Vi forlenger DNA Quest

Vi forlenger DNA Quest

Med stor glede annonserer vi at har valgt å forlenge DNA Quest – vårt pro bono initiativ for å gjenforene adopterte personer med deres biologiske familier gjennom gratis genetisk testing.

Besøk DNA Quest Nettsiden for å søke

I mars 2018 lanserte vi DNA Quest, et pro bono initiative hvor vi bestemte oss for å donere 15,000 DNA tester til adopterte personer som ønsket å gjenforenes med sine familiemedlemmer. Etter noen få måneder ble alle DNA testene valgt og sendt ut i denne anledning. Søkere åpnet seg for oss og delte sine emosjonelle historier og søket deres og håpet om om fremtidige gjenforeninger, og følelsen av å tilhøre takket være deres deltagelse i DNA Quest. Hjertene våres ble varme da noen deltagerne av DNA quest var velsignet med å få drømmen i oppfyllelse om å gjenforenes med sine familier, takket være DNA testene vi gav dem. Flere suksesshistorier dukker opp ofte ettersom DNA databasen vår vokser.

Etterfulgt av initiativets suksess bestemte vi oss for å nå forlenge DNA Quest og donere 5,000 ekstra MyHeritage DNA tester gratis til passende kandidater.

Millioner av mennesker i hele verden er adoptert, og mange leter etter sine biologiske foreldre eller søsker. For øyeblikket er tilgjengelige plattformer for slike initiativ kompliserte og man behøver formelle adopsjonsdokumenter, adopsjonsbyråer, og genetisk slektshistorie. Formelle adopsjonsdokumenter er ofte utilgjengelige eller vanskelige å skaffe seg, og etterforskningen kan være frustrerende, dyrt, og tidkrevende. I mellomtiden, hvert eneste år dør adopterte og deres biologiske slektninger, og en mister sjansen for å gjenforenes – så søket er tidssensitivt. Heldigvis åpner genetisk slektsforskning nye dører i søket for slektninger, og gjenforeninger kan skje på et øyeblikk: alt som trengs er kun et DNA-treff. MyHeritage tror på at alle burde ha tilgang til denne verdifulle teknologien.

Med en av de raskest voksende DNA databasene i industrien, som for øyeblikket har 2.5 millioner mennesker i hele verden (dobbelt av det vi hadde da vi lanserte DNA Quest for ett år siden), og med stor omtanke, er MyHeritage i en unik posisjon for å kunne hjelpe mennesker med å finne sine biologiske slektninger.

Hvordan søke

Adopterte og familiemedlemmer som søker etter deres biologiske slektninger kan søke gratis for å få en MyHeritage DNA test på DNAQuest.org fra 30. april 2019. Deltagere vil bli valgt og deres gratis DNA tester vil bli sendt innen 16. juni 2019. Resultatene vil da være klare så tidlig som august 2019. DNA Quest nettsiden inkluderer mer informasjon om initiativet og detaljerte svar på ofte stilte spørsmål.

De som allerede har tatt en DNA test med et annet firma er invitert til å laste opp sitt DNA data til MyHeritage gratis for å delta.

Siden vi har begrenset test sett, preferanser vil bli gitt til personer som ikke har råd til genetisk testing, og til de som melder seg på først.

Grunnet et stort antall søkere i første runde, hadde vi en venteliste på flere tusen personer da registreringen stengte i mai 2018. De som var på ventelisten er nå invitert til å returnere til DNA Quest nettsiden og søke på nytt så fort som mulig mens DNA settene fortsatt er tilgjengelige. Nye søkere er også så klart velkommen.

Passende DNA Quest deltagere vil motta er gratis MyHeritage DNA sett, som inneholder en enkel kinnprøve. DNA tester er utviklet på MyHeritage sin CLIA sertifisert, CAP-akkreditert lab i USA og resultatene vil være klare 3-4 uker etter testen er mottatt. Personvernet for alle søkere og deltagere er strengt håndhevet. DNA er eid av deltakerne og ikke MyHeritage. Vårt firma har aldri solgt genetisk data og har lovet å aldri gjøre det i fremtiden uten våre brukeres godkjennelse. DNA Quest er et tydlig et pro bono prosjekt.

