MyHeritage LIVE 2019 – en oppsummering

MyHeritage LIVE 2019 – en oppsummering

Vi har nettopp kommet tilbake fra en fantastisk MyHeritage LIVE-konferanse i Amsterdam. For en opplevelse! Spenningen i lufta var merkbar da MyHeritage-brukere fra 30 land møttes til en weekend med forelesninger og timer om temaene slektsforskning og DNA. Vi hadde også flott underholdning i løpet av begivenhetene. Smilene på alles fjes på slutten av konferansen fortalte alt.

Her er en oppsummering av helgens begivenheter:

MyHeritage LIVE ble arrangert på Hilton Amsterdam, et nydelig hotell langs kanalen, nær sentrum av byen.

Fredag

Registreringen startet fredag ettermidagen, MyHeritage-staben var på plass, klare til å ønske deltagerne velkomne.

MyHeritage-staben på MyHeritage LIVE

MyHeritage-staben på MyHeritage LIVE

Konferanse-deltagerne kunne velge når de ønsket å bli med på en tur på kanalen, med start rett utenfor hotellet.

Forelesere og VIP-gjester ble invitert til VIP-middag med MyHeritage grunnlegger og direktør Gilad Japhet og medlemmer av MyHeritages ledelse.

På fredag kveld hadde vi premiere på filmen The Missing Piece (på norsk: «den manglende brikken»), en rykende fersk og original MyHeritage-dokumentar. The Missing Piece er en sterk og inspirerende film om håp og gjensyn. Den utrolige historien om to søstre, begge forlatt som barn, som overvinner tilsynelatende uoverstigelige odds for å finne ut hvem de er og hvor de kommer fra. En svært rørende illustrasjon på de meningsfulle oppdagelsene som blir gjort hver dag ved hjelp av MyHeritage.

De to søstrene så sin historie på lerretet for første gang, sammen med konferanse-deltagerne.

Alle ble svært rørt. Som Roberta Estes, grunnlegger av DNAeXplain beskrev, “Det var ikke ett tørt øye i salen.”

Etterpå svarte Christine og Kim på spørsmål fra salen.

Roi Mandel, Direktør for forskning ved MyHeritage, sammen med Kim og Christine.

Roi Mandel, Direktør for forskning ved MyHeritage, sammen med Kim og Christine.

MyHeritages grunnlegger og direktør Gilad Japhet på filmpremieren

MyHeritages grunnlegger og direktør Gilad Japhet på filmpremieren

Lørdag

Gilad Japhet sparket i gang lørdagen med forelesninger ved å holde sin fengslende hovedtale for den fullsatte ballsalen. Han diskuterte nylige prestasjoner og fremtidige funksjoner og prosjekter. 

Gilad ga en forhåndsvisning av de nye genetiske gruppene som vil bli tilgjengelige i løpet av de kommende månedene. Gruppene vil vise deg om du er medlem av en bestemt etnisk gruppe fra et geografisk område, uten prosenter. Genetiske grupper vil i betydelig grad påvirke brukerenes forståelse for sine etniske opphav med høyt detaljnivå på resultatene.

Vi kommer til å finjustere nøyaktigheten for våre etnisitetsberegnings-prosenter for å styrke MyHeritage DNA-opplevelsen ytterligere for våre brukere.

Gilad offentliggjorde at MyHeritage har ervervet SNPedia og Promethease, ved å kjøpe opp selskapet som eide og opererte disse, River Road Bio. Dette utvider MyHeritages innsats innen medisinsk genetikk. Du kan lese mer i denne bloggposten.

Gilad introduserte MyHeritage Education (den norske versjonen = MyHeritage utdanning): en ny, online hub fylt med mengder av ressurser for å gi deg ytterligere forståelse av MyHeritage-plattformen og for å hjelpe deg til å få best mulig utbytte av din familiehistorie-forskning. Denne gratis-nettsiden inneholder instruksjonsvideoer, webinarer, artikler og nedlastbare ressurser. Nettsiden er tilgjengelig på fem språk, inkludert på norsk. Flere språk og innhold vil bli lagt til på fast basis. Les mer om MyHeritage Education i denne blogg-posten.

Et annet av Gilads hovedpunkter var en fritekst-matching-teknologi som leser av aviser, bøker og andre kilder og sammenligner disse automatisk med en brukers slektstre for å finne relevante treff. MyHeritage er den eneste tjenesten som har denne teknologien. Den er for tiden tilgjengelig på engelsk og hollandsk og ti millioner treff har blitt identifisert og er tilgjengelige så langt. Vi håper å legge til flere språk og avissamlinger i Europa i løpet av de nærmeste månedene.

