Velkommen 2019

Takk for alt, 2018! Velkommen 2019!

Kommentarer

2018 var et eksepsjonelt år for MyHeritage. Vi fortsatte å innovere, lansere nye og spennende funksjoner (mange som svar på etterspørsel fra våre brukere). Vi hadde en betydelig økning i antall slektstrær, historiske dokumenter og DNA-prøver i vår database. Viktige elementer på vår slektshistorie-plattform ble forbedret, og vi oppjusterte vår genetiske slektsforsknings-teknologi for bedre å kunne hjelpe våre brukere med å forstå hvordan de er relaterte til sine DNA Matcher. Ikke minst er vi glade for at vi har klart å gjenforene svært mange familier ved hjelp av våre DNA Matcher og slektshistorie-oppdagelser. På denne måten har vi kunnet bidra til å forandre deres liv på en meningsfull måte.

Her er litt statistikk fra året som gikk:

Januar

Året begynte naturligvis i januar, med enorme forbedrelser på våre DNA Matching-teknologier. Alle som har tatt en MyHeritage DNA-test eller lastet opp DNA-data fra en annen tjeneste, mottar nå atskillig nøyaktigere DNA Matcher; flere Matcher (ca. ti ganger flere); færre falske positive treff; mer spesifiserte og presise relasjons-beregninger og indikasjoner på lavere-tillits DNA Matcher, til hjelp med å bestemme nødvendig fokus for forskningen.

Vi lanserte den lenge etterspurte kromosomleseren. Denne opprinnelige versjonen, en en-til-en kromosomleser, viste DNA-segmenter som man deler med én DNA Match. I løpet av året gjorde vi flere oppgraderinger av kromosomleseren for å kunne finne frem til bedre forskningsresultater av DNA Matcher.

Februar

I begynnelsen av februar lanserte vi en morsom og original funksjon, basert på oppsamlet, anonym etnisitets-data fra våre brukere. Med Verdens etnisiteter kan du forske på de vanligste etniske tilhørighetene i forskjellige land. Funksjonen forteller deg også hvilke land de forskjellige etnisitetene har størst representasjon, basert på data fra våre brukere som enten har anskaffet MyHeritage DNA-settet eller lastet opp DNA-data til MyHeritage.

etnisiteter

Vi markerte Valentine’s Day med å gi våre brukere gratis tilgang til alle MyHeritage ekteskapsdokumenter.

Etter to og et halvt års arbeid har MyHeritage- og FamilySearch-ingeniører sammen utviklet en unik funksjon — FamilySearch Tree Sync. Denne lar medlemmer av the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (LDS) enkelt og nøyaktig overføre en del av sine slektstre fra FamilySearch til MyHeritage og deretter beholde sine MyHeritage- og FamilySearch-slektstrær samkjørte. Denne funksjonen utvikles stadig — oppdatering følger på RootsTech 2019.

sync

Vi lanserte et frivillig innsats-program for våre ansatte. Dette programmet tilbyr interessant undervisning for underprivilegerte barn. I løpet av året underviste våre ansatte barn om kroppsspråk, DNA og mange andre interessante temaer.

DNA

Som i tidligere år var MyHeritage sponsor for RootsTech General Session. Vi avduket et flunkende ny booth-design og kjørte back-to-back booth demoer om alt fra den nye en-til-mange-kromosomleseren til kommentarer om historiske dokumenter på MyHeritage. Demoene var fullstappet med personer som ønsket å lære mer om våre mange funksjoner, nye og eksisterende, direkte fra produkt-lederen og ansatte som var involverte i utviklingen av dem.

I løpet av konferansen deltok over 400 av bransjens «movers and shakers» på vår «Roaring Twenties»-fest. Mange av dem svingte seg på dansegulvet, dekorerte sine egne hodebånd og fedoras, utfordret hverandre til et slag «giant checkers», eller slappet av med en Chaplin-film med RootsTech Rejuvenator -cocktail i hånden.

Mars

mars offentliggjorde vi et unikt veldedighets-initiativ, DNA Quest. Målet med dette var å hjelpe adopterte og deres biologiske familier med å gjenforenes ved hjelp av DNA-testing. Tusener av adopterte meldte seg på DNA Quest, og vi ga vekk tusener av gratis MyHeritage DNA-sett til kvalifiserte deltagere rundt om i verden.

DNA Quest

MyHeritage-brukere fortalte oss sine historier, om søk, håp om fremtidige gjenforeninger og følelsen av tilhørighet som mange nå opplever, takket være deres deltagelse i DNA Quest.

