DNA Quest-suksess: Søsken møtes for første gang i New Zealand!

DNA Quest-suksess: Søsken møtes for første gang i New Zealand!

Historien

I mars lanserte vi DNA Quest, et gratis initiativ for å hjelpe adopterte og deres biologiske familier med å gjenforenes ved hjelp av genetisk testing. Initiativet ble tatt utrolig godt i mot. MyHeritage-brukere delte sine letehistorier med oss, og også sine håp om fremtidige gjenforeninger, derigjennom å oppleve en følelse av tilhørighet. Vi tilbød følgelig tusener av gratis MyHeritage DNA-sett til deltagere som møtte kriteriene.

Nå har vi fornøyelsen av å dele med dere en av de mange livsendrende gjenforeningene som har funnet sted som resultat av DNA Quest. Hvis det ikke hadde vært for dette viktige initiativet, ville halv-søsknene Susan og Terry, begge new zealandere som bor bare ca. en time fra hverandre, antagelig ha gått i årevis uten å ha visst om hverandres eksistens.

Se det spennende øyeblikket da de møttes her:

Påmelding til DNA Quest

Da Susan Butler, 52 fra Te Puke, New Zealand, meldte seg på DNA Quest tidligere i år, var hun forsiktig med å ha for høye forhåpninger. Hun hadde opprinnelig fattet interesse for DNA Quest, ikke for sin egen del, men for sin svigersøsters mor, Judy. Hun er nemlig i syttiårene og vet ingenting om sin biologiske familie. Susan bestemte seg for å forsøke for seg selv også.

Selv om Susan hadde kjent både sin avdøde biologiske mor, og sin biologiske far, som hun i dag har kontakt med, var det fortsatt spørsmål som gjenstod å finne svar på. Hun trodde at faren hadde flere barn. Hun lurte på om hun hadde ukjente halv-søsken et sted der ute.

            Jeg hadde i grunnen ikke ventet å finne noe nytt. Bare å finne ut om min etniske tilhørighet.

Overraskende resultater

Da Susan mottok sine MyHeritage DNA-resultater, viste de at hun hadde veldig høy match med en mann som hun aldri hadde hørt om, en Terry Smith. Hun ringte straks til sin biologiske far, Bruce, for å høre om navnet virket kjent for ham. Det gjorde det ikke.

Susan sendte meldinger til femten forskjellige personer ved navn Terry Smith via facebook messenger. Hun spurte hver enkelt om vedkommende hadde tatt en DNA-test i fjor. Neste dag mottok hun svar fra Terry Smith, 51, i Whakatane, New Zealand, som sa at han hadde tatt en DNA-test i fjor og lastet opp resultatene sine til MyHeritage. Terry hadde håpet at en DNA-test ville hjelpe ham med å finne sin biologiske far, ettersom moren ikke ville fortelle ham navnet på vedkommende.

Jeg spurte ham hvor gammel han var og da han fortalte meg at han var 51, visste jeg bare at han sannsynligvis var min bror!

Etter at hun fikk vite navnet til Terrys mor, ringte Susan Bruce igjen for å høre om han husket Terrys mor.

Han bekreftet at dette var navnet på en kvinne som han hadde vært sammen med en gang i tiden – så da fant han ut at han hadde en sønn!

Terrys mor fortalte aldri faren hans at hun var gravid, så dette kom som en overraskelse for begge to. Ikke bare ble Susan introdusert til sin halv-bror for første gang, men far og sønn, Bruce og Terry, ble også sjokkerte over å høre om hverandre.

Gjenforeningen

Susans og Terrys første telefonsamtale ble svært følelsesladet. De ble enige om å møtes så snart som mulig, noe som var rimelig enkelt ettersom Terry bor bare 40 minutter unna Susan og en halvtime fra faren Bruce. De bestemte seg for ikke å kaste bort tiden og møttes allerede neste dag.

Vi kunne definitivt se at ansiktene våre hadde de samme trekkene.

DNA Quest

Susan og Bruce møter Terry (til høyre) for aller første gang.

Både Susan og Terry føler seg heldige som hadde denne muligheten til å finne sin biologiske familie. Det har forandret deres liv på en måte de ikke kunne ha forestilt seg.

Susan sier:

Tusen hjertelig takk, fra meg, min bror Terry og min far Bruce. Vi føler oss svært heldige. Det har vært utrolig å finne ut at jeg har en bror; for Terry også. Dette har fyllt et enormt tomrom i hans liv. Jeg er så glad for å fortelle at han og vår far Bruce allerede er i ferd med å etablere et nært forhold. 

DNA Quest

Terry og Susan blir kjent med hverandre.

Terry kunne ikke fatte at han etter 51 år endelig hadde møtt sin far og søster.

Det at jeg har funnet min søster og min far betyr svært mye for meg. 51 år uten en far – og så har jeg plutselig hele denne andre delen av min familie. Det har rett og slett endret mitt liv. 

«The New Zealand Herald» dekket nylig Susan og Terrys spennende historie. Tusener har deltatt i DNA Quest. I løpet av de nærmeste ukene gleder vi oss til å dele flere gjenforeningshistorier med dere – takket være dette fantastiske initiativet.