Gjenforent med mor – Jeg fant moren min etter mer enn 22 års leting

Gjenforent med mor – Jeg fant moren min etter mer enn 22 års leting

MyHeritage bruker Isabelle Guilbert, 48 år, fra Sør-Frankrike har brukt mange år på å prøve å finne ut hvor hun kommer fra. Takket være en test fra MyHeritage DNA ble de gjenforent. Her er hennes historie:

Isabelle Guilbert ble genforent med sin mor etter 22 års jakt

Isabelle Guilbert ble gjenforent med sin mor etter 22 års jakt

Jeg ble født en vårdag i Sørvest-Frankrike. Jeg ble først adoptert av en familie, men adoptivforeldrene mine mistet omsorgen for meg da jeg var 4 år, og da ble jeg jeg ble overført til den franske sosialtjenesten.

Min barndom var ganske vanskelig, og den har formet meg til den jeg er i dag. Jeg lærte tidlig å klare meg selv, men på møtte jeg heldigvis på to kvinner som ble som søstre for meg, Agnes og Martine. De fulgte meg frem til bryllupsdagen min. Jeg giftet meg tidlig, jeg var bare 23 år gammel, og jeg startet min egen famille. Jeg har 4 barn som i dag er i alderen 15 til 27 år.

Søker etter familien min

Jeg begynte å søke etter min biologiske familie i 1998, og møtte raskt min første hindring. Jeg ble nektet tilgang til adopsjonsmappen min av Haute-et-Garonne-regionen, der adopsjonen fant sted. Det gikk mange år før jeg gjorde fremskritt.

Plutselig en dag så jeg en Facebook-annonse for MyHeritage DNA-test, og bestemte meg for å ta en test. Når sant skal sies, tok jeg testen først og fremst for å lære om min etniske opprinnelse. Jeg hadde for lengst akseptert at jeg mest sannsynlig aldri ville får vite noe om min biologiske familie, hverken på min mors side eller min far sin side.

Jeg mottok DNA-resultatene mine noen uker senere, og fikk jeg vite at jeg hadde iberisk, skandinavisk, britisk og balkansk opprinnelse. Men den største overraskelsen fikk jeg da jeg gjennomgikk listen over DNA-treff, og det var en god overraskelse. Jeg delte 15,9% (1804 cM) DNA med ett av mine treff, og det var en kvinne og antatt slektskap mellom oss var at hun enten var oldebarn eller søskenbarn.

Mor og datter er gjenforent og bor under samme tak.

Mor og datter er gjenforent og bor under samme tak.

Vi har de samme vanene

Jeg kontaktet Severine umiddelbart og fortalte historien min. Hun bekreftet at hun faktisk var min kusine, og datter av Ghislaine, min mors søster. Hun kontaktet halvsøsteren min Nathalie, som gjerne ville snakke med meg. Vi snakket og ga nyheten videre til vår felles mor. Alle ble like sjokkert, og det hele skjedde så fort. Moren min ville gjerne snakke med meg på telefonen. Og etter den samtalen reiste jeg til tanten min i to uker, for å møte moren min og bli kjent med en del av familien min. I løpet av de to ukene sammen med min mor, la jeg merke til at hun og jeg hadde mange av de samme vanene, som for eksempel å gå ut på terrassen om natten for å se på stjernene!

Jeg husker tårene dine

Dette var er virkelig et mirakel, og er utrolig! Jeg fant både moren og en stor familie. Min mor slet med skyldfølelse fordi hun hadde adoptert meg bort. Jeg sa at jeg kunne huske at hun gråt, men at jeg har aldri klandret noen. Det krever mot å gi et barn bort for adopsjon, å gi barnet ditt en sjanse til å leve et bedre liv, enn du sel kan tilby. Barndommen var ikke alltid lett for meg. Jeg er lykkelig fordi jeg nå har jeg funnet tilbake min biologiske mor, og hun har kommet for å bo hos meg. Til syvende og sist er det hun som har fått en stor familie med mine 4 barn, og snart kommer det også barnebarn. Akkurat nå er det to på vei, og snart vil hele 4 generasjoner bo under samme tak!

Isabelles datter og mor

Isabelles datter og mor

Jeg har egentlig aldri feiret morsdagen med barna mine tidligere, men moren min vil feire dagen, så nå gjør vi det. Vi har så mye å feire!

Tusen takk til Isabelle for å ha delt sin historie! Hvis du søker etter ukjente slektninger, kan MyHeritage DNA gi deg svar, eller hjelpe deg på vei. Bestill en DNA-test her.