Vi er glade for at så mange gjenforeninger har funnet sted takket være dette veldedighets-initiativet. Vi har delt et utvalg av de fantastiske gjenforenings-historiene med dere i løpet av året som gikk. Her er et eksempel på en av de utrolige gjenforeningene:

Susan lurte alltid på om hun har søsken et eller annet sted. Etter å ha mottatt en gratis MyHeritage DNA-test via DNA Quest, fant hun sin halv-bror, Terry, som hun ikke hadde visst om tidligere. Susan og Terry, begge new-zealandere, bodde en knapp time fra hverandre. De ville nok aldri ha møtt hverandre hvis det ikke hadde vært for dette glimrende initiativet. Les hele historien om Susan og Terry.

Vårt vitenskapelige team, med MyHeritages Chief Science Officer, dr. Yaniv Erlich i spissen, hadde et banebrytende dokument publisert i Science, et av verdens mest innflytelsesrike akademiske tidsskrifter (en bragd de gjentok åtte måneder senere). Forskningen var basert på dataer fra Geni.com og ble utført i samarbeid med forskere ved Columbia University, the New York Genome Center, MIT og Harvard. Den tilbyr ny innsikt i de siste århundreders ekteskap og migrasjoner i Europa og Nord-Amerika, samt genenes rolle for levetiden. Se den fine tidsforløps-videoen om migrasjons-mønster. Den nye forskningen og funnene som den resulterte i, har sent sjokkbølger gjennom den akademiske verden og massemedier. Dette ble dekket av dusinvis av ledende publikasjoner, inkludert The Wall Street Journal, National Geograph og The New York Times.

Vi offentliggjorde en ekstraordinær oppgradering av MyHeritages kromosomleser som ble lansert i januar, ved å introdusere en-til-mange kromosomleseren. I kombinasjon med slektstre-detaljer, som delte etternavn og Smart Matches™, kan brukere spore seg tilbake til felles forfedre som førte videre delte DNA-segmenter til dem og deres DNA Matcher. På denne måten kan de rekonstruere relasjons-mønsteret mellom dem selv og DNA Matchene som de synes er interessante. Den nye en-til-mange-kromosomleseren, med støtte for å indikere triangulerte segmenter, er et spennende tillegg til MyHeritages voksende verktøyskasse, med nyttige redskap for genetisk slektsforskning.

kromosomleser

Vi fortalte at vi nå tilbyr kundeservice døgnet rundt og at vi er antagelig det første og eneste slektshistorie- og DNA-selskapet som tilbyr et slikt døgnet-rundt-støtte.

De nye innboks- og skanner-funksjonene i MyHeritages mobileapp ble lansert. Disse bidrar til å forbedre slektshistorie-forskningen. Innboksen er en omfattende e-mail-basert meldings-funksjon som kan benyttes for å kommunisere med andre MyHeritage-brukere, inkludert slektninger, om DNA Matcher, Smart Matches™ og andre temaer for slektsforsknings-samarbeid. Skanneren er en nyttig funksjon som benytter seg av en smartphones høy-oppløsnings-kamera til å skanne gamle bilder og dokumenter direkte inn i en MyHeritage-familie-side for å bevare dem digitalt.

skanner

Hva du enn måtte skanne i appen vil automatisk bli lastet opp til din familie-nettside på MyHeritage. Skanning av dokumenter og bilder i appen bevarer dem i digital form, beskytter dem mot fysisk ødeleggelse og lagrer kopier av disse online, slik at du ikke risikerer å miste dem. Funksjonen lar deg også merke (/«tagge») elementer relaterte til personer i slektstreet ditt, for mer organisert dokumentasjon.

April

Vi publiserte en lenge etterspurt Stamtavle-visning for MyHeritage-slektstrær i april som respons for stor etterspørsel fra våre brukere. Stamtavle-visningen lar deg fokusere på ett individ og se vedkommendes direkte opphavs-linjer. Seks generasjoner vises — den utvalgte basis-personen og fem nivåer med forfedre. Med dette visnings-moduset kan du navigere deg frem til hvem du måtte ønske i treet ditt for å se deres stamtavle også  Dette kommer i tillegg til andre slektstre-visninger, og du kan switche mellom disse. Her er ett eksempel:

slektstre

Mai

I mai offentliggjorde vi vårt samarbeid med et av verdens ledende fotball-lag, Borussia Dortmund. Dette, i forbindelse med deres 2018 sommer-turné i USA. Som offisiell partner hjalp MyHeritage spillerne fra Borussia Dortmund, Nuri Sahin, Mahmoud Dahoud og Patrick Owomoyela med å finne ut mer om deres røtter. Vi delte noen av deres fascinerende slektshistorier som ble avdekket ved hjelp av MyHeritage DNA. Nuri Şahin hadde alltid trodd at han hadde tyrkiske røtter, Patrick Owomoyela trodde han var ca. halvt nigerianer og halvt tysk, mens Mahmoud Dahoud forventet noe syrisk tilhørighet med egyptisk innslag. De tre spillerne ble alle overrasket da tiden kom for deres store MyHeritage DNA-åpenbaring.

