Ny oppdatering til Theory of Family Relativity™

Ny oppdatering til Theory of Family Relativity™

Gode nyheter! Vi har oppdatert dataene for Theory of Family Relativity™ og lagt til millioner av nye teorier som vil hjelpe deg med å avdekke hvilken relasjon du har til DNA-treffene dine.

Theory of Family Relativity™ er en banebrytende funksjon som kan spare deg for timevis med arbeid ved å hjelpe deg med å forstå forbindelsen til DNA-treffene dine. Den bruker milliarder av datapunkter fra våre 53 millioner slektstrær og 19,4 milliarder historiske dokumenter på MyHeritage for å gi deg plausible teorier om hvilken relasjon du har til DNA-treffene dine.

Siden siste oppdatering har DNA-registeret vårt økt. Det har også antall slektstreprofiler og historiske dokumenter på MyHeritage. Som følge av det, har det totale antall teorier økt betydelig.

Har du ikke tatt en DNA-test enda? Bestill MyHeritage-DNA i dag!

Theory of Family Relativity™ i tall

Takket være denne nye oppdateringen:

  • Det totale antallet teorier har økt til 136 713 021, noe som tilsvarer en økning på 61%.
  • Antall DNA-treff som inkluderer en teori har økt til 95 691 486, en økning på 78%.
  • Det totale antallet stier har økt til 998 325 515, en økning på 51,2%.
  • Antall DNA-sett med minst én teori har økt til 2 353 769, en økning på 23,6%.
  • Ytterligere 402 255 brukere har én eller flere Theories of Family Relativity™.

Utforsk Theories of Family Relativity™

Se videoen nedenfor for å finne ut hvordan du bruker Theory of Family Relativity™:

For å få tilgang til Theories of Family Relativity™, gå til DNA-treffseksjonen på nettstedet. Hvis det er oppdaget nye teorier, vil du se en lilla fane øverst på siden. Klikk på «Vis teorier» for å se alle treffene som har en teori.

Du kan også filtrere DNA-treffene for å vise kun de som har en Theory of Family Relativity™. Klikk på «Filter»-knappen øverst til høyre på siden. Klikk deretter på «Alle tredetaljer» helt til venstre og velg «Har Theory of Family Relativity™». Da vises alle DNA-treffene med en teori. Et merke med «NY» vises ved siden av teorien på DNA-treffkortet i 30 dager.

Klikk på «Vis teori» for å se den detaljerte stien som viser hvordan algoritmen kom fram til den foreslåtte relasjonen. I visse tilfeller kan det være flere stier for en gitt teori. Hvis det finnes mer enn én sti, kan du bytte mellom dem på siden. Påliteligheten styrkes når det finnes mer enn én sti for en gitt teori.

Det er viktig å gå gjennom relasjonsstien(e) for hver enkelt teori og selv vurdere om teorien er plausibel. Hvis teorien fremstår som riktig, kan du bekrefte det ved å bruke knappen som vises rett over diagrammet med relasjonsstien. Hvis teorien fremstår som feil, kan du avvise den.

Bekreft eller avvis en teori på denne måten (klikk for å forstørre)

Bekreft eller avvis en teori på denne måten (klikk for å forstørre)

Forbedret slektskapsterminologi

I mars 2023 introduserte vi cM Explainer™, som gir mer nøyaktige prediksjoner av relasjoner mellom DNA-treff. I cM Explainer™ har vi gått bort fra tvetydige termer som du ofte finner i bransjen, slik som «søskenbarn én gang forskjøvet». Vi har erstattet dem med klare relasjoner, slik som «forelders søskenbarn» eller «søskenbarns barn». Vi bruker nå den samme terminologien for andre DNA-sider på nettstedet, blant annet på DNA-treffkortet og gjennomgangssiden for DNA-treff. I tillegg, når du ser på en Theory of Family Relativity™, vil du nå kunne se den eksakte relasjonen til DNA-treffet basert på teorien.

Forbedrede, entydige slektskapstermer for DNA-treff (klikk for å forstørre)

Forbedrede, entydige slektskapstermer for DNA-treff (klikk for å forstørre)

Forbedrede, entydige slektskapstermer for Theory of Family Relativity™ (klikk for å forstørre)

Forbedrede, entydige slektskapstermer for Theory of Family Relativity™ (klikk for å forstørre)

Tips for å øke sjansene dine til å motta teorier

Hvis du har tatt en DNA-test på MyHeritage eller lastet opp DNA-data til MyHeritage fra en annen tjeneste, vil vi automatisk varsle deg hvis det blir funnet nye teorier etter at vi har oppdatert dataene for Theory of Family Relativity™.

For å øke sjansene dine for å motta en teori, er det viktig å ha et detaljert slektstre. Fortsett å utvide slektstreet ditt, da dette vil øke sjansene for å motta en teori. Legg til så mange detaljer som mulig, spesielt om dine oldeforeldre og andre fjerne aner. Jo mer informasjon du har, desto flere oppdagelser vil du motta. Dette gjør det også mer sannsynlig at algoritmene vil avdekke nye teorier om relasjonene til dine DNA-treff. Oppmuntre også slektningene dine til å utvide sine slektstrær og ta en DNA-test. Dette vil øke sjansene for å gjøre spennende nye oppdagelser.

Alle brukere som har nye teorier vil motta en e-post fra MyHeritage med beskjed om at det er en ny teori som må gjennomgås. Theory of Family Relativity™ er en premium-funksjon på MyHeritage. For å se en fullstendig teori, trenger du et abonnement på nettstedet (Premium, PremiumPlus, eller Komplett). Brukere som laster opp DNA-dataene til MyHeritage, kan betale en engangsavgift for å få tilgang til avanserte DNA-funksjoner.

Hvis du enda ikke har tatt en MyHeritage DNA-test, bør du ikke vente lenger! Bli med på moroa og bestill DNA-settet ditt i dag!