Mor og datter gjenforenes over 30 år etter adoptering

Mor og datter gjenforenes over 30 år etter adoptering

Jenna vokste opp uten å vite noe som helst om sin biologiske familie eller andre eventuelle søsken. Hun hadde alltid lengtet etter å få vite mer om sin bakgrunn. MyHeritages veldedighets-initiativ, DNA Quest, forente endelig Jenna med hennes biologiske mor, Sue og Jennas tre halv-søsken. Over 30 år etter at hun ble adoptert bort. Det skulle vise seg at Jenna hadde bodd knappe 45-minutters kjøretur fra sin biologiske mor!

Se det hjertevarmende øyeblikket da de ble gjenforent her:

Sue

Sue Behrmann ble først klar over at hun var gravid da hun var syv og en halv måneder på vei med Jenna. Hun følte seg ikke i stand til å ta seg av en baby og tok det vanskelige valget å bortadoptere henne. Jenna ble dermed plassert i Cincinnati Children’s Home i 1987.

I 1990, giftet Sue seg og flyttet fra Hamilton til Dayton, hvor hun og mannen Bobby etablerte familie.

Sue bestemte seg allerede fra starten av at hun ikke skulle lete etter Jenna. Dette utifra respekt for sine adoptivforeldre og deres familie. Hun holdt fast ved denne avgjørelsen. Likevel lot hun døren stå åpen for Jenna hvis hun en dag skulle velge å lete etter henne.

“Jeg tok mitt valg 7. april 1987,” sa Sue. “Det var Jennas valg om hun ønsket å forsøke å finne meg.”

Jenna

Jenna vokste opp i Eastgate-området av Cincinnati. Hun hadde en lykkelig barndom med sine adoptivforeldre, Melvin and Shirley, som fortalte henne at hun var adoptert da hun var veldig liten. Og likevel, opp gjennom årene lurte hun alltid på hvem hennes biologiske mor var og under hvilke forhold hun ble født.

“Er hun som meg?” spurte hun seg selv. “Ligner jeg henne?”

Etter at adoptivmoren Shirley døde i 2005, fornyet hun letingen etter sin biologiske familie.

Hun startet med den sparsomme informasjonen hun fant i sine adopsjonsdokumenter. Navnet til moren som hadde født henne var blitt forsøkt utvisket med hvit tusj, men da hun holdt dokumentet opp mot lyset, kunne hun lese navnet Sue Ellis (Sues pikenavn).

Dessverre var navnet for vanlig til at Jenna kunne finne frem til henne ved hjelp av telefonkatalogen. Og de få opplysningene hun klarte å hente fra adopsjonspapirene, hjalp ikke. Ingen av hennes søk førte til noe.

I 2018 lanserte MyHeritage DNA Quest, et veldedighets-initiativ for å hjelpe adopterte og deres biologiske familie-medlemmer til å gjenforenes ved hjelp av genetisk testing. Jenna benyttet seg nesten umiddelbart av tilbudet, med håp om at MyHeritage DNA-testen kunne bli det sporet hun lette etter.

DNA-resultatene

Jennas MyHeritage DNA-resultater førte henne til Sues grand-tante i Massachusetts, som ledet henne til en onkel i Columbus.

Jenna ville ikke vente på at Sues onkel skulle sette henne i kontakt med Sue. I stedet fant Jenna halv-søsteren til Sue, Rachel, på Facebook og sendte henne en melding.

Innen en time var gått, pratet Jenna og hennes mor, Sue, på telefonen. De kunne ikke tro at de hadde vært så heldige. Deres første samtale varte i mer enn to og en halv time. Sue var spesielt begeistret over å høre at hun hadde et barnebarn nummer elleve — Jennas datter, Bonnie, som er fem år gammel — og hun kunne ikke vente med å møte dem.

Gjenforeningen

Jenna og Sue var begge ekstatiske over endelig å møtes og bli kjent hverandre, ansikt til ansikt. Alle i familien ønsket Jenna velkommen med åpne armer.


“Når du er adoptert, vet du ikke noe om bakgrunnen til bortadopteringen. Jeg visste ikke om hun ville være aksepterende. Men det var hun, og alle andre i hennes familien var også fullstendig imøtekommende.”

Jenna sier at nå har hun en følelse av at alt det som som manglet i hennes liv er falt på plass.

“Jeg har kommet i mål. Jeg føler meg komplett”.

Sue kan ikke vente til neste gang de møtes igjen.

“Jeg forventer mange flere besøk!” sier hun.

Jenna er evig takknemlig for den emosjonelle og livsendrende oppdagelsen hun gjorde takket være MyHeritage. “Hadde det ikke vært for testen, ville jeg antagelig fortsatt ha lett etter henne,” sier hun.

Hadde det ikke vært for DNA Quest-prosjektet, ville gjenforeningen til Jenna og Sue ikke ha vært mulig. Vi er veldig glade over å ha gjenforent denne familien.