Juni

I juni offentliggjorde vi lanseringen av et splitter nytt filtrerings-system for DNA Matcher, som lar deg se et bestemt delsett av dine DNA Matcher, og du kan fokusere på de som møter spesifikke kriterier og er av spesiell interesse for deg. Vi la til et flott bruker-grensesnitt til DNA-oversikts-siden som lar deg filtrere DNA Matchene dine på enkelt vis – etter slektskap, steder eller etnisiteter. Ved å benytte denne nye filtrerings-verktøylinjen kan du kombinere flere filtere og filtrere matcher ved å benytte ytterligere kriterer, som at matchene må ha et slektstre, dele felles etternavn med deg eller dele Smart Matches™ med deg. Filtrering av DNA Matcher kan kombineres med sortering og søking.

filtreringssystem

For å holde tritt med den store etterspørselen for MyHeritage DNA-sett i Europa og imøtekomme voksende global etterspørsel og redusere frakttid for DNA-sett, åpnet vi et nytt distribusjonssenter i Tilburg, Holland. Som markeds-leder i Europa, har etterspørselen for MyHeritage DNA-test-sett i regionen fortsatt å vokse raskt. Vi hadde 450 prosent vekst i salg av DNA-sett i Europa i løpet av de første fem månedene av 2018. Takket være det nye distribusjonssenteret kan DNA-settene i dag leveres til de fleste av våre europeiske brukere direkte fra Europa, noe som forkorter leveringstiden betraktelig.

I forbindelse med vårt nye prosjekt, «Football DNA», utfordret vi åtte internasjonale fotball-legender til å sette spørsmålstegn ved alt de vet om lag-rivalisering og nasjonal-identitet. Hver av dem tok en MyHeritage DNA-test, og de ble sjokkerte da de oppdaget sine etnisitets-beregninger. Vi opplyste spillerne om deres etnisitets-resultater, ga informasjon om deres DNA Matcher og gjorde slektshistorisk forskning med historiske dokumenter og bilder av deres forfedre. De pensjonerte spillerne, Gilberto Silva (Brasil), John Barnes (England), Lothar Matthäus (Tyskland), Clarence Seedorf (Holland), Hernán Crespo (Argentina), Robert Pires (Frankrike), Gianluca Zambrotta (Italia) og Luis García (Spania) møttes i London hvor de utfoldet sine gamle rivaliseringer mens de forberedte seg på å vite mer om sine røtter.

I respons til et data-brudd, investerte vi betydelige anstrengelser for å stramme inn på sikkerhetstiltak og forsterke data-beskyttelsen på vår plattform. Som en del av disse anstrengelsene, lanserte vi en To-faktor-autentiserings (2FA)-funksjon for ytterligere å beskytte MyHeritage-kontoer. Vi er dermed blant de første i slektsforsknings- og DNA-bransjen som tilbyr våre brukere dette ekstra laget med sikkerhet.

I fortsettelsen av den opprinnelige lanseringen gjorde vi Stamtavle-visningen tilgjengelig i redigerings-modus. Du kan nå legge til, redigere og fjerne slektstre-profiler direkte fra Stamtale-visningen; det er ikke lenger nødvendig å bytte til Family View for å redigere treet ditt.

Juli

I juli publiserte vi historien om et tiår-gammelt familie-mysterium som endelig ble løst. Etter utallige forsøk på å finne lenge savnede familie-medlemmer som forsvant i den tidligere Sovietunionen for 80 år siden, var Rani Markovich overbevist om at han aldri ville få sjansen til å gjenforenes med sin bestefars forsvundne familie. Alt dette endret seg da Rani ba MyHeritages grunnlegger og direktør Gilad Japhet om hjelp. Med sjeldne KGB-dokumenter og detektiv-arbeid også på Facebook, ble familiens flere tiår-lange mysterium endelig løst. Dette kulminerte i en triumferende familiegjenforening i USA.

