Ved hjelp av en MyHeritage DNA-test, oppdaget hun identiteten til sin biologiske far og fant en halvsøster

Ved hjelp av en MyHeritage DNA-test, oppdaget hun identiteten til sin biologiske far og fant en halvsøster

Teresa Scharf ble adoptert av et amerikansk par fra Madera Baby Center i Athen da hun var 7 måneder gammel. Det amerikanske paret som adopterte henne, var begge i den amerikanske marinen og tjenestegjorde i Kénitra Port Lyautey i Marokko.

«Adoptivfaren min var i militæret til jeg var 12 år gammel», forteller Teresa. «Jeg hadde gleden av å reise veldig ofte, for det var under den kalde krigen. Han fikk ordre om et nytt tjenestested hver 18. måned, så vi dro til Midway Island i Stillehavet. Vi dro til Japan, og jeg gikk i første klasse. Derfra flyttet vi til Tyrkia og andre steder. Da jeg var åtte år gammel, fløy vi til Athen, og de tok meg med og viste meg barnehjemmet der jeg ble plassert som spedbarn.»

Men diskusjonen om Teresas fortid og adopsjonen gikk ikke lenger enn det. I årenes løp ble det nesten ikke snakket om røttene hennes hjemme. «Jeg respekterte mine amerikanske foreldre såpass mye at jeg ikke stilte så mange spørsmål», sier Teresa. «De var ikke varme, behagelige mennesker. Så det ville ha blitt oppfattet som trassig og fornærmende hvis jeg hadde stilt mange spørsmål.»

Men etter at hun giftet seg og fikk barn, dukket spørsmålet om identitet opp igjen og opptok tankene hennes. «For det var fantastisk å være gravid, og det har vært fantastisk å være mamma. Jeg lurte på hvorfor noen ville gi fra seg et slikt barn», sier Teresa.

En av 12 fettere og kusiner

En venninne av henne, som også har gresk opprinnelse, oppmuntret henne i mange år til å utforske røttene sine. Men det var først for tre år siden at Teresa bestemte seg for å ta det skrittet videre. «Han sendte meg en avisartikkel om Eftychia-prosjektet, som hjelper greske adopterte med å spore opp sin biologiske familie,» forteller Teresa. Hun bestemte seg deretter for å kjøpe et DNA-sett. «Jeg fikk et treff med min tremenning, som bor i Chicago,» sier hun. «I mai i fjor reiste jeg til Chicago og møtte ham, hans kone og familie, og tilbrakte tid sammen med dem. Vi innså at vi har de samme besteforeldrene, og nå må vi finne ut mer. Vi forstod at moren hans og min biologiske far tydeligvis er søsken. Men vi visste ikke hvilken av morens brødre som var min far.»

Dette var den vanskeligste delen av forskningen, for med den informasjonen de hadde, var det umulig å vite hvem av brødrene som var den biologiske faren. «Det kunne ha vært den ene eller den andre onkelen», sier Teresa. «Så jeg tok kontakt med Linda fra Eftychia-prosjektet, og vi bestemte oss for å dra til Hellas for å teste mine nye søskenbarn. Jeg bodde hos kusinen min – søsteren til DNA-treffet mitt, som bor i Athen. Hun tok meg med til landsbyen der besteforeldrene våre kom fra og der mesteparten av familien fortsatt bor. Jeg fikk vite at jeg er en av 12 fettere og kusiner på denne siden av familien!»

MyHeritage er stolt over å samarbeide med Eftychia-prosjektet. Vi tilbyr gratis MyHeritage DNA sett for å hjelpe organisasjonen med å gjenforene greske adopterte med familiene sine. Teresa og Linda Carol Trotter, som leder prosjektet, reiste til landsbyen med MyHeritage DNA-sett i hånden og testet flere av søskenbarna. Testene viste at de alle var tremenninger – men ingen av dem hadde samme far som Teresa.

«Hun så akkurat ut som meg selv på den alderen

To måneder senere valgte Angeliki (Angie) Palaeologou, å ta en DNA-test. Hun var en kusine som ikke hadde vært til stede på familiesamlingen i landsbyen. I begynnelsen av januar 2024 kom resultatet som viste at hun og Teresa er halvsøstre – det vil si at de har samme far.

Teresa (til høyre) sammen med halvsøsteren Angie

Teresa (til høyre) sammen med halvsøsteren Angie

«Hun er fem år yngre enn meg», sier Teresa. «Hun vokste opp hos faren sin, og vi har forskjellige mødre. Han hadde vært gift med moren hennes i fem år da jeg ble unnfanget. Så han hadde et veldig aktivt sosialt liv.»

