Oppdatering: DNA Quest

Oppdatering: DNA Quest

Påmeldingsfristen er slutt for <href=»http://www.dnaquest.org» rel=»noopener»>DNA Quest, vårt gratistilbud, hvor vi gir bort 15 000 MyHeritage DNA-sett til adopterte og biologiske familiemedlemmer av adopterte, for å hjelpe disse med å gjenforenes.

Adopterte rundt om i verden har tatt imot dette prosjektet med åpne armer. De har også hjulpet oss med å spre nyheten, slik at vi ble i stand til å hjelpe flest mulig. Vi har mottatt svært følelsesladde historier om adopsjoner, og om familier som har plassert sine barn i fosterhjem. Nå håper vi at genetisk slektsforskning, kombinert med profesjonell og emosjonell støtte, vil legge til rette for familie-gjenforeninger av personer som lengselsfullt søker etter hverandre.

Vi har mottatt 17 000 søknader fra mennesker i 77 land rundt om i verden. De fleste av disse fra USA (13 716 søknader) etterfulgt av Canada (616), Australia (473), Storbritannia (329), Nederland (210) og Sverige (210). Vi har også mottatt søknader fra Norge (111), Brazil (95), Frankrike (64) og et mindre antall fra Kina, Hellas, Japan, Marokko, Nepal, Peru og mange flere land.

68 prosent av søknadene vi har mottatt er fra adopterte som leter etter sine biologiske familier. 13 prosent fra nære familiemedlemmer som leter etter bortadopterte. Resten er personer som beskriver sin situasjon som “Annet”. Det er videre interessant å merke seg at 70 prosent av søknadene kommer fra kvinner og 30 prosent fra menn.

Vi vil gjerne rette en stor takk til vårt engasjerte, rådgivende styre, bestående av topp eksperter innen genetisk slektsforskning og adopsjon. Disse menneskene har frivillig brukt av sin dyrebare tid til å veilede og yte støtte til dette initiativet. Vårt rådgivende styre består av: CeCe Moore, grunnlegger av The DNA Detectives, Blaine Bettinger, genetisk slektsforsker, Richard Weiss fra DNA Adoption, Richard Hill, DNA-test-rådgiver, Katharine Tanya, grunnlegger av Adopted.com, Brianne Kirkpatrick, grunnlegger av Watershed DNA, Pamela Slaton, undersøkende slektsforsker, Leah Larkin, The DNA Geek og Susan Friel-Williams, visepresident ved American Adoption Congress. De deltok alle aktivt og hjalp til med å spre nyheten om tilbudet via sine nettverk og samfunn. De har også bidratt med gode råd og veiledning innen sine respektive spesialområder.

Hva skjer nå?

Nå som påmeldingsprosessen er avsluttet, tar vi fatt på utvalgsprosessen. Deltagerne vil bli valgt ut, og alle søkere vil motta svar vedrørende sin status innen 16. mai, 2018. Gratis DNA-sett vil bli sendt til de utvalgte deltagerne innen 31. mai 2018. Resultater fra DNA-testene kan forventes å være klare allerede i juli 2018. DNA Quest-deltagere vil bli sammenlignet med DNA-er i MyHeritages enorme database. Som for tiden rommer data fra 1,4 millioner personer. Et antall som vokser i raskt tempo for hver dag som går.

Hvis du er adoptert – eller du leter etter ett eller flere biologiske familiemedlem(mer) som ble bortadoptert(e) – og har gått glipp av tidsfristen, kan du fortsatt melde deg på i www.dnaquest.org. Du vil dermed legges til på vår DNA Quest-venteliste. Alle som allerede har testet seg ved hjelp av et annet DNA-selskap, kan laste opp sin DNA-data til MyHeritage gratis, og motta en liste over DNA Matcher som kan hjelpe til å finne og bli gjenforent med familien du har lett etter.