Vi introduserer AI Time Machine™: Forvandle deg selv til en historisk figur ved å bruke hverdagsbilder!

Vi introduserer AI Time Machine™: Forvandle deg selv til en historisk figur ved å bruke hverdagsbilder!

Har du noen gang ønsket at du kunne reise tilbake i tid? Selv om vi ikke har perfeksjonert tidsreiser, har vi gjort det nest beste: på MyHeritage kan du nå se hvordan du kan ha sett ut som en historisk figur gjennom ulike tidsperioder!

Vi er glade for å kunngjøre lanseringen av AI Time Machine™, en banebrytende og morsom ny funksjon som lar deg forvandle hverdagsbilder til hyperrealistiske bilder av deg selv som en historisk figur.

Se for deg det mest utrolige kostymet du noen gang har sett. Hver detalj er perfekt, og den ser og føles autentisk. Det du får med AI Time Machine™ er enda bedre: fantastiske bilder av deg selv eller en du er glad i som en gammel gresk kriger, en egyptisk farao, en viktoriansk dame eller en astronaut i verdensrommet. Det er dusinvis av ikoniske historiske figurer å velge mellom. Du må se det for å tro det!

Ta en tur med AI Time Machine™

I løpet av de siste 3 årene har MyHeritage lansert en serie med robuste funksjoner som utnytter kunstig intelligens (AI) for å bringe historiske bilder til live. AI Time Machine™ er en ny vri på dette temaet og inviterer deg til å reise til fortiden og se deg selv slik du kanskje så ut på dine forfedres tid. Resultatene er overveldende og perfekte for deling på sosiale medier og ved bruk som profilbilde.

Hos MyHeritrage er vårt ønske om å utvikle nye verktøy som hjelper brukere med å komme videre i slektsforskningen sin sterkere enn noen gang. Vi elsker også å lage morsomme funksjoner som AI Time Machine™ som øker offentlig interesse for historie og spesielt slektshistorie, og introduserer nye målgrupper til slektsforskningens fascinerende verden. 

Hvordan det fungerer

AI Time Machine™ bruker tekst-til-bilde kunstig intelligens (AI)-teknologi for å lage fotorealistiske bilder av en person slik han eller hun kan ha sett ut i forskjellige historiske perioder. Den er basert på en dyplæring, tekst-til-bilde-modell, og personaliseringsteknologi lisensiert av MyHeritage fra Astria, et innovativt selskap som spesialiserer seg på skreddersydd AI-bildegenerering. Ved å bruke mellom 10 og 25 bilder av én person, konstruerer AI Time Machine™ en modell av denne personen i en rekke ulike omgivelser og stillinger som er forskjellige fra originalbildene. Deretter, ved å bruke hvilket som helst av de forhåndsdefinerte temaene satt i forskjellige historiske epoker, syntetiserer den modellen med temaene for å lage fantastiske bilder av en person som er rollebesatt som en historisk figur. Har du noen gang lurt på hvordan du ville ha sett ut hvis du bodde i gamle Hellas eller under den franske renessansen? Finn ut med AI Time Machine™!

AI Time Machine™ tilbyr for tiden dusinvis av temaer som representerer forskjellige historiske epoker, fra forhistorisk tid til verdensrommet i det 21. århundre. Når du bruker funksjonen for første gang velges de første temaene automatisk for deg. Når den første bunken med bilder er klar kan du velge flere temaer som du synes er interessante og lage flere bilder.Resultatene til AI Time Machine™ er en serie på 8 bilder for hvert tema. Du kan laste ned og dele en kollasj med alle 8 bilder eller dele hvert bilde individuelt.

Eksempler

Som du kan se nedenfor, er resultatene fantastiske, og du og millioner av andre brukere på MyHeritage kommer til å ha det mye moro med AI Time Machine™! 

Her er Gilad Japhet, MyHeritage-grunnlegger og administrerende direktør, som en gammel egypter:

<span style= MyHeritage-grunnlegger og administrerende direktør Gilad Japhet som en egyptisk farao (klikk for å zoome)" width="577" height="687" />

MyHeritage-grunnlegger og administrerende direktør Gilad Japhet som en egyptisk farao (klikk for å zoome)

Spol frem et par årtusener, og her er Gilad rollebesatt som en viking:

<span style= MyHeritage-grunnlegger og administrerende direktør, Gilad Japhet, som viking (klikk for å zoome)" width="431" height="864" />

MyHeritage-grunnlegger og administrerende direktør, Gilad Japhet, som viking (klikk for å zoome)

Spol AI Time Machine™ fremover igjen. Denne gangen er Gilad en hippie på 1960- og 1970-tallet, eller kanskje en av grunnleggerne av Apple Computers?

Her er noen flere eksempler, denne gangen med vår Senior VP for Produkt, Maya Lerner.

<span style= Maya Lerner, MyHeritages SVP Produkt, i forskjellige temaer " width="889" height="887" />

Maya Lerner, MyHeritages SVP Produkt, i forskjellige temaer

<span style= Flere eksempler på AI Time Machine™, denne gangen med MyHeritage-produktdesigner Ori Shraiber, som designet brukergrensesnittet til AI Time Machine™ (klikk for å zoome)" width="888" height="821" />

Flere eksempler på AI Time Machine™, denne gangen med MyHeritage-produktdesigner Ori Shraiber, som designet brukergrensesnittet til AI Time Machine™ (klikk for å zoome)

Komme i gang

For å prøvekjøre AI Time Machine™, besøk myheritage.no/ai-time-machine.

Alternativt, hvis du allerede er innlogget på MyHeritage-kontoen din, hold musepekeren over «Bilder»-fanen på navigasjonslinjen og velg «AI Time Machine™» for å få tilgang til siden.

Klikk på «Prøv nå»-knappen for å komme i gang.

På neste skjermbilde vil du se retningslinjer for valg av bilder som skal lastes opp. Følg retningslinjene for å hjelpe AI-teknologien med å oppnå optimale resultater. Du trenger mellom 10 til 25 bilder av samme person, tatt på forskjellige dager og i en rekke omgivelser, stillinger og vinkler. Jo flere bilder du laster opp, jo bedre blir resultatene. Du kan last opp opptil 35 bilder. Vi anbefaler ikke å laste opp bilder av personen i forskjellige aldre, da det negativt påvirker teknologiens evne til å bygge en konsekvent modell av personen. 

Last opp bildene fra datamaskinen eller mobiltelefonen, eller dra og slipp dem inn i rammen.

Hvis du ikke har nok eksisterende bilder å bruke på datamaskinen, er det bare å ta noen flere med kameraet på mobilen din. Bruk forskjellige stillinger og bakgrunner, og last deretter opp bildene.

Hvis du vises på noen av bildene med en annen person, beskjær bildene først slik at bare du vises.

Som et tips kan du enkelt finne bilder av deg selv på en iOS-enhet ved å trykke på Personer & Plasser under Album i Bilder-appen og velge deg selv. Du kan deretter legge til alle bildene du ønsker i et midlertidig album, og laste opp bilder fra det albumet til AI Time Machine™-siden. Andre fotoapper, for eksempel Google Photos, har en lignende funksjon.

Det er greit om bildene dine er lagret på flere steder eller på forskjellige plattformer. Når du begynner å laste dem opp, vil du kunne se hvor mange som er lastet opp, og MyHeritage vil fortelle deg om du trenger å legge til flere.

Når du er ferdig med å laste opp bildene, klikker du på «Fortsett». En pop-up vil dukke opp som ber deg beskrive personen på bildene ved å bruke noen få grunnleggende detaljer. Skriv inn fornavnet eller en annen tittel, velg kjønn og klikk på «Fortsett».

Valg av skjønn gjør det mulig for AI Time Machine™ å lage det flotteste resultatet for denne personen. Tittelen er nødvendig slik at når du har mer enn én modell, vil du enkelt kunne navigere mellom dem.

Før AI Time Machine™ begynner å fungere, vil du bli bedt om å registrere deg på MyHeritage. Det tar bare et minutt å opprette kontoen din. Hvis du allerede har en MyHeritage-konto og ikke er innlogget, velger du «Logg inn»-alternativet nederst i popup-vinduet.

Når du er logget på, vil AI Time Machine™ begynne å behandle bildene dine. Det tar vanligvis mellom 30 minutter og 2 timer å bygge den første modellen fra bildene dine. Du trenger ikke å vente på siden; du vil motta en e-post når bildene dine er klare.

Når modellen din er klar med de første bildene, tar det vanligvis 1–2 minutter å generere bilder med flere temaer. For å lage flere bilder klikker du bare på temaknappene for å velge de du vil prøve.

<span style= Resultatene er klare! Klikk på knappene for å velge flere temaer (klikk for å zoome)" width="2704" height="2074" />

Resultatene er klare! Klikk på knappene for å velge flere temaer (klikk for å zoome)

Bruk venstre- og høyrepilene på kortviseren for å se bildene enkeltvis.