De to snakket sammen via videosamtale kort tid etter oppdagelsen. «Hun viste meg bilder da jeg videochattet med henne. Hun viste meg bilder av seg selv og faren vår da hun var liten, og de så akkurat ut som meg da jeg var på den alderen. Hun vokste opp som enebarn, men sa at hun i oppveksten alltid hadde følt at det måtte finnes andre barn der ute.»

Angie viser Teresa et bilde av faren i en videosamtale

Angie viser Teresa et bilde av faren i en videosamtale

«Faren vår hadde rykte på seg for å være en flørtende mann», sier Angie. «I mange år etter at han giftet seg med min biologiske mor, hadde vi en stående spøk. Jeg pleide å si til ham: ‘Pappa, en dag kommer noen til å banke på døren min og si ‘Hei, søster’.» Hun forteller at han var en kjekk mann, og at militærtjenesten førte ham til mange forskjellige byer.

Søndag 17. mars landet Teresa i Aten og møtte sin biologiske søster for første gang.

Se øyeblikket de møttes her:

«Det overgikk alt jeg kunne forestille meg. Vi fant ut at vi hadde mye til felles, vi satt oppe hver natt til langt på natt for å snakke sammen, vi tilbrakte nesten 24 timer sammen sju dager i uken.»

«Jeg er glad for at alle rundt oss finner ytre og indre likheter med faren min», sier Angie. «Slektningene våre gjenkjenner umiddelbart noe i utseendet hennes, i smilet hennes, som er veldig likt faren min. Jeg er overveldet på den mest positive måten. Vi har funnet ut at vi tenker på samme måte.»

Teresa og Angie i like skjorter designet av Teresas datter

Teresa og Angie i like skjorter designet av Teresas datter

«På bildet kan du se at vi begge har på oss identiske lilla skjorter, sier Teresa. Jeg tok dem med fra USA, dette er en skjorte som datteren min har designet. En av dagene vi var sammen, spurte Angie meg om vi kunne ha på oss de samme skjortene, søsterskjortene.»

«Endelig vet jeg hvor jeg kommer fra

«Endelig vet jeg hvor jeg kommer fra, og jeg vet litt mer om faren min, som jeg aldri kjente. Jeg har en identitet som jeg aldri har hatt før», sier Teresa. «Sønnen min ble nylig pensjonert fra den amerikanske hæren som major, og han ble så glad da jeg fortalte ham at jeg hadde funnet ut at bestefaren hans var oberst i den greske hæren.» Hun forteller at sønnen er glad for sin greske arv, og at han ga begge barna sine greske navn. «Da han og partneren hans kom til oss for å kunngjøre den tredje graviditeten for noen uker siden, sa de at de hadde fått en datter, og at de ville oppkalle henne etter søsteren min», sier hun.

Se denne videoen av søstrene som deler sin historie via en videosamtale med teamet vårt:

«Jeg var alltid en outsider, og det var ingen lykkelig oppvekst», sier Teresa. «Jeg husker at søskenbarna mine fra adoptivfamilien min pleide å spørre meg hvor jeg kommer fra og hvor den virkelige familien min er, og at de visste at jeg ikke var en av dem. Så da jeg satt rundt bordet med alle disse fetterne og kusinene fra Hellas, selv før vi fant ut hvem faren min var, og de sa til meg: ‘Vi bryr oss ikke om hvem av onklene våre som er faren din, du er en del av familien nå’ – jeg følte at jeg var fullstendig akseptert. Jeg er vanligvis ikke en person som mangler ord. Men jeg klarer ikke helt å sette ord på det. Det var fantastisk.»

Teresa nyter et måltid sammen med Angie og venner

Teresa nyter et måltid sammen med Angie og venner

Da Teresa spurte Angie hva hun trodde faren deres ville gjort hvis han levde i dag, svarte Angie: «Jeg er helt sikker på at han ville ha dødd på stedet, for han ville ha innsett at han hadde latt en sjel gå under sine vinger. Nå er jeg sikker på at han ser ned på oss fra himmelen og feirer gjenforeningen vår.»

Det var vanskelig å skilles på slutten av turen, men som Angie sa: «Dette er begynnelsen, det er ikke noe farvel.»

Tusen takk til Teresa og Angie for at de delte sin vakre historie med oss. Hvis du også har gjort en utrolig oppdagelse med MyHeritage, vil vi gjerne høre om det! Del den gjerne med oss via dette skjemaet eller send oss en e-post til stories@myheritage.com.

Emneord: