DNA Quest – en oppdatering

DNA Quest – en oppdatering

Gratis DNA-sett har blitt sendt ut til de valgte deltagerne for vår andre runde med DNA Quest.

DNA Quest ble lansert i mars og er et veldedighetsinitiativ hvis mål er å gjenforene adopterte med deres biologiske familier ved hjelp av genetisk testing. Det internasjonale samfunnet av adopterte ønsket prosjektet velkommen med åpne armer og spredde ordet om denne unike muligheten. Vi donerte tusenvis av DNA-sett til kvalifiserte deltagere og vi mottar fremdeles jevnlig spørsmål om prosjektet.

Etter det svært vellykkede opprinnelige initiativet, forlenget vi DNA Quest i mars 2019. Vi lovet å gi bort tusenvis av nye MyHeritage DNA-sett, gratis, til kvalifiserte deltagere.

Demografi

I andre runde av DNA Quest, mottok vi mer enn 4000 søknader fra mennesker i 69 land rundt om i verden. De fleste søknadene kom fra USA (1838), etterfulgt av Kanada (349), Storbritannia (162), Australia (161), Chile (157) og Brazil (107). Vi mottok også søknader fra Argentina, Spania, Irland og  Denmark, samt et mindre antall fra andre land, som Vatikanet, Jemen, Mauritius, Zimbabwe og De forente arabiske emirater.

70 prosent av søknadene vi mottok var fra adopterte som søker etter sine biologiske familier. 16 prosent var fra nære familiemedlemmer som leter etter bortadopterte, mens resten var fra mennesker som beskrev sin situasjon som “Annen.” Det er interessant å merke seg at 77 prosent av søknadene kom fra kvinner, mens 23 prosent var menn.

Tidligere suksesser

Det har vært en fonøyelse for oss å høre om DNA Quest-deltagere som har vært så heldige å få sine livslange drømmer oppfylt og har blitt gjenforent med sine familier ved hjelp av de gratis DNA-testene vi ga dem.  

Her er noen av de hjertevarmende historiene:

 • Mitch Yurkovich, Michigan-bosatt far til fire ble gjenforent med sine biologiske foreldre, som fortsatt holder sammen og nå er gift og har to barn til. 
 • Susan rmottok et gratis MyHeritage DNA-sett via DNA Quest og oppdaget halv-broren Terry, som inntil da var henne ukjent.
 • Kim Prather fra Oklahoma kjente aldri sin biologiske familie og klarte til slutt å finne dem og gjenforenes med sin søster, takket være MyHeritage.
 • Carlos Canas fra Texas hadde alltid visst at han var adoptert. Han vokste opp som enebarn og visste aldri hvem hans biologiske foreldre eller brødre og søstre var – inntil hen mottok et DNA-treff med sin biologiske halv-søster. 

Nye gjenforeninger fortsetter å dukke opp ettersom vår DNA database vokser.

Neste trinn

For deltagere i den nye runden av DNA Quest, kan DNA-resultatene ventes å være klare så tidlig som i August 2019. Deltagerne vil motta sine DNA-treff fra hele MyHeritage DNA-databasen, som i dag inkluderer mer enn tre millioner personer. Nummeret vokser raskt for hver dag som går og deres sjanse til å finne familie-medlemmer øker. 

Hvis du allerede har testet deg med et annet DNA-selskap kan du laste opp din DNA-data til MyHeritage gratis. Så snart dataen din har blitt behandlet, vil du motta DNA-treff som kan føre deg til familien som du har lett etter. 

Vi håper at vi kan fortsette å benytte oss av den styrken som ligger i genetisk slektsforskning for å gjenforene familie-medlemmer som lengter etter å finne hverandre. Vi ser frem til å dele deres historier med dere i de kommende månedene. 

Emneord: ,

Kommentarer

E-postadressen holdes privat og vises ikke.

 • Odd Rune Hornmoen

  august 6, 2019

  Jeg trenger små test

  • Yael

   august 11, 2019

   Hei Odd Rune! Ta gjerne direkte kontakt med oss via direktemelding på vår FB-side, @MyHeritageNorge. Med vennlig hilsen, Yael Beck Nada