Deling av AI Time Machine™-bilder

Bildene laget med AI Time Machine™ er veldig morsomme og perfekte for å dele på sosiale medier. De vil garantert imponere alle som ser dem, og de lager utmerkede profilbilder.

Bilder kan lastes ned eller deles som et sett på 8, eller enkeltvis. Klikk på Del-ikonet for å dele bildene på Facebook, Twitter og WhatsApp, eller for å kopiere lenken og dele bildene på en annen plattform. Klikk på Last ned-ikonet for å laste ned bildene som en jpeg-fil. Hvis du ser på et sett, vil Del / Last ned gjelde for hele settet på 8. Hvis du ser på et enkelt bilde, vil Del / Last ned kun gjelde for det bildet.

Nyttige tips

Kvaliteten på resultatet du mottar avhenger veldig av kvaliteten på bildene du laster opp. Jo flere bilder du laster opp og jo mer varierte de er, jo bedre blir resultatene. For best resultat, bruk eksisterende bilder fra kamerarullen eller datamaskinen som inkluderer:

  •     Singularitet: Bare én person (og alltid samme person)
  •     Variasjon: Minst 3 helkroppsbilder, 5 overkroppsbilder (fra brystet og opp) og 10 nærbilder
  •     Ulike stillinger og uttrykk, med øyne som ser i forskjellige retninger
  •     Ulike bakgrunner og lysforhold
  •     Bilder tatt på forskjellige dager
  •     Unngå sminke. Det kan påvirke resultatene negativt, så bilder med minimal eller ingen sminke anbefales
  •   Unngå solbriller, hatter eller annet tilbehør og gjenstander som skjuler ansiktet

Autentisitet

Selv om de er svært realistiske, er bilder generert av AI Time Machine™ laget av kunstig intelligens; de er ikke autentiske fotografier. I henhold til MyHeritage sin forpliktelse til ansvarlig AI, legges vannmerker på alle bilder generert av AI for å skille dem fra autentiske bilder.

Du kan se bildene du lager med AI Time Machine ved å klikke på lenken i e-posten som gir deg beskjed om at resultatene er klare. Vi vil snart legge til et eget privat album i Mine Bilder på MyHeritage-familiesiden din for AI Time Machine™-bilder.

Personvern

Når du lager bilder med AI Time Machine™, er personvernet ditt beskyttet. Bildene behandles utelukkende på MyHeritage-servere og deles ikke med noen tredjepart. MyHeritage eier ikke de resulterende bildene; de tilhører deg, akkurat som alle bilder du laster opp til MyHeritage.

Kostnad

AI Time Machine™ er for øyeblikket tilgjengelig på MyHeritage-nettstedet og via mobil nettleser. Funksjonen er gratis ved lansering i en begrenset introduksjonsperiode (med en grense på én modell og 20 temaer per bruker, for totalt 160 bilder), deretter blir den en betalt funksjon. Et engangskjøp vil da tillate deg å laste opp bilder for å lage en modell av én person og generere 400 bilder med opptil 50 temaer. Brukere med en MyHeritage Komplett-abonnement vil nyte en høyere brukskvote uten ekstra kostnad. Detaljer om kvoten vil bli annonsert snart.

Ansvar

Med stor makt kommer stort ansvar. Du blir vennligst bedt om å bruke AI Time Machine™ på en ansvarlig måte. Ikke last opp bilder av andre enn deg selv, med mindre du har fått deres tillatelse på forhånd. Ikke last opp bilder av barn, nakenbilder eller bilder som er støtende. Ingen bilder av nazister. Ikke bruk AI Time Machine™ for å gjøre narr av politikere – Hold Putin, Biden, Trump og andre politikere unna dette. Ikke del resultater som kan ydmyke eller fornærme noen. Ikke fjern AI-symbolet fra hjørnet av de resulterende bildene. Hvis noen av resultatene ender opp med potensial til å fornærme noen, ikke del dem. Vi takker for forståelsen og samarbeidet.

Konklusjon

Hos MyHeritage finner vi hele tiden nye måter å gjøre slektshistorie morsomt for alle, fra erfarne slektsforskere til nykommere som søker en følelse av nostalgi. Frem til nå har fotoverktøyene våre brakt fortiden inn i nåtiden, og med AI Time Machine™ tar vi nåtiden på en leken reise tilbake i tid, og leverer nok en spennende måte å koble til fortiden på. Som alltid kommer det mer, så hvis du lurer på  «hva vil de tenke på videre», følg med her!

Prøv AI Time Machine™ idag og fortell oss hva du synes!