DNA Quest-suksess: En følelsesladet gjenforening mellom søsken

DNA Quest-suksess: En følelsesladet gjenforening mellom søsken

DNA Quest

I håp om å hjelpe adopterte til å finne sine biologiske foreldre og familier, lanserte vi DNA Quest. Vi ser med glede at dette veldedighets-initiativet har resultert i mange gjenforeninger. Her kan du lese om enda en fantastisk gjenforenings-historie som ble gjort mulig takket være MyHeritage DNA.

Da Kim Prather (53), en MyHeritage-bruker fra Oklahoma, hørte om MyHeritages DNA Quest-prosjekt, kunne hun ikke la være å melde seg på. Kim ble nemlig bort-adoptert som nyfødt, så hun kjente aldri sin biologiske familie. Nå ønsket hun så inderlig å møte dem.

På påmeldings-skjemaet skrev Kim:

“Jeg ble bort-adoptert som nyfødt, og mine [adoptiv-] foreldre mistet min medisinske bakgrunnshistorie, som de fikk da jeg ble adoptert. Jeg skulle så gjerne vite mer om mine biologiske foreldre og eventuelle søsken, eller halvsøsken. Og også en genetisk og medisinsk oversikt. Takk for at dere aksepterer meg til et gratis DNA-sett.»

DNA Matcher

Etter å ha tatt en MyHeritage DNA-test og mottatt sine resultater, kontaktet Kim samtlige av sine sterkeste matcher. Hun startet med vedkommende øverst på listen. Kvinnen svarte at hun ikke visste om noen adopsjon i familien, men kanskje hennes mor visste noe. Og moren visste om en kusine som hadde bort-adoptert sin nyfødte datter. Kim var sikker på at den bort-adopterte datteren var henne!

Kim fikk navnet på kusinen og fant ut at hun døde i januar i år. Av nekrologen kunne hun se at kvinnen hadde en datter, Christy Jones, som dermed etter alt å dømme var Kims søster!

Etter mye nøling, bestemte hun seg for å ta sjansen og kontaktet Christy på Messenger, lørdag 21. juli i år.

Bakgrunnshistorien

Christy var virkelig Kims søster og hadde visst om Kim siden hun var 17 år gammel. Kims mor hadde ventet med å fortelle Christy om Kim, fordi hun var redd for at Christy skulle være sint på henne for å ha gitt bort et barn. Christy reagerte hverken med sinne eller forbitrelse.

Kims biologiske mor var 19 år gammel da Kim ble født og hadde gjort seg ferdig med videregående skole. Hennes biologiske far var 18 og studerte fortsatt på videregående. Etter at Kim ble født, ga foreldrene henne navnet hennes og deretter adopterte de henne bort. Hun går utifra at det var fordi de to unge foreldrene ikke var gift på det tidspunktet. Senere ble paret imidlertid gift. I løpet av deres syv år lange ekteskap fikk de altså også Christy, Kims søster.

I følge Christy angret moren bestandig på at hun hadde adoptert bort Kim. Hun ønsket alltid å søke etter henne, men så i noen av de signerte adopsjonspapirene at hun hadde lovet å la være.

Endelig gjenforent

De to søstrene møttes ansikt til ansikt søndag 29. juli i år, i Oklahoma. Det ble et følelsesladet møte med mange tårer, kyss og smil. Kim har også funnet en halvbror, France Reitz Jr. Kodiak.

kim and her siblings

Jeg trodde ikke at jeg ville bli så følelsesmessig berørt som jeg ble, men alt i alt har dette vært en helt utrolig opplevelse. Takk for at dere organiserte en slik DNA quest!

Uten DNA Quest ville ikke Kims gledelige historie vært mulig. Opplevelsen har påvirket familien hennes enormt, og de ser frem til en lys fremtid sammen.