Ekspertrådgivning

For å forsikre oss at deltakerne mottar kundestøtte på reisen deres i å finne sine biologiske familier, har vi utformet et fantastisk ekspertrådgivnings styre for DNA Quest komprimert av verdensklasse adopsjonseksperter og genetiske slektsforskere. Styret sikter mot å gi råd til MyHeritage og deltagere, og vil fortsette med dette til neste steg i DNA Quest.

DNA Quest Suksess Historier

Mange deltagere fra den første runden av DNA Quest har allerede fått kontakt med sine biologiske familier og ser frem til fremtiden med kontakt. Her er noen få av de fantastiske gjennforeningshistoriene våre:

  • Mitch Yurkovich, en mann fra Michigan og far til fire, ble adoptert som spebarn og var alltid nysgjerrig på sin biologiske familie. Han lette etter dem i mange år. Hans biologiske håpet alltid på at Mitch ville finne en måte for å finne de, selvom de ikke hadde anelse om hvor Mitch kunne være ettersom det var en lukket adoposjon. Se for deg hvor overrasket han ble da han hadde et DNA-treff som ledet han til hans biologiske foreldre, som fortsatt var sammen, gift og hadde to barn! Mitch forklarer øyeblikket han fikk nyheten om DNA-treffet: “Jeg begynte å skjelve, og kunne ikke slutte å smile! Hjertet mitt banket så fort og jeg var virkelig sjokkert! Dette var de bedre nyheter enn jeg kunne drømt om… Jeg hadde funnet min biologiske familie!” Mitch sin historie var vist på Good Morning America, som inkluderte det spesielle øyeblikket da Mitch møtte sin mor, far og søsken for første gang.
  • Susan lurte også alltid på om hun hadde søsken et eller annet sted i verden. Etter at hun mottok en gratis MyHeritage DNA test gjennom DNA Quest fant hun ut at hun hadde en halvbror, Terry. De ble begge overrasket ettersom ingen av de visste at de hadde søsken. Begge er fra New Zealand og ble igjen overrasket da de fant ut at de kun bodde en time fra hverandre. Uten DNA Quest hadde de kanskje aldri fått kontakt. Les om Susan og Terrysin historie.
  • Da en MyHeritage bruker fra Oklahoma – Kim Prather, 53 – hørte om MyHeritage sitt DNA Quest initiativ, måtte hun bare søke. Hun ble adoptert da hun var et spedbarn og kjente aldri sin biologiske familie, men ønsket mer enn noe annet å møte dem. Etter å ha tatt kontakt med hennes DNA treff klarte hun å finne hennes biologiske familie og ble gjenforent med hennes søster.
  • Carlos Canas fra Texas visste alltid at han var adoptet. Han vokste opp som enebarn og kjente aldri til sine foreldre eller søsken. Alt dette ble snudd på hodet, takket være den gratis MyHeritage DNA-testen han mottok, og fikk et DNA-treff med sin biologiske halvsøster. Les hele historien.

Sammendrag

Hvis du kjenner noen som hadde hatt glede av hjelpen fra DNA Quest, hjelp dem ved åspre ordet på sosiale medier og inkluder en link til www.dnaquest.org nettsiden. Og hvis du kan få glede av det selv, ikke nøl med å søke!

Hele MyHeritage teamet gleder oss veldig til å forlenge dette initiativet for å hjelpe familier å gjenforenes gjennom kraftfull genetisk slektsforskning. Se ser frem til fantastiske gjenforeningen som vil fortsette å skje takket være DNA Quest.

Vi håper dette initiativet skinner lys på bedrifters filantropi og er et eksempel som vil lede andre kommersielle bedrifter med sitt eget ekspertområde til å hjelpe verden med å bli et bedre sted.

Søk nå for et gratis MyHeritage DNA-sett DNAQuest.org frem til 30.april, 2019.