MyHeritage på Dr.Phil!

MyHeritage på Dr.Phil!

I desember 2018 inviterte fjernsynspersonlighet Dr. Phil MyHeritage-konsulent Yvette Corporon til showet for å avsløre tidligere ukjente detaljer om sin slektshistorie. Nylig inviterte han igjen MyHeritage til showet for å gjøre det samme for sin kone i 41 år, Robin McGraw.
Se det fascinerende innlegget her:

Robin er en gründer, en # 1 New York Times-bestselgende forfatter, en filantrop og en media personlighet. Hun er grunnleggeren av Robin McGraw Revelation, en linje med hudpleie og skjønnhetsprodukter. Mer enn 2,5 millioner eksemplarer av Robins bøker har solgt over hele verden.
MyHeritage brukte våre slektsspor, og fant 93 personer i Robins slektstre, som går tilbake syv generasjoner! Den tidligste forfaren vi kunne spore var James Edwin Jones, Jr., født 1763 i North Carolina og tjente i revolusjonskrigen. Andre grener av familien er fra Indiana – seks generasjoner – og Virginia – fem generasjoner. Mange av hennes forfedre var bønder, men andre jobbet i et utvalg av handler: en detaljhandelskjøp, en bilmekaniker, en kokk, en lege og en sykepleier.
Vi oppdaget til og med fra hvem Robin arvet sin virksomhet kunnskapsrike og lidenskap for å hjelpe andre kvinner til å se og føle sitt beste!
Her er noen av de fascinerende anekdoter vi oppdaget om Robins familiehistorie:

Robins far, en krigshelt

Robins far, Jimmie, mistet faren sin da han var bare 7. I 1940, da han var 17, bodde han sammen med sin styvfar, Chester Monroe, og jobbet som en golfcaddy.
Han kom senere til hæren da andre verdenskrig brøt ut.

Jimmie E. Jameson fra Andre Verdens Krig

Foto av Jimmie E. Jameson under andre verdenskrig

Jimmie Earl Jameson tjenestegjorde i andre verdenskrig i den 303. Bombardment Group av US Air Force. Den 303 var en av de første andre verdenskrig Bomber Command B-17 Flying Fortress-enhetene i England. Jimmie deltok i mange kampoppdrag, inkludert bombingen av nazistiske Tyskland.
Jimmies ekteskap med Georgia Mae Drake – Robins mor – ble utgitt i The Daily Oklahoman </ em> 24. september 1944. Kalt «Air Hero» i overskriften nevner artikkelen at han deltok i 43 oppdrag over Europa. Artikkelen deler også nydelige detaljer om bryllupet. Robins mor hadde en blå kjole og en corsage av kjære roser.

Avisklipping om Georgia Mae Drakes ekteskap med Jimmie Jameson

Avisklipp om Georgia Mae Drakes ekteskap med Jimmie Jameson The Daily Oklahoman, Oklahoma City, Oklahoma, 24. September, 1944

Militær tjeneste som en familietradisjon

Det viser seg at Jimmie ikke var den eneste krigshjelen i Robins familie. Mange av Robins forfedre tjenestegjorde i den amerikanske hæren. Jimmie fulgte i faderens fotspor. Hans far Jay Jameson (Robins bestefar) serverte i selskap A, 344. Machine Gun Battalion.

Gravstenen til Jay Jameson, Robins bestefar

Gravstenen til Jay Jameson, Robins bestefa

Jay’s brother, Rex, served two years in the US Navy during World War I.

Rex Jameson registreringsdokument fra første verdenskrig

Rex Jameson registreringsdokument fra første verdenskrig [Kreditt: MyHeritage]

Robins tredje bestefar, Garsham Bills Jones, tjente i borgerkrigen.

Garsham Bills Jones, Robins tredje bestefar

Garsham Bills Jones, Robins tredje bestefar

Robins fjerde bestefar, John Randles, var veteran av krigen i 1812, og hennes femte bestefar, James Edwin Jones, var soldat i revolusjonskrigen. Robin var stolt over å oppdage at denne arven av tjeneste kunne spores like langt tilbake som på 1700-tallet.

Mordet på Robins bestefar, John Brown

Robins oldefar, John Brown, ble utsatt for et drap på gatene i Alvord, Texas.

Familietreoppføring og foto av John Sylvestor Brown [Kreditt: MyHeritage]

Familietreoppføring og foto av John Sylvestor Brown [Kreditt: MyHeritage]

I august 1905 skutt og skadet John Brown, en snekker fra Texas, av en mann som het Bud Ham, 19. En avisartikkel publisert 5. august 1905 rapporterte at Brown hadde en datter, 16, og han påstod at Ham hadde forført henne. En arrestordre ble tildelt Ham, og han ble arrestert. Foran en frisørsalong nærmet Brown Ham med en pistol og skjøt ham.
Syv måneder senere, 30. mars 1906, møtte de to igjen. Da ble Ham, som rapportert i lokalavisen, «gikk bort og returnerte et par øyeblikk senere med en hagle» og skjøt Brown og drepte ham umiddelbart.

Avisartikkel rapporterer drapet på John Brown

Aviskartikkel rapporterer drapet på John Brown

Selv om historien og artikkelen var ganske sjokkerende for Robin å absorbere, fant hun mening i å lære at han døde mens han beskyttet datteren sin.

Etter Johns død tok Josephine – Robins oldemor og Johns enke – barna sine til Addington, Oklahoma og støttet dem ved å jobbe som sykepleier på sykehuset.

1910 folketelling oppføring Josephine Brown som sykepleier

1910 folketelling oppføring Josephine Brown som sykepleier [Kreditt: MyHeritage]

Skjønnhet ligger i familien

Vi nevnte tidligere at Robin er grunnleggeren av Robin McGraw Revelation, et hudpleie- og livsstilsmerke, og hun har kanskje arvet dette fra sin bestemor, Opal Jameson. I US-folketellingen fra 1930 er Opals yrke oppført som skjønnhetspleie som kjørte sin egen skjønnhetsbutikk. Opal var enke i en alder av 25 med tre barn å støtte.

1930 folketelling oppføring Opal Jameson som skjønnhetspleie som eide en skjønnhetsbutikk

1930 folketelling oppføring Opal Jameson som skjønnhetspleie som eide en skjønnhetsbutikk [Kreditt: MyHeritage]

Robin var glad for å lære mer om hennes «Granny Opal» som hun så beundret.
Med alle de modige mennene og underholdende kvinnene i Robins familie, er det ikke rart hvor hennes livs suksesser er kommet fra. Robin var begeistret over at MyHeritage var i stand til å avdekke alle disse bemerkelsesverdige historiske postene, bilder og familiehistorier. Leter du etter å finne ut mer om din familiehistorie? Vi er glade for å dele en spesiell 14-dagers gratis prøveperiode hvor du kan bruke alle MyHeritage-avanserte funksjoner og finne dine egne fantastiske historier.

Besøk myheritage.com/Drphil i dag for å lære mer!