August

Denne følelsesladete gjenforeningen mellom en far og datter som ble forent takket være MyHeritage DNA, ble dekket på The Today Show i august. New Hampshire sosialarbeideren Kim Fairbank, 51, hadde alltid visst at hun var adoptert. Etter en tøff barndom lengtet hun etter å komme i kontakt med sin biologiske familie. Kim lette etter faren sin i over 20 år og fant ham omsider etter å ha tatt en MyHeritage DNA test.

September

September ble en spennende måned. Da offentliggjorde European Broadcasting Union (EBU) at MyHeritage er Presenting Partner (hovedsponsor) for Eurovisjonens Sangkonkurranse (ESC) i 2019. Som arrangementets hovedsponsor har MyHeritage fått bred, global introduksjon for evenementet, media, og digitale rettigheter for den kommende sang-konkurransen. The Eurovision Song Contest er en kjent internasjonal sang-konkurranse som holdes årlig siden 1950-årene, først og fremst blant EBUs medlemland. Det er verdens største direktesendte musikk-arrangement og en enormt populær TV-begivenhet som har blir sett på direkten av rundt 200 millioner mennesker de tre siste årene.

Eurovision

Vi kunngjorde at vi nå støtter opplasting av 23andMe v5 og Living DNA data-filer, i tillegg til at vi støtter data-opplasting fra alle ledende foretak som driver med DNA-testing, inkludert Ancestry, 23andMe (før V5) og Family Tree DNA (Family Finder). Vi er de første i bransjen som tilbyr dette.

Oktober

oktober delte MyHeritage-bruker Allen Henderson fra Sør-Carolina sin utrolige familiegjenforenings-historie med Fox & Friends. Allen tok en MyHeritage DNA-test for å finne ut om sine røtter og forske på sitt etniske opphav. Han hadde aldri sett for seg at han ville avdekke sin fars hemmelige fortid etter hans deltagelse i D-Day i Normandy – og sin halv-bror, Andre i Frankrike. Tross den geografisk distansen og kultur-forskjellen ble Allen og Andre overrasket over å oppdage den oppsiktsvekkende likheten — både når det gjaldt fysisk utseende og livsstil.

Vi publiserte en spennende historie om overlevelse og en fyrstikkeske. Elda Bivas Gambash lette etter etterkommerne til en mann ved navn Shimon Luria i over tretti år. Shimon reddet hennes bestefar under Første verdenskrig ved å gi ham mat mens han var i fangenskap. Shimon hadde også gitt Eldas bestefar en sølv-fyrstikkeske som hennes bestefar hadde holdt av i resten av sitt liv. Takket være MyHeritage kunne Gambash-familien endelig gi ære og takk til denne generøse mannens familie.

November

November var en KJEMPE-måned for oss ved MyHeritage. Vi arrangerte MyHeritage LIVE – vår første internasjonale bruker-konferanse noensinne – i Oslo. Konferansen var svært vellykket. Blant høydepunktene var den følelsesladete innledende talen (på engelsk) som ble holdt av MyHeritages grunnlegger og direktør, Gilad Japhet. Mange viktige MyHeritage-relaterte oppdateringer ble offentliggjort i løpet av konferansen.

På slutten av den første dagen med forelesninger holdt vi en Eurovision-tematisert fest, komplett med levende underholdning, for å feire MyHeritages sponsing av Eurovision Song Contest i 2019. Slektsforskere vet sannelig hvordan man skal feste, og MyHeritage vet hvordan man arrangerer en vellykket fest!

Gå ikke glipp av denne morsomme videoen som viser noen av høydepunktene fra konferansen:

MyHeritage LIVE 2018 – teaser fra MyHeritage på Vimeo.

Les vår komplette oppsummering av konferansen og få med deg alle de 24 forelesningene helt GRATIS. Vi vil gjerne takke alle gjestetalerne og alle deltakerne som var med på å gjøre vår konferanse så vellykket.

For å markere 100 år siden slutten av Første verdenskrig den 11. november, tilbød vi gratis tilgang til alle 47 millioner militære dokumenter fra rundt om i verden via MyHeritage SuperSearch™. Vi så på dette som en passende hyldest til de personlige bidragene fra våre forfedre.

Vi kunngjorde lanseringen av en ny funksjon for DNA-brukere — visningen av delte slekt-steder for DNA Matcher. Vi viser deg nå byer, land og amerikanske stater hvor de av forfedrenes fødsler og dødsfall som vises i ditt slektstre fant sted, og som du har til felles med dine DNA Matcher. Denne funksjonen gjør vår DNA Matching enda nyttigere ved å hjelpe med å fastslå hvordan du og dine DNA Matcher kan være relaterte.

