Vi har ventet på denne dagen i over 30 år. Din mor og jeg er fortsatt sammen. Du har en bror og en søster. Vi har enormt mye å ta igjen. Vær så snill å ringe eller maile oss.

Mitch kunne ikke tro at han hadde fått tak i sine biologiske foreldre og at de fortsatt var sammen!

Jeg begynte å skjelve og kunne ikke slutte å smile! Hjertet mitt begynte å banke fort og jeg var totalt overveldet! Etter å ha grublet i 37 år hadde jeg FUNNET mine biologiske foreldre, og de var fortsatt sammen! Jeg har fullblods søsken, en bror og en søster!?!? Disse nyhetene overgikk mine villeste fantasier! I løpet av tolv timer, fra jeg mottok mine DNA matcher til jeg fikk svar fra Scott, hadde jeg funnet min biologiske familie!

Bakgrunnen

Mitch sine foreldre, Scott og Mary Louise, fikk Mitch da paret var tenåringer, begge 16 år gamle. Ettersom de ikke selv var i stand til å ta seg av en baby, bestemte de seg for å adoptere ham bort. De forble imidlertid sammen og har vært lykkelig gift i mange år. De fikk to til barn, Kristen, 23, og Michael, 22. Alle fire bor i Angel Fire, New Mexico.

Gjenforeningen

Mitch og familien hans pratet flere ganger over telefon og video-chatting.

Mitch og familien hans pratet flere ganger over telefon og video-chatting.

Hele familien til Mitch var kjempespente over å ha funnet ham og ivrige etter å ta igjen forsømt tid. Snart mottok han meldinger fra fettere og kusiner, tanter og onkler, besteforeldre og tremenninger som alle ønsket å bli kjent med ham, kun få dager etter at han selv mottok resultatene. Mitch sine foreldre, Scott og Mary, tok også MyHeritage DNA-testen. Resultatene viste at de er hans virkelige, biologiske foreldre.

Det neste steget for familien var endelig å møtes fysisk. Mitch, hans kone og deres barn pakket koffertene og forberedte seg emosjonelt på den turen som ville forandre deres liv. De satte kursen mot New Mexico og ble ikke skuffet.

Mitch gjenforenes med sin biologiske familie i New Mexico

Mitch gjenforenes med sin biologiske familie i New Mexico

Vi møttes endelig og hadde virkelig mye å snakke om og finne ut av. I de få dagene vi var der, rakk vi å ri på hest, dra på sightseeing og til og med blinkskyting med Scott. Vi var alle sørgmodige da vi måtte dra og vende tilbake til vårt dagligliv. Men vi vil aldri glemme den turen!

Vi i MyHeritage er glade for å ha kunnet hjelpe Mitch og hans familien til å bli gjenforent ved hjelp av vårt DNA Quest-initiativ. Disse spesielle familie-øyeblikkene illustrerer DNA-ets betydning og hva slektshistorie kan dreie seg om.