50-årige halv-søsken gjenforent ved DNA-Quest!

Etter vår lansering av DNA Quest (vårt gratis initiativ for å hjelpe adopterte og deres biologiske familier med gjenforening ved hjelp av genetisk testing) i mars måned, har mange familier blitt gjenforent. Nedenfor følger enda en gjenforening som endret livet for to mennesker takket være DNA Quest.

Carlos Canas, 56 år, fra Texas, har alltid visst at han var adoptert. Han vokste opp som enebarn og har aldri visst hvem hans biologiske foreldre eller søsken var. Dette ble det en stor og gledelig forandring på nylig, da Carlos matchet med sin biologiske søster ved hjelp av MyHeritage DNA.

Gjenforening

Historien

Da Carlos søkte sin biologiske familie, forstod han at hans biologiske far var en meksikansk Bracero. Et slikt Bracero-program for meksikanere i 1950-60 årene gjorde det mulig for dem å jobbe på gårder i USA. Han ble også fortalt at han var barn nummer 13 i en stor søskenflokk, og at barn nummer 12 og 13 begge ble adoptert bort.

I Seattle (Washington), vokste også Cecy Moylan, i dag 59 år opp, også hun vel vitende om at hun var adoptert. For ca. fem år siden, da hennes adoptivfar døde, mottok hun sine originale adopsjonspapirer og la merke til at hennes opprinnelige etternavn var Cortez.

DNA-testing

Carlos ble tilsendt en gratis MyHeritage DNA-test som en del av vårt DNA Quest veldedighets-initiativ. Ettersom hun hadde knapt med informasjon om sin familie, bestemte også Cecy å ta en DNA-test. Hennes datter, Kimberly Moylan, tok også en DNA-test og lastet opp sine egne resultater til MyHeritage.

Carlos mottok raskt en liste over DNA Matches som viste en sterk match med Kimberly. Kimberly ble antatt for å være enten hans barnebarn eller niese.

Han kontaktet Kimberly øyeblikkelig. Hun så på Carlos’ bilder og visste med en gang at Carlos måtte være morens bror. Carlos og Cecy fikk deretter kontakt og forstod snart at de begge hadde blitt adoptert bort.

De to manglet mange brikker i puslespillet, men visste begge at deres felles, opprinnelige etternavn var Cortez. Cecy ble født i Edinburg, Texas, og Carlos i Weslaco, Texas. Dette ga mening i forhold til det Carlos var blitt fortalt om sin far.

Siden de to ble fortalt at barn nummer 12 og 13 ble adoptert bort, går de ut i fra at Cecy var nummer 12 og Carlos nummer 13. De tror at barna fra ett til 11 kan ha blitt boende med sine foreldre.

Gjenforeningen

Carlos og Cecy møttes endelig andre august i år. De ligner hverandre så mye at nesten alle involverte tror de er tvillinger.

Søsken-gjenforening

Carlos og Cecy er ivrige etter å komme i kontakt med resten av sine søsken og håper på å bli gjenforent med sine biologiske foreldre i fremtiden. I mellomtiden føler de seg velsignet med å ha blitt gjenforent. De gleder seg til å tilbringe mer tid sammen og planlegger å møtes igjen snart.

Bestill ditt DNA-sett i dag!

Har du en historie du vil dele med oss? La oss høre fra deg på stories@myheritage.com.