Desember

I desember ble MyHeritage DNA dekket på the Steve Harvey Show. Vi hjalp Steve Harveys venn, Will Phoenix, til å vite om sine røtter ved bruk av MyHeritage DNA. Will var henrykt over å lære mer om sin slektshistorie og å lære om opprinnelsen til sitt unike etternavn. Det å få se dokumenter fra hans forfedres liv for aller første gang gjorde dypt inntrykk på ham.

Vi presenterte også den velkjente TV-kjendisen Dr. Phil med interessante innsikter om hans slektshistorie og hans DNA-resultater. Dr. Phil oppdaget at han er irsk, skotsk og walisisk (64,3%), engelsk (28,4%) og iberisk (7,3%). Han fikk også opp 20 000 DNA Matcher med MyHeritage-brukere fra 64 forskjellige land. Vi undersøkte noen av hans forfedres liv, inkludert hans tipp-oldefar som kjempet i den meksikanske krigen, hans bestefar, årbok-bilder for hans tanter og onkel som var trillinger, og en overraskende familierelasjon med en velkjent person. Dr. Phil var begeistret over sine etniske beregninger og det han fikk vite om sin familie. Etter å ha fått vite mer om sine røtter føler han seg inspirert og knyttet til sine forfedre på en måte han ikke trodde var mulig.

dr. Phil

Ved årsslutt gikk tusener til anskaffelse av MyHeritage DNA-sett til venner og familie i løpet av høytids-perioden. Selv Kardinal Sean O’Malley, erkebiskop av Boston, kunne ikke la være å nevne MyHeritage DNA i sin Jule-seremoni.

«Du får kanskje en robot eller det kan hende at noen kjøper en MyHeritage DNA-test til deg. Prisen nå, rett før jul, er $59 online. G-d er i vårt DNA og det er det som er viktig.»

Vi kunne ikke vært enigere — det har aldri vært et bedre tidspunkt til å utforske ditt opphav med MyHeritage DNA.

Her er en videre oversikt over noen av våre aktiviteter:

Historiske dokumenter

Med mer enn en milliard nye historiske dokumenter lagt til i år, har 2018 slått ny rekord når detgjelder tillegg av historiske dokumenter. Disse inkluderer 51 nye samlinger så vel som oppdateringer for åtte viktige eksisterende samlinger.

Her er noen av de spennende samlingene som enten ble lagt til eller oppdaterte i år:

Svenske husholdningsundersøkelser, 1860–1947
Folketelling Danmark 1787, 1801, 1834, 1835, 1840, 1845
Danske kirkebøker, 1576–1814
Tysk minoritetsfolkeslag, 1939
1939-register for England og Wales
England og Wales – Indeks over testamenter, 1853–1943
Ellis Island og andre New York passasjerlister 1820–1957
USA årbøker, 1890–1979
Amerikanske aviser fra 23 stater
Giftemål i New York City 1950-2017 og New York City ekteskapsregister 1908–1972
New Jersey ekteskapsregister, 1901–1914
New Jersey fødselsregister og New Jersey dødsregister 1901–1903
West Virginia fødselsregister, 1853–1914, Vest Virginia dødsindeks og sertifikater, 1853–1964
Ohio dødsregister, 1913–1944, 1954–1963
USA statsborgerskap-poster, Northern Illinois, 1840–1950
USA statsborgerskap-poster, New England, 1791–1906
Kanadiske nekrologer, 1997– 2017
Folketelling for Canada 1921
Queensland, Australia passasjer- og besetningslister, 1852–1885

Hjertevarmende familie-gjenforeninger:

MyHeritage har dukket opp som den beste tjeneste for internasjonale DNA Matcher med slektninger rundt om i verden. Takket være vår omfattende, globale database er vi i stand til å legge til rette for internasjonale familie-gjenforeninger på en måte som ligger langt foran andre i bransjen. Mange familie-gjenforeninger finner sted og på daglig basis. Her er et lite utvalg av fjorårets spektakulære gjenforeninger vi gjerne vil nevne:

Populære MyHeritage-webinar:

Nyt alle de tidligere webinarene på Legacy Family Tree Webinars, som er helt gratis og få med deg våre kommende webinar.

Vi i MyHeritage ønsker dere og deres familier et fantastisk 2019!

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke vises på bloggen