De eldste menneskene som har blitt fotografert

De eldste menneskene som har blitt fotografert

Hvor gammel er den eldste av dine forfedre du har et bilde av? Mange av oss er heldige som har fotografier av våre forfedre fra tidlig på 1900-tallet, og enda heldigere er de som har bilder fra slutten av 1800-tallet. Det betyr at de flest ble født en gang i på 1800-tallet. Fotografering ble oppfunnet mot slutten av 1830, og ble veldig populært i hele Europa.

New York

Det tok litt tid før trenden kom til Amerika. En mann ved navn Matthew Brady, fikk se den nye daguerreotypi-metoden for å fremkalle bilder som hadde blitt ble oppfunnet i Frankrike. Han tok teknikken til USA og begynte å introdusere den for det amerikanske publikum. Han åpnet et fotostudio i New York på midten av 1840-tallet, og fant ut at folk ikke ønsket å bli fotografert.

Etter hvert fant han sitt klientell, det var for det meste yngre mennesker som ville holde tritt med de europeiske trendene. Noen av dem var imidlertid eldre mennesker, fremtredende medlemmer av samfunnet som gikk med på å posere som modeller for å bevare sin tilstedeværelse på jorden for etterkommere, eller for å og feire båndet de hadde med sine livspartnere. Siden mange av disse menneskene var eldre, er dette de eldste som noen gang har blitt fotografert. Mange ble født på 1700-tallet, og noen av dem hadde gjennomlevd den amerikanske revolusjonen.

Se hvordan de ser ut på bilder som har blitt forbedret og fargelagt med Fotoforbedrer og MyHeritage In Color™: 

Både menn og kvinner er kledd i penklærne sine, og kvinnene iført hetter. I denne perioden var det alltid mørke farger på klærne fordi det var lettere å skjule smuss og flekker. Da trengte de ikke å vaskes så ofte. De fleste ser litt dystert inn i kameraet, kanskje med et uttrykk for skepsis. Å smile på bilder ble først vanlig på 1920-tallet.

MyHeritage gir liv til bildene

MyHeritage sine fotoverktøy gjør at bildene blir levende på en helt spesiell måte. Med fargeleggings-verktøyet kan vi få frem skyggen i håret, fargen på øynene og kontrasten mellom den lyse hvite kragene og de mørke fargene på jakkene og kjolene deres. Bildeforbedringen gjør dem krystallklare, og Fotoreparer fjerner noen av de distraherende ripene og urenhetene. Vi vet ikke sikkert om alle disse ble fotografert av Mathew Brady, det kan ha vært andre fotografer i studioet hans også, men han var den mest aktive fotografen i New York i den perioden. Han var lenge en av de viktigste fotografene på den tiden. Han har tatt portretter av viktige folk som Andrew Jackson, John Quincy Adams og Abraham Lincoln.

Credit: The Library of Congress
Credit: The Library of Congress
Credit: The Library of Congress
Han var også en pioner innen krigsjournalistikk med bildene han tok under borgerkrigen.
Fotokredit: The U.S. National Archives
Fotokredit: The U.S. National Archives
Fotokredit: The U.S. National Archives

Har du verdifulle historiske fotografier av dine forfedre? Gi dem liv med MyHeritage sine utrolige fotoverktøy! Fargelegg dem med MyHeritage In Color™, forbedre dem med the Fotoforbedrer, og animer dem med Deep Nostalgia™.