Halvsøsken fant hverandre gjennom MyHeritage Match

Halvsøsken fant hverandre gjennom MyHeritage Match

Her følger en hyggelig norsk brukerhistorie fra ett år tilbake. Den får endelig plassen den fortjener på vår norske blogg!

Gunvald og den ubesvarte gåten

Gunvald Magne, 62, er født i Bergen. Hans biologiske far forlot Gunvalds mor, da han var gift med en annen kvinne. Gunvalds mor fostret ham dermed opp som enslig mor. Da han var fem år, fortalte hun ham om faren hans for første gang. Moren kunne også fortelle at han hadde halvsøsken et eller annet sted i landet.

Gunvald visste veldig lite om sin far, bortsett fra hans navn, stedet han kom fra (Solsvik), og at han var en sjømann. Det var alt.

Årene gikk, Gunvald giftet seg og fikk egne barn. Men han hadde fortsatt en gåte ubesvart om sitt eget liv. Hvem var hans far? Hvem var hans halvsøsken? Ønsket de å treffe ham? Gunvald bestemte seg for å gjøre alt han kunne for å finne dem.

Gunvald og kona Florence

Gunvald og kona Florence

Smart Match™

Noen slektninger fortalte ham om MyHeritage og han ble aktiv bruker der i 2012.

Jeg lette etter min far, basert på det jeg fikk vite fra min mor, som døde for noen få år siden. Men jeg fant ingenting. Jeg etablerte slektstreet mitt og fylte det med alt jeg visste.

Januar 2017 fikk han uventet hjelp av skjebnen! En annen norsk bruker, Therese, hadde også etablert sitt slektstre på MyHeritage og lagt til alle de opplysningene hun satt med. Plutselig fikk hun en Smart Match™ med Gunvald!

Denne matchen var ingen tilfeldighet. I mange år hadde Therese visst at hennes mor hadde en halvbror et sted i Norge – men ingen hadde klart å finne ham. Hennes mor og søster, Solfrid, hadde lett etter deres bror i årevis, men uten å finne ham av mangel på informasjon.

Etter å ha fått match med Gunvald, ble Therese nyskjerrig og fant ham på Facebook.

Therese viste Gunvalds bilder til moren, som syntes at Gunvald lignet på hennes bror. Denne opplysningen overbeviste Therese om at hun måtte ringe Gunvald.

Therese finner Gunvald på Facebook

Therese finner Gunvald på Facebook

Familie

Therese fortalte ham at hun trodde at han var hennes onkel. Ettersom hun fortalte Gunvald om sin familie, viste det seg at alt stemte med det han selv visste.

Så da er vi i familie!

Endelig hadde de funnet hverandre. Therese fortalte Gunvald at han hadde to halvbrødre og to halvsøstre, som alle bodde i Norge.

Jeg var ikke vant til å kunne si “min søster”, for jeg hadde aldri hatt noen søster. Det var fantastisk å møte henne! Det var som en helt ny verden.

Etter å ha pratet sammen planla de å møtes, og tre måneder senere så de hverandre for første gang. Gunvalds søster, Solfrid, ble overrasket over hvor lik han var deres far.

Det var da jeg skjønte at han er min bror.

Se deres følelsesladete gjenforening her:

MyHeritage – en del av familien

Det å ha funnet sin bror har forandret Solfrids perspektiv på familie og slektsforskning.

Jeg mener det er svært viktig å vite om ens familie. Etter å ha søkt ved hjelp av MyHeritage, kan jeg si at det er riktig. Jeg har funnet så mange slektninger, blant andre søskenbarn jeg ikke har visst om.

De er lykkelige over å ha funnet hverandre og det ser ut som familien fortsetter å utvide seg.

Jeg har ikke ord. MyHeritage er en del av min familie.

Har du også funnet en overraskende forbindelse i din familie? Del din historie med oss på stories@myheritage.com.