En nylig familie-gjenforeningshistorie som ligger nær Gilads hjerte er historien til MyHeritage-brukeren Kevin Williams. Kevin hadde alltid ønsket at han hadde en far. Det var en DNA-opplasting til MyHeritage — og en hjelpende hånd fra Gilad — som endelig løste saken for ham. Kevin skrev på et Facebook-forum og ba om hjelp for å finne sin biologiske familie. Han hadde et DNA-treff med en antatt kusine eller fetter, men vedkommende svarte ikke på meldingene hans. Gilad tok på seg å finne DNA-treffet. Takket være Gilads innblanding, møtte Kevin endelig sin far for første gang, samt sin halv-bror og -søster og sine besteforeldre. Les hele historien her.

Gilad fortalte om to veldedighets-prosjekter som MyHeritage-teamet jobber med. Det første er DNA Quest, som vi nylig holdt for andre gang i år, ved å gi DNA-sett til 5000 adopterte, og de som leter etter familiemedlemmer bortplassert for adopsjon, i håp om å bli gjenforent med sine biologiske familiemedlemmer.

Tribal Quest er et annet veldedighets-prosjekt som ble startet av en MyHeritage-ansatt i 2016. Dette prosjektet har som formål å dokumentere og bevare verdigfull slektshistorie-informasjon om fjerntliggende stammer rundt om i verden. En gruppe MyHeritage-ansatte besøkte nylig Achuar-stammen i Ecuador. Der dokumenterte de stamme-medlemmenes personlige historier, familiehistorier og tok bilder. Det vil snart bli mulig å finne detaljerte historier fra denne ekspedisjonen på www.tribalquest.org.

Gilad fortalte også om MyHeritage Helse+Aner-testen som ble lansert tidligere i år og forklarte om fordelen som ligger i det å vite om ens helse-risikoer, samt fordelene ved å dele denne informasjonen med familie-medlemmer. Slik at de også vet hva de bør være oppmerksomme på. I fremtiden planlegger vi å integrere helse-resultater med slektstrær, slik at vi dermed kan lage en teori om hvilken ane bestemte varianter stammer fra.

Gilad framhevet den ferske oppdateringen av Theory of Family Relativity™. Denne veivisningen er unik for MyHeritage.

Gilad offentliggjorde videre et nytt samarbeid med det hollandske fotball-laget, Ajax. Som en del av samarbeidet vil flere av lagets medlemmer bli DNA-testet med MyHeritage i løpet av de neste ukene.

Nye, historiske opptegnelser som MyHeritage-brukere kan se på SuperSearch™ inkluderer hollandske aviser (4,8 millioner historiske opptegnelser), Dutch Vital Records (34,7 millioner historiske opptegnelser), Frankrike, Nord opptegnelser over sivile ekteskap (5,4 millioner historiske opptegnelser), 1940 Dansk folketelling (fire millioner historiske opptegnelser) og 1891, 1890, 1910 norske folketellinger (6,8 millioner historiske opptegnelser).

Fremfor alt, som Gilad sier, «er det vår felles lidenskap for slektsforskning som forener oss». Det er denne som har brakt oss sammen her i Amsterdam, for å fremme personlige familiehistorie-reiser ved hjelp av MyHeritage.

Og i løpet av dagen var det nettopp det MyHeritage-brukere fra rundt om i verden gjorde. Forelesningene i både DNA-sporet og slektsforsknings-sporet var fullsatte av slektsforsknings-entusiaster, nye og erfarne, som ønsket å lære mer.

Maya Lerner, VP for produkt ved MyHeritage

Maya Lerner, VP for produkt ved MyHeritage

Daniel Horowitz, Slektsforsknings-ekspert ved MyHeritage

Daniel Horowitz, Slektsforsknings-ekspert ved MyHeritage

Diahan Southard fra “Your DNA Guide”

Diahan Southard fra “Your DNA Guide”

Ran Snir, Senior produktsjef

Ran Snir, Senior produktsjef

Cyndi Ingle fra “CyndisList.com”

Cyndi Ingle fra “CyndisList.com”

Lisa Alzo, Slektsforsknings-ekspert

Lisa Alzo, Slektsforsknings-ekspert

Blaine Bettinger fra “The Genetic Genealogist”

Blaine Bettinger fra “The Genetic Genealogist”

Yvette Hoitink fra “Dutch Genealogy”

Yvette Hoitink fra “Dutch Genealogy”

Panel-diskusjoner inspirerte til interessante samtaler blant deltagerne og ga masse informasjon til ettertanke

Panel-diskusjon om DNA-testingens fremtid med Maya Lerner, Blaine Bettinger, Roberta Estes og dr. Yaniv Erlich

Panel-diskusjon om DNA-testingens fremtid med Maya Lerner, Blaine Bettinger, Roberta Estes og dr. Yaniv Erlich

På lørdagskvelden holdt vi en groovy, sekstitalls-inspirert happening med et Beatles coverband. Kvelden startet med en opptreden av gruppen Folkdancegroup Oriënt, som opptrådde med tradisjonelle danser til deres forfedre, ikledd tradisjonelle, hollandske bunader.

Deretter kom Beatlemania, et Beatles-hyldest-band fra Storbritannia, på scenen og deltagerne kunne ikke få nok av dem! Dansen fortsatte ut i de sene nattetimer.

I løpet av natten tilbød vi festdeltagerne suvenirer fra deres Holland-besøk — et photoshoot iført nederlandsk kostyme! De kunne altså kle seg ut i tradisjonelle, nederlandske bunader, tresko med mer, og ta med seg et bilde hjem.

Også MyHeritage team-medlemmer tok del i moroa!

MyHeritage team-medlemmer Sagih Keinan og Ran Snir

MyHeritage team-medlemmer Sagih Keinan og Ran Snir

Marianne Melcherts fra MyHeritage med Roberta Estes

Marianne Melcherts fra MyHeritage med Roberta Estes

Søndag

Forelesningene fortsatte på søndag med fullstappet timeplan av økter med toppeksperter.

James Tanner fra “Genealogy’s Star”

James Tanner fra “Genealogy’s Star”

Mike Mansfield, direktør for innhold-operasjoner ved  MyHeritage

Mike Mansfield, direktør for innhold-operasjoner ved  MyHeritage

Leah Larkin fra “The DNA Geek”

Leah Larkin fra “The DNA Geek”

Mike Stangel, daglig leder ved Geni.com

Mike Stangel, daglig leder ved Geni.com

Panel om DNA-testing for Helse med Geoff Rasmussen, Diahan Southard, Roberta Estes og dr. Yaniv Erlich

Panel om DNA-testing for Helse med Geoff Rasmussen, Diahan Southard, Roberta Estes og dr. Yaniv Erlich

Gjennom hele konferansen var MyHeritage støtte-stab til stede og tilgjengelig for å hjelpe brukere med ethvert spørsmål de måtte ha.

Deltagerne hadde også mulighet til å kjøpe MyHeritage DNA-sett og MyHeritage DNA Helse+Aner-sett på stedet.

Konferanse-deltagerne var ivrige etter å fortsette moroa, og da helgen var til ende steg Aaron Godfrey, VP for markedsføring ved MyHeritage, opp på scenen.

Aaron presenterte noen av MyHeritages utrolige markedsføring-tiltak rundt om i verden. Som han selv sa, «Vår oppgave er å gjøre familiehistorie morsomt og tilgjengelig,» og det er nettopp det MyHeritage gjør ved hjelp av prosjekter som å teste DNA-et til franske toppkokker og sjokolade-eksperter, samt et samarbeid med de populære Backstreet Boys om deres opplevelse med DNA-testing.

Dagen sluttet på topp da Aaron kunngjorde at MyHeritage LIVE finner sted igjen i 2020, og det i Israel.

Deltagerne forlot konferansen med en følelse av å ha tilbragt en helg blant venner – og med utallige inspirasjoner fra det de hadde lært. Vi er sikre på at alle har masser av slektsforsknings-lekser å ta fatt på så snart de er vel hjemme igjen!

Du kan lese sammendrag fra bloggerne Roberta Estes (første dag, andre dag), Dick Eastman (første dag, andre dag, tredje dag), Geoff Rasmussen og Vidar Øverlie.

Her er litt av den positive tilbakemeldingen vi har mottatt så langt:

Du kan se innspillinger fra vår direktesending av konferansen på våres Facebook-side. Vi kommer snart til å gi ut alle de informative forelesningene online. Følg med for våre video-høydepunkt – de kommer snart.

Takk til alle dere som ble med oss! Vi håper at vi ser dere alle på neste